Wednesday, March 25, 2009

fuh.. lamanya ..

mengadap candle stick ni satu siksaan rupanya... aku target 20 pips sehari.. tetapi entah mengapa sejak 3 hari ni .. asyik nak banyak ajer.. so amek lah aku ubatnya... dari kul 8.30 ke kul 11 lebih mengadap... tetapi Alhamdullilahj dapat USD 108 .. kerugian sebanyak USD 12.08.. 

seperti biasa.. permainan forex ni mesti ada untung dan rugi... so keuntungan sebegini adalah dianggap biasa..  

motifnya.. aku perlu tekun lagi membaca dan fokus untuk masa hadapan lebih cemerlang... Ameen.

Tuesday, March 24, 2009

offspring.....

baru selesai memuat turun album the greatest hit ... offspring... ingat nak beli lah original CD memandangkan aku suka band ni.. tapi mengenangkan tiada projek lagi yang hendak bermula sejak awal tahun ni.. so aku lebih suka membakar PC aku dengan ON berjam2 untuk mencari benda secara percuma... :-p

the offspring siap... linkin park pun siap.. cun.. masa untuk membakar semula CD tu supaya boleh aku memekak dalam kereta.. hehehehe

buat masa ni.. aku masih membakar PC lagi tengah mendownload sebanyak mana buku forex yang ada... supaya aku boleh membuat analisis dengan lebih tepat lagi... 

rasa tidur awal malam ni... :-p

Monday, March 23, 2009

forex dan aku.....

dimulakan dengan UJ siang tadi.. menemui kegagalan... rugi sebanyak -391.

tadi berbekalkan ilmu yang masih cetek... cuba pula mendayung sekali lagi.. utk EU pula.. berjaya mendapat USD 58 tidak sampai 2 jam... Syukran..

nampak gaya mata wang UJ memang tidak boleh utk diniagakan lagi.. sebab ilmu masih tidak cukup kuat...

aku masih berfikir mencari cara bagaimana untuk mendapat USD 500 utk bermain secara LIVE account bukan lagi DEMO Account.... sambil melayan carrot cake.. orang bagi.

Sunday, March 22, 2009

ujian.. toyol dan anugerah pasca siswazah.....

ari ni ujian...  kalu soalan itu mengira.. memang aku boleh buat... tapi kalu suruh mengarang.. memang jahanam lah gamaknya... kali ni ujian banyak pula mengarangnya... aduhai...

toyol dalam peperiksaan ni.. memang aku x reti.. selalu nya kalu aku nak tiru.. aku tiru ajer member sebelah... tapi kadang2 member sebelah tidak bagi...  pengalaman sejak zaman diploma sehingga lah ke peringkat sarjana ni..  masih lagi aku terkena... hebatkan...

ari ni dapat sijil anugerah pasca siswazah kerana CGPA atas 3.75 ... batch aku 3 orang sahaja.. 2 perempuan ... satu lelaki iaitu AKU... agak2 ada boleh kaa aku apply MIT guna sijil ni.. hik..hik..hik. rasa macam nak sambung ajer buat pHD lepas ni... balik dari US.. boleh aku jadi ahli politik.. muahahahaha.

ok masa untuk bergerak ke KLCC.. sebab sang rizal menunggu untuk jumpa klien dia.. aku berharap kan mendapat projek lepas ni... 

Saturday, March 21, 2009

esok UJIAN!!

berharap keajaiban ajer esok ni... 2 paper serentak... bukan multiple choice answer pulak tu.. mau kena mengarang tahap dewa-dewi macam ni.... semoga aku boleh jawab dengan jayanya... Ameen

Tuesday, March 17, 2009

penat...

rasa macam nak pergi tumah urut ajer... entah mengapa badan dok sakit2 ajer... tilam kena tukar nampaknya ni... :-p

Sunday, March 15, 2009

masa tidur......

esok pi kelas ...

lepas tu pi KL Convention Centre.. ada Forex Conference

perancangannya lah

Saturday, March 14, 2009

Hail... Liverpool....

