Monday, July 07, 2008

pelik betul lah..

aku seorang freelancer.. so memang semua jenis kaum aku jumpa.. foreigner satu masa dulu.. selalu jugak deal ngan depa ni.. sebab aku streamyx installer... satu masa dulu... bagi aku era kegelapan...

ari ni keje aku adalah.. make sure network mesti UP di satu company di Wangsa Maju...
aku pun pi dengan kelengkapan yang lengkap... supaya kerja mesti settle.. dan aku x mau pergi 2 kali untuk kerja yang sama.. dan bagi setengah orang itu lah adalah cara how u build a good connection... tapi bagi aku itu MEMBAZIR.. orang akan cari kita kalu kita baguih.. x perlu lah pi 2 ke 3 kali untuk free services.... sebab REZEKI kat tangan TUHAN.. akan aku ingat benda ni selalu Insya Allah..

yang paling aku x suka..kalu bangsa lain cakap encik ni balang kena tukar.. dengan selamba sahaja ko tukar.. tapi kalu aku cakap dengan berbekalkan SALAM.. ye ker rosak.. boleh lah guna tu.. awak mana tau.. entah2 benda lain rosak kut... dalam hati.. aku bukan suruh ko beli dengan aku... tapi aku suruh ko pi beli sendiri.. ni kedai dia.. mention my name, please.. u might get discount..

serius.. memang aku geram deal ngan MELAYU macam ni.....

No comments: