Monday, July 21, 2008

aku hari ini...

semalam kelas kedua untuk semester ini... sudah ada peningkatan.. pelbagai tugasan sudah diberi. hebat...  

selsema tahap 7 ... bersin x berhenti.....

ping-pong hari ni, macam biasa, kalah lagi..

hari ni jualan memberangsangkan.... ada peningkatan dari Jumaat..

forex sekarang aku trade EURO/GBP.. memang orang x main pair ni.. 

sekian.. sambung kembali tugasan aku sebagai seorang pelajar.. 

Friday, July 18, 2008

Jawatan Kosong Sementara untuk MAHA2008

-Tempoh 2 minggu sahaja(11-23 Ogos 2008)
- Lokasi: MAHA2008
- Menjaga booth ourwedding.com.my
- Mempromosi perkhidmatan ourwedding
- gaji RM500.00(2 minggu sahaja)
- Komisyen tambahan bagi yang beraya menjual pakej
perkahwinan/fotograf/etc
-Tarikh tutup: 24 Julai 2008

Sila hantar resume ke email [email protected] atau ym ana
sendiri di [email protected] syukran jazilan.

Tuesday, July 15, 2008

Seharian....

Keje aku membuat SOP... Standard Of Procedures... memang PARAH.. mau tak parah nya.. sebab aplikasi tu senang.. so keje aku adalah untuk membuat cara step by step macam mana nak guna aplikasi tu... ni dinamakan bala.. macam mana ni...........

aku nak mengarang pulak... selagi x siap SOP.. tiada L.O. untuk awak.. sungguh zalim betul ayat ni... gerammmmmm

Saturday, July 12, 2008

Kelas sudah bermula....

aku sambung belajar lagi... so bermulalah hari ni zaman kegelapan aku.. tiada lagi malam minggu, teh tarik session.. midnight movie kaa... tiada lagi...

setiap sabtu dan ahad ada kelas... bermula pada pukul 8.30 pagi... terdapat 4 subject... 2 di ari sabtu dan 2 lagi di ahad... setiap subjek 3 jam untuk satu sessi....

dijangka habih 2009... hujung tahun Insya Allah....

target aku... migrate to DUBAI... 2010 selepas 10/10/2010 (si andy kahwin...)

ok mau pi kelas.....

Tuesday, July 08, 2008

SUK 4 hari...

Aku dan member aku mengajar di SUK... dual trainer.. tajuk kelas hari ini adalah
Fundamental of LINUX ADMINISTRATOR.... ia sebenarnya termasuk dalam pakej oleh vendor yang memberi aku task untuk menyiapkan server mereka bagi tujuan SISTEM TALIAN RAKYAT SELANGOR (STARS) - www.starselangor.net .

aku tau yang datang tu semua hebat2.. gaji besat2.. kemeja side tajam... seluar slack hitam kemas...

aku datang ngan baju F1 tulis nama company.. kasut sneakers cap ayam, jeans hitam...

cuma satu terkilan... waktu aku mengajar boleh tak matikan phone ker.. atau jangan SMS ker.. buat apa yang aku suruh tu.. nanti ko jugak x paham... ada 17 orang... aku rasa ada 7 ke 8 orang ajer yang betul2 nak belajar.. yang lain hanya mengabihkan duit kerajaan ajer...

itu pasalnya aku x suka kerja kerajaan.. aku prefer to become a good vendor to them... because one project probably I can live for a year.. muahahahahaha

Monday, July 07, 2008

pelik betul lah..

aku seorang freelancer.. so memang semua jenis kaum aku jumpa.. foreigner satu masa dulu.. selalu jugak deal ngan depa ni.. sebab aku streamyx installer... satu masa dulu... bagi aku era kegelapan...

ari ni keje aku adalah.. make sure network mesti UP di satu company di Wangsa Maju...
aku pun pi dengan kelengkapan yang lengkap... supaya kerja mesti settle.. dan aku x mau pergi 2 kali untuk kerja yang sama.. dan bagi setengah orang itu lah adalah cara how u build a good connection... tapi bagi aku itu MEMBAZIR.. orang akan cari kita kalu kita baguih.. x perlu lah pi 2 ke 3 kali untuk free services.... sebab REZEKI kat tangan TUHAN.. akan aku ingat benda ni selalu Insya Allah..

yang paling aku x suka..kalu bangsa lain cakap encik ni balang kena tukar.. dengan selamba sahaja ko tukar.. tapi kalu aku cakap dengan berbekalkan SALAM.. ye ker rosak.. boleh lah guna tu.. awak mana tau.. entah2 benda lain rosak kut... dalam hati.. aku bukan suruh ko beli dengan aku... tapi aku suruh ko pi beli sendiri.. ni kedai dia.. mention my name, please.. u might get discount..

serius.. memang aku geram deal ngan MELAYU macam ni.....