Liverpool 4 - 1 Manchester United

Scorer: Torres (28)
Scorer: Gerrard (44 pen.)
Scorer: Aurelio (76)
Scorer: Dossena (90

Scorer: Ronaldo - itu pun penalti.. muahahahaha

taken from: http://www.premierleague.com/page/MatchReports/0,,12306~44902,00.html

pelik yaa.. mana si Rooney yang hebat tu... kui..kui..kui

Tuesday, March 10, 2009

makan malam ... Rasa Thai

terima kasih kepada adik aku kerana belanja makan... tapi Tom Yam nya tidak enak seperti yang dikatakan ( dalam hati aku lah) hehehehehe

ok masa utk pergi bekerja............

Monday, March 09, 2009

salam Maulidur Rasul..

pagi hantar adik aku ke Bus Stop kerana dia kerja...

tidur sekejap...

pi KLIA ambil adik aku baru balik kursus kerja di France...

melihat OLE-OLE yang merupakan sepasang kasut.... sang Timberland

pukul 10 hantar bapak aku ke Jalan Pasar utk beli sedikit barang elektronik...

aku pula ke Imbi untuk beli Hard Disk cousin aku... repair pc dia..

balik dan tidur sekejap...

aku pi SS14 beli makanan kucing... sambil melawat ACE Hardware Summit...

lepas tu ke Subang Bestari jumpa Basri bersama sang Hafiz...

makan di Mumtaz Naan di TTDI... sambil berjumpa dengan penjual IBM T43 (2nd hand)

beli itu Notebook... sebab cousin aku mau...

then gerak ke Taman Sentosa berjumpa klien....

bercerita tentang prospek untuk masa hadapan.... Insya Allah..

ok masa bekerja.. repair pc cousin aku...

finally...

I managed to install the Eclipse 3.4 JEE version as my client asked for it.. it's time to go to the bed... :-p

Sunday, March 08, 2009

selamat pengantin baru kepada sepupuku..

aku hanya dapat datang pada hari Sabtu sahaja.. disebabkan kelas batal pada sebelah petangnya.. untuk di rumah lelaki pula.. memnag tidak boleh untuk ke Seremban...

tadi baru balik dari Bukit Mahkota.. ada makan2 di rumah Uncle...
layan burger dan hotdog sama sayur cincang.. hehehehe

ok masa untuk mendownload eclipse... sebab eclipse yang klien mau adalah yang terkini...

aku dapat rpm dari sini...

wget -c http://www.dil.univ-mrs.fr/linux/dil/centos/5/eclipse-jee-3.4.0-1dil.i386.rpm

Saturday, March 07, 2009

2 jam 15 minit!

tension betul membawa kereta untuk pergi ke KL untuk menghadiri majlis perkahwinan kawanku si Megat ...

dikatakan perhimpunan mendapat permit.. tetapi kenapa semua jalan di tutup..
kan menyusahkan orang.. aku bukan nak berhimpun.. cuma nak pergi Setapak ajer.. tapi macam masalah yang ditempuh...

tetapi akhirnya aku sampai jua...

ok masa utk bermain ping-pong.. liga2 sepupu

Friday, March 06, 2009

just bought new IBM... but it's a second hand..

I couldn't afford to buy a new one and will cost me around 7 to 8k.. then my friend propose a good model that called X32.. so I already changed a new hard drive from 60 to 80GB and upgrade the RAM from 512MB to 1.5 GIGA now...

So my friend propose to me not to use ordinary LINUX.. just put a BACKTRACK then you'll master it...

and some quote just across in my mind..

"Hackers Are Not Smart, It is Admin who is too lazy!"

Thursday, March 05, 2009

OSS Meetup!

this time there was a Chinese Guy.. I already forgot his name.. coz today meetup was regarding a C/C++ with Lua, it's bored.. coz I'm not a developer.. and one more think... there will be a Open Source Week by this June at Kuala Lumpur... Hooray!

Time to sleep...