Saturday, April 19, 2008

pelampung dan politik....

ari ni Liverpool vs Fulham.. Liver menang 2-0... CUN.

satu masa dulu... masa sekolah rendah aku rasa... pi lah berkelah bersama 2 family.. iaitu family aku dan pak cik aku tak lupa juga Tok ba (arwah atuk) dan Incik (arwah nenek).. so bapa aku memang bawak pelampung tayar traktor.. so pelampung aku paling besar di air terjun tu...
gembira x usah cakap lah... sebab aku, adik aku... cousin aku boleh naik 3 orang serentak... kalu lani... aku rasa besar lagi perut aku dari pelampung tu.. muahahahahhaa

nak dijadikan cerita.. tengah aku dan kroni aku buat air terjun tu serupa macam tanah bapak aku.. mai lah sorang budak perempuan.. dari segi gaya macam lebih tua... aku x boleh nak recall macam mana rupa dia... tegur aku.. tanyer nak pinjam pelampung...

so aku cakap mana boleh... ni pelampung kami yang punyer... dia berkeras jugak nak pinjam...
kami cakap x boleh... tiba2 boleh pulak dia pi kat port family aku lepak mintak kat bapak aku...
dan bapak aku panggil suruh bagi dia... dalam hat...i celaka ni pompuan.. datang dari entah mana.. tiba2 amek harta benda aku... kami x puas hati .. lempar balik pelampung ke dalam air.. dan naik pi makan.. maklumlah perut lapar... hati sakit.. (kecik2 sudah ada gaya pemberontak kelas atasan.. muahahahah)

kami pun makan nasi lemak... nenek aku sound.. x baik buat macam tu.. aku berkeras jugak.. dah pelampung e1 punyer.. mana boleh bagi.. kalu nak pi lah sewa kat sana tu... nenek aku senyum ajer.. (sememang dia tau cucu dia ni kedekut orang nya... kekekekeke)

tapi Tuhan Maha Kaya.. dia tau kami semua insan yang teraniaya... budak pompuan tu x lah mati macam korang sangka.. cuma emak bapak depa panggil nak bersiap untuk balik... so aku pun gembira mengambil semula pelampung yang menjadi hak kami.. dan terjun semula ke dalam air..... dan seperti biasa.. budak pompuan tu hanya berterima kasih kat bapak aku ajer... ngan kami pandang pun tidak... (nak balas dendam lah tu... hik..hik..hik..)

budak pompuan tu aku sama kan macam Khairy... suka sangat ambil hak orang lain... aku rasa.

2 comments:

Anonymous said...

hahaha interesting stories to read. Aku rs dak prompreng tue mnat kat hang la tuan gentlewomen tue straight way to ur dad ask for permission huhu. Mybe ur dad can recall GUI of that girl by using this keyword "pelampung" ahah. Tauladan next time better bring extra spare pelampung bcoz sometimes without notice it will be agent perantara to tackle that girl huhu. kalu aku tuan dh ajak menyelam skali auuwwkk.....so wet...errhh.

p/s: aku pulng ler nnt...muahaha

Ewan said...

bro..masa tu primary school maa.. mana lah ada perasaan nak tackle... tapi kalu minah tu ingat cerita ni boleh belanja dia lepak kat Old Town Coffee House layan Cham Ice kaa..

tp rasa2 minah tu already become MAK BUDAK kut.. hehehehehe