Saturday, October 25, 2008

apabila tidak setia pada satu.. :-p

kepada windows user seperti Andy.. tiada masalah bagi beliau .. kerana dia akan setia pada satu..
tapi bagi aku.. aku suka linux.. tapi kadang kala ada application tidak boleh dijalankan dalam linux.. so aku terpaksa switch balik ke dalam windows.. so bukan tidak boleh setia tapi terpaksa ada 2.. macam ada 2 isteri kut... kekekekekeke

masalahnya.. buat kerja dalam linux.. save benda tu dalam partition linux.. then bukak windows nak nenok benda tu tak boleh.. sebab Bill Gate memang dok pasang ajer gate dia... tapi kalu buat keje dalam windows.. nak bukak dalam linux.. tiada masalah maa.. sebab dunia penguin tiada pagar.. muahahahaha

solutionnya adalah... install lah application ini,

http://www.fs-driver.org/download.html


masalah akan selesai...

tapi lagi baiknya adalah.. kita buat 3 partition... satu partition untuk windows kita. satu partition utk linux kita.. dan satu lagi partition utk ala2 My Document.. so tiada masalah yang akan timbul.. kerana kita sudah mount dia awal2 sewaktu instalasi linux... :-p

masih ada masalah lagi.. sila komen...

No comments: