Friday, February 26, 2010

Bolehkah GOOGLE mencari label yang anda letak didalam blog?


Kita sering baca blog orang.. kadang kala pelbagai jenis blog kita baca.. lebih-lebih lagi jika perkara itu menarik perhatian kita sebagai contoh catitan kerja atau bagaimana secara lebih mendalam. Masalah kita ada di alam maya terdapat jutaan blog yang menghidangkan kita semua segala jenis macam cara atau pendekatan dalam kita menyelesaikan masalah seharian... lebih-lebih lagi bidang pengkomputeran.

Tadi terlintas di hati saya sewaktu lepas solat Jumaat malas nak berebut keluar.. so duduk lah dalam masjid sebentar... Terpikir bagaimana nak search something didalam blog seseorang yang kita kenal dan hafal sangan URL dia...dan kita pernah terbaca artikel mengenai sesuatu perkara dan kita ingin membaca sekali lagi. BAGAIMANA?

Sebagai contoh, blog saya di http://blog.e1.my

Gambarajah: Paparan diatas adalah blog saya.

Nota: 
Maaf saya bukan nak promosi cuma tidak mahu menggunakan blog orang lain tanpa meminta kebenaran mereka, di khuatiri ada yang terkilan atau marah serta kecewa dengan tindakan saya ini.. :D

Katakan kita ingin mencari tentang apa itu FREEWARE

Kita buka Browser atau Peluncur terlebih dahulu, saya gunakan Google Chrome seperti dibawah,


Katakan kita ingin mencari dalam blog yang kita ingin lawati ini ada tak catitan tentang FREEWARE,

maka kita taip macam ni, | "blog.e1.my" label freeware  | dan klik Google Search, dan hasilnya seperti dibawah,


Dan kita dapat lihat hasilnya memuaskan, dan kita tidak perlu GOOGLE kepada blog atau laman lain yang sememangnya kita sudah pasti sebab pernah terbaca mengenai FREEWARE di URL://blog.e1.my.

Secara kesimpulannya dapat menjimatkan masa anda untuk mencari sesuatu yang telah pasti ada... :-D

14 comments:

apz said...

guna keyword site eg. site:blog.e1.my

e1 said...

terima kasih tuan..

tapi ayat tu kena tambah macam ni.. baru menjadi..

site:blog.e1.my freeware

baru dia result akan list semua keyword yang ada perkataan freeware

apa2 hal pun tima kasih tuan.

Anonymous said...

This design is spectacular! You obviously know how to keep a reader entertained.
Between your wit and your videos, I was almost moved to
start my own blog (well, almost...HaHa!) Excellent job.
I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.
Too cool!

Here is my page: klimatyzacja

Anonymous said...

I told them to type in "Mac - Book Air broken hinge" on Google for proof of the widespread issue, but
they just shrugged it off. The world of telephone communication have improved a lot in so many
years that it has become difficult to choose the right kind of system.
Later on you will be surprised that there is a tiny scratch
on your phone's screen.

Feel free to visit my website - mac book air

Anonymous said...

Since the admin of this web page is working, no doubt very quickly it will be well-known, due to its feature contents.


Here is my web page: klimatyzacja

Anonymous said...

My family always say that I am wasting my time here at
net, but I know I am getting familiarity daily by reading thes fastidious content.


Also visit my homepage klimatyzacja

Anonymous said...

Hi there, after reading this amazing post
i am as well delighted to share my experience here with colleagues.


Feel free to surf to my site klimatyzacja

Anonymous said...

Very energetic article, I liked that bit. Will there be a part
2?

Also visit my homepage klimatyzacja

Anonymous said...

Great info. Lucky me I found your website by chance (stumbleupon).
I have saved it for later!

Feel free to visit my web blog; klimatyzacja

Anonymous said...

I every time emailed this website post page to all my friends, since
if like to read it afterward my contacts will too.

Also visit my webpage klimatyzacja

Anonymous said...

Thanks for sharing your thoughts about klimatyzacja.
Regards

Anonymous said...

This runs you through various steps such as choosing your country
and language and what specific elements you want to install.
1 is Samsungs replacement of the original Galaxy Tab 10.
"Many eyes will likely be on them to determine if they'll pull the rabbit out with the hat," Enderle mentioned.


Check out my website :: samsung galaxy tab

艾丰 said...

JAINBIN0326
nike huarache
pandora outlet
longchamp outlet online
celine outlet
cheap snapbacks
true religion jeans
michael kors outlet
swarovski outlet
louis vuitton handbags
tiffany jewellery
adidas wings shoes
louis vuitton handbags outlet
jordan shoes
michael kors outlet
thomas sabo outlet
nike air force 1
cheap nhl jerseys
mcm outlet
michael kors handbags
valentino outlet
cheap nike shoes
nfl jerseys wholesale
swarovski crystal
nike free 5
michael kors factory outlet
nike outlet store
michael kors outlet store
michael kors handbags
rolex watches
longchamp handbags
lacoste polo shirts
mbt shoes outlet
camisetas futbol baratas
louis vuitton bags cheap
lacoste shirts
new balance shoes
michael kors outlet online
ralph lauren shirts
michael kors outlet online
michael kors outlet

chenlina said...

chenlina20160607
burberry outlet
jordan retro 3
cheap nfl jerseys
ralph lauren outlet
coach factory outlet
oakley vault
nike blazers
louis vuitton handbags
ed hardy clothing
authentic louis vuitton handbags
michael kors handbags
kobe 9
beats by dr dre
nike store outlet
oakley outlet
tiffany and co
air jordans
coach outlet
timberland boots
jordan 4 toro
ralph lauren outlet
louis vuitton outlet
coach factory outlet
coach outlet
coach factory outlet
louis vuitton outlet
hollister
coach outlet
michael kors purses
designer handbags
polo ralph lauren outlet
coach outlet
burberry outlet
adidas shoes
michael kors handbags
celine bags
ray bans
oakley vault
jordan 4
louis vuitton
as