Thursday, April 17, 2008

the star ari ni memang best

isu engineer ari ni SUCKs.. lebih kurang macam tu lah...

bagi seorang yang pernah bekerja ngan sebuah company foreigner satu masa dulu... memang benda ni aku nampak... sebab aku diterima masuk kedalam company tersebut bukan lah sebab ada degree mahupun diploma.. hanya sekadar aku ada sekeping MCSE... boleh menjawat jawatan System Administrator..

pada mulanya terkejut jugak.... boleh dapat.. dalam hati kira hebat jugak CERT ni.. kalu ku tau.. lepas SPM amek menatang ni...

masuk lah seorang budak praktikal.. DEGREE IT... so macam biasa bos test setelah 2 minggu ada kat office.. dan bos panggil aku... kenapa dia x tau? so aku terpaksa lah backup anak buah aku...

so rentetan ari ni.. memang sudah aku tau sejak tahun 2003.. so patutnya isu kuar 5 tahun sudah... kesian bagi sesiapa grad yang berstatus ENGINEER tergolong dalam kumpulan yang dimaksudkan....

paling selamat aku bukan lah seorang engineer kerana aku tiada any degree on engineering...
cuma rasa2nya kerja engineer tu aku boleh buat lebih baik daripada seorang engineer yang mempunyai CGPA 3.97... Insya Allah.

No comments: