Tuesday, September 30, 2008




To all Muslim friends, I would like to wish you all Happy Eid ul fitri. Ramadhan will leave us and hopefully Allah bless our ibadah dan deeds.

May Allah permit us to meet Ramadhan next year.

Monday, September 29, 2008

sms lagi...

Tangan dihulur tak kesampaian,
Senyum diukir tak kelihatan,
SMS di kirim tanda ingatan,
Di Aidilfitri kita bermaaf2an

Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir dan Batin ;-)

dari erni - classmate

Walau jauh bukan halangan,
sms dihantar tanda persahabatan,
ku pohon maaf selama berkawan,
salam Aildilfitri tanda ingatan.

Selamat Hari Raya - Maaf Zahir dan Batin

dari muaz - x OUM

setitik embun di pohon rimbun,
di atap nipah air tergenang,
dosa bertimbun mohon di ampun,
Silap dan salah jangan dikenang.

Salam Aidilfitri | Maaf Zahir dan Batin

dari Som


Sunday, September 28, 2008

my new gadget....

sudah lama aku memerhatikannya... tapi hajat x kesampaian... sempena ari mulia ni.. orang lain dok pulun pi shopping complex.. aku dok merayau mencari-nya... hati dah tawar dah apabila 2 tempat aku dok cari x jumpa2.... akhirnya aku mengalah....

sampai ke tempat lain.. aku baru teringat.. satu tempat lagi aku tidak pergi.... disebabkan aku lahir pada bulan yang mempunyai sifat tidak mau mengalah atau kalah yang tinggi.. aku berpatah balik.. dan akhirnya aku jumpa si dia...

iaitu Mouse Logitech V470 Cordless Laser (Bluetooth).. aku mencari yang hitam manis.. tapi jumpa putih si jepung.. hanya itu ajer tinggal.. x mengapa lah.. aku amek juga...

RM 199 cukup bagi aku untuk membeli 2 helai baju baru di hari lebaran...
tapi aku beli sang tikus....

kesimpulannya.. berharap sang tikus ini dapat membantu kerja aku dengan lebih pantas dan mantap.. kerana 12 hari raya ini pelbagai cerita menanti aku.....

untuk tatapan semua... kekasih baru aku... hik..hik..hik

sekian.. catitan aku untuk puasa yang ke 28 Ramadhan 1429 Hijrah....

Friday, September 26, 2008

sms pertama....

Masak lemang sambil berdiri,
hendak makan di Aidilfitri,
nak hantar kad posmen dah cuti,
SMS sahaja boleh ku beri,

Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf Zahir dan Batin.

terima kasih kawan.. tapi siapa yang mengirim aku x kenai... akan ku balas.
tapi tension pun ada.. sudah 6 kali raya a.k.a 6 tahun aku terima SMS yang sama.

Thursday, September 25, 2008

berbuka puasa bersama pekerja di Nandos SACC MAll..



gambar pinggan aku selesai round pertama dimulakan dengan salad + beef pita + coleslaw


gambar round kedua... another chiken pita + peri chips.. sebab x puas hati dengan beef pita


my desert sebab ingat nak makan lagi.. tapi depa dah close kitchen pulak... so layan menatang ni tapi memang superb... choc mud cake..

selepas tu bersalam2 dengan pekerja mengucapkan hari raya.. serta memberi pekerja duit raya supaya ada sedikit sinar untuk depa di hari lebaran ini...

ok masa bekerja....

Wednesday, September 24, 2008

operasi William.. secret code LANTIT..


sebenarnya aku makan indomee tripple + butter prawn + one telor mata ajer.. yang lain depa punyer... tapi x per.. akan aku "pau"jua... muahaahahaha

Tuesday, September 23, 2008

gugurnya seorang komando...


terlantarnya senior worker aku... akibat keletihan bekerja di bulan puasa.. hehehehe.. selamat lah ko x menghalang kiblat semayang wahai syahidi.. kalu tak mau aku semayang mayat menggantikan semayang fardhu....

Sunday, September 21, 2008

bagaimana kah perigi kalu dia ada "kaki"...

ari ni aku rasa sosial networking yang aku masuk dah macam2.. sampai tak tertengok pun ada.. siap boleh lupa dah pernah register.. punyer hebat kuasa networking ni...

hebat2 kuasa networking ni kalu salah guna boleh datang naya jugak...
rasa ari ni .. memang pelik.. kalu lelaki susah nak cari awek... macam aku...

sebab awek ari ni .. x payah tackle dah... kalu dah berumur 26 tu... sapa hi sahaja?
aku berani taruh... dia akan balas 5 sms selepas itu.... ni sebenarnya bahaya kepada kaum Adam.

so aku berpesan kepada diri aku... dan kawan2 mencari awek.. berhati-hatilah.. awek seperti ini tahap terdesak... dan apa2 boleh berlaku... kepada kita wahai kaum Adam yang hensem2..

*/ bukan x mau cari awek.. memandangkan matlamat aku masih belum tercapai.. dan stage untuk cari awek akan menyusul selepas ini.. so aku perlu bersabar2.. dan jangan gedik2.. kerana
setiap langkah akan mengakibatkan kos.. dan setiap kos tersebut masih belum dipastikan sama ada ia berbaloi ke tak...

Wednesday, September 17, 2008

aku dan swordfish..

sehingga ari ni aku masih belum mencapai target aku... iaitu rumah... aku mau beli rumah. walaupun rumah kos rendah sekali pun.. janji rumah... :-p

oleh itu aku pun pi lah SUK.. untuk memohon beli rumah... rumah yang dipohon adalah kos sederhana rendah.. sebab berharga 90K sahaja... setelah mengisi semua borang.. siap angkat sumpah macam2... aku kembali semula ke SUK..

apabila tiba di kaunter... aku pun cakap lah.. pasai aku nak beli rumah.. ni borang permohonan saya, dan ia bertanya.. sudah kawin... aku cakap belum... tapi dah bertunang.. ahaks.. akan berkawin tidak lama lagi...

sesaat lepas tu....

(dalam hati)
apa punyer bodoh lah.. penipuan aku buat ni... sudah.. sat lagi kalu awek ni tanyer tunang orang mana.... kepala aku dah macam 8 QUAD CPU berfikir... seketul minah yang aku kenai pun aku x ingat nama... aahh sudah...... (3 saat berlalu)

teringat aku akan sword fish (saat ke-4) ... iaitu diversion.
memandangkan sebelum awek ni bertanyer lebih2 pasai aku.. baik aku tanyer dia balik...
so cik.. permohonan saya tiada masalah kan.. memandangkan saya dah sertakan pengakuan bersumpah bahawa saya bekerja sendiri, tiada pay slip, tiada borang J, tiada KWSP.. walau bagaimanapun.. bank statement untuk syarikat saya.. sudah saya sertakan...

awek tu cakap.. ok tiada maslaah...
aku cakap.....oklah cik.. terima kasih.. Wsalam...

fuhh.. selamat aku.. sebagai pengajaran.. cuba ingat nama satu awek... x kisah lah awek tu awek orang ker isteri orang.. janji awek... lepas ni aku akan cari satu awek yang aku betui2 kenai.. senang nak buat modal kalu berlaku masalah yang tidak diingini... muahahahahaha

kelemahan kalu sekolah semua lelaki sahaja.. parah2.. ok masa bersahur...

Saturday, September 13, 2008

dari Yahoo Messenger...

Ibu melahirkan kita sambil menangis kesakitan. Masihkah Kita menyakitkan-nya? Masih mampukah kita tertawa melihat penderitaan-nya? Mencaki maki-nya? Melawan-nya? Memukul-nya? Mengacuhkan-nya? Meninggalkan-nya? Ibu tidak pernah mengeluh membersihkan Kotoran Yang ada pada waktu kita masih kecil, Memberikan NASI waktu kita bayi, Mencuci celana kotor kita, Menahan derita, Menggendong kita sendirian. SEDARILAH bahwa di Dunia ini tak ada 1 orang pun yang mau mati demi IBU.

Kirimkan ke 10 orang kalo memang Anda sayang IBU [I Love My Mom]...

Tuesday, September 02, 2008

1 Ramadhan 1429 - 1/9/2008

bangun tidur pukul 9.30 pagi.. lepas tu pi tandas.. sambung balik kul 12..
sebab kawan aku cakap tidur kena 5 jam sehari.. kalu tak amat mudah diserang sakit jantung... tidur 6.30 bangun 11.30 ok lah tu.. 5 jam.. :-D

on pc.. mengadap kerja lagi... sampai ke Asar... then pi Carrefour..
target bukak posa adalah Samosa yang terhebat.. hanya di Subang Jaya..

pi bazaar Ramadhan kul 6.20.. sedihnya.. payung samosa pun depa dah bungkus.
cepat betul samosa habih... nampak gaya aku pulang dengan tangan kosong.. sebab kuih lain dah ada kat umah... cuma teringat kan samosa ajer... hehehehe

terawikh kali ni aku dirikan di masjid dekat Subang Parade.. saja tukar angin...
masjid ni memang sah 1 malam 1 Juzuk... nak nenok ada boleh tak malam ni.. Full Swing...

Keputusannya... tewas.. bukan sekadar terketak2.. berpeluh aku berdiri.. tidakkk
kalu mengikut sejarahnya.. hanya beberapa kali sahaja aku berjaya membuat 20 rakaat ni..

setelah di buat post mortem ke atas diri sendiri.. kesilapan strategi.. sapa suruh tambah 2 kali waktu buka puasa tu.. kan dah malas... berharap esok aku makan sikit sahaja..muahahahahaha

ok sambung kembali kerja aku... (tengah baca niat untuk esok)

Monday, September 01, 2008

tewas lagi...

malam pertama.. terketak2 lutut aku.. pada hal imam tu cakap dia hanya baca setengah muka sahaja.. sebab masjid yang aku dirikan terawih ini target hanya 15 juzuk setiap Ramadhan...

tapi kalu Imam tu dengar keluhan hamba sekor ni iaitu aku.. cuba jangan baca berlagu... akhirnya aku tewas.. 8 rakaat.. sudah cabut..

ingatkan orang muda ajer.. pak cik2 pun sama jugak.. kesimpulan.. masih kurang lagi iman di dada ni.. nak berdiri lama pun x boleh....

lokasi masjid di Sunway, betul2 bertentangan dengan Sunway Pyramid...

lepas tu pi meeting kat Nilai Impian.. sampai umah pukul 2.30 pagi... lapaq pulak

pekena maggi.. sebab nak tunggu sahur lama lagi.. mesti kul 5 pagi baru ada sahur.. mengadap PC.. membuat keje macam2... rasa macam dah x cukup 24 jam Yang Maha Esa bagi....

ok masa tidur.. sebab dah semayang Subuh.. lagi pun hari ni cuti...

berharap malam ni boleh lah terawikh dengan mantap...