Tuesday, April 29, 2008

bangun lambat ari ni..

jadi setan.. rasa dah bangun subuh tapi peliknya masih atas katil... kekekekeke

bangun pagi siapkan manual backup untuk mengajar Kementerian Kesihatan Malaysia..
kali ni aku attached bawah satu company yang buat sistem untuk depa.. tugas aku adalah mengajar basic linux sedikit.. untuk tujuan hand-over system depa... half-day training... Alhamdullilah..
depa cakap lepas ni nak panggil lagi untuk buat full class on linux..

lepas tu pi Pinggiran Subang.. ada kerja sedikit.. pc customer rosak... so macam biasa aku kan machai.. pi lah tengok mana tau ada rezeki lagi hari ni... Alhamdullilah.. memang ada.. nak beli satu set CPU baru...

sudah itu.. pi SUK sambung kerja yang dahulu kala... iaitu pemasangan Bacula bagi membuat backup for Sistem Talian Aduan Rakyat Selangor... aku pergi ngan sang rizal.. sambil tu aku dok belajar run command backup ni.. pening aku... asyik dok x jadi ajer... sebab dari terminal memang parah...

lepak kat SUK sampai kul 7 macam tu... dan teman sang rizal pi tengok PALM dia ada masalah.. lepas tu balun Subway.. perut pun lapaq.... lepak POPULAR.. tengok buku Sun Tzu ada tak?
buku yang aku nak beli masih tiada kat Popular hanya kat MPH ajer ada...

balik umah sambung trading... Alhamdullilah ari ni... 48 pips... target aku adalah 50 pips sehari..
supaya jadi hebat di masa akan datang... Wallahualam.

ok mau layan hot choclate.. dan tidur.. esok kul 6 pagi.. kena bangun... dan bersiap.. training pukul 8.30 pagi... bab ni lah paling tension.. kena pakai kemeja.. seluar slack.. dan silap2 kena pakai tie.... boring2.

1 comment:

dugongsenyum said...

Wow! masyukkkk