Sunday, July 06, 2008

Ari ahad pun keje..

Aku seorang IT Freelancer.. so setiap hari ada keje... kalu x mau keje.. tiadalah pendapatan gamaknya... bukan x mau mencari keje yang tetap.. sebab hari ini amat sukar untuk mencari satu keje yang aku suka.. soalan interviewer yang paling aku benci...

  • u ada apa.. diploma ke degree ker.. (kenapa bukan IT)
  • u dulu keje mana... (apa company tu.. berapa besar)
  • berapa lama pengalaman.. ( apsal sekejap sangat)
  • spm u ni teruk sangat lah.. ( apsal science subject semua lulus ajer)
  • PMR dulu ada ambil tak. ( kenapa dapat sikit ajer A)

so memandangkan aku dah x mau keje... so aku ikut sunnah Rasullah.. iaitu berniaga.... So I'll do trading until I die... no more keje ngan orang.. kalu kontrak boleh.. permanent sori... but if u can give RM 4,900 BERSIH sebulan.. I'll consider.. ( aku sememangnya tamak.. dalam hal2 duniawi)

tapi paling best.. kalu borak pasal politik... hari ni.. aku di Kelab Menembak Selangor.. fixing depa punyer PC... cerita hari ini sapa Saiful... so memandangkan aku ni di kelompok yang sedikit lembap tentang politik semasa ni.. so aku pun googling sekejap tadi... dan terjumpa.. sungguh CUN betul tunang dia ni.... tapi sedih betul biler dengar cerita.. diliwat sehinga 8 kali mau nak report.... tapi kalu sekali diliwat aku mungkin percaya.. cuma yang menjadi tanda tanyer.. Saiful berumur 23 vs Anwar 60 tahun... at least.. hempuk lah sikit muka anwar tu... biaq lebam ker.. ini x der pung... dah 8 kali mau nak buat laporan.... tu sebab aku TIDAK MUNGKIN PERCAYA akan propaganda si NAJIB dan UMNOnya ni..... 

tunang si Saiful.....

birthday si saiful ari ni

source dari blog si janna ni

Saturday, July 05, 2008

Ari ni hari jadi aku....

Semakin tua gamaknya... sudah nak masuk 3 series.. kalu BMW... hehehehee

Semoga dimurahkan rezeki.. makin bertambah lah ilmu hendaknya... Amin...

Tiada apa2 yang special hari ini.. memandangkan aku masih single.. tiada GF pun..

so operasinya adalah menghantar adik aku ke Seri Iskandar.. Sekian..

Masa untuk bergerak.....  

Friday, July 04, 2008

good suggestion..

Actually I'm looking other ways by not eating rice... by the way.. it's recomended from my doctor.. If you want to live more longer... go to the gym by tomorow.. muahahahaha.. ni doktor paling zalim aku dengar.. padahal my BMI not so teruk.. only 30 and that not good actualy.. the perferct no is 20... so I have to go to diet.. because that Ah Moi (doctor) want to see me by this coming Selasa.. 9/7/08...

thank you for suggestion to replace nasik with bee hoon... 

u r not eating any rice tapi mkn muffin which cost u rm3.30?try to eat bee hoon only for 1 month n u can get the result...my hubby did that for 5 month (no rice at all) b4 married n the result was great...

by the way... how I'm going to eat bee hoon.. don't tell me.. only plain bee hoon... ooo tidak... at least bagi lah kuah sikit.. mau tercekik kawan.

Wednesday, July 02, 2008

hambar betul lah...

selamatlah cousin belanja... hehehehe..

tapi aku belanja dia pop corn lagi mahal dari tiket wayang... rugi2.... kekekeke 

memang dasar pak lah betul aku ni... kedekut.. muhahahahaha

 Run Fat Boy Run....

Tuesday, July 01, 2008

boikot nasi....

boleh kah aku survive dengan memboikot nasi hanya makan muffin setiap hari berharga RM 3.30 sahaja..... day 1 ... sudah berjaya. Tengok esok macam mana... :-p

 Chocolate Muffin hanya RM 3.30 memang best.... 

Tazkirah hari ini,

Bila Allah cepat makbulkan Doamu,Maka DIA Menyayangimu, Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu, Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu. Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya..."