Sunday, January 27, 2008

tahniah kepada Andy.... kerana berjaya INSTALL Gutsy.....

sekarang masalah wifi pulak.... so seperti biasa... LINUX memang ada masalah ngan hardware kerana sikap double standard dari manufacturer yang suka buat barang untuk Microsoft.. bagi kami itu semua tiada maslah..kerana masih ada lagi company yang terbuka hati untuk buat hardware bagi support LINUX...

oleh itu sebelum membeli satu-satu barang pastikan check dalam forum dan bukannya di belakang kotak devices tersebut... oleh itu saya cadangkan guna ASUS WL-167G.. tidak mahal maa.. dahulunya aku beli menatang ni.. harga RM 147 mintak tawar RM 145.... la ni baru RM 75 ajer...

akan bersambung... edisi khas utk Andy..... kasi beli dulu... muahahahahaa

3 comments:

Andy said...

Ya bro. Terima kasih la kerna bagi 2 post edisi khas untuk aku. Sedikit sebanyak, membantu aku walaupun terpaksa ganggu mood tido ko jam 2am, 3am. Itu memang priceless.

Yeah! Gusty Gibbon sudah install. Aku nyer USB WLan Dongle support linux maa. Cuma, agak complicated la nak ikut manual yang benar-benar assume aku ni PAKAR COMMAND LINE LINUX. Aku beginner maa. Mana reti nak tweak itu ini dalam Terminal. Setakat copy2, pindah2 tu, boleh la. Bagi la peluang aku bernafas sebelum bagi manual advance. Ape la punya developer hardware aku ni provide manual sedemikian rupa.

Kalau la aku dah berjaya nanti set Wireless Lan aku, boleh la aku belajar banyak dari Ubuntu Community. Kau la salah satu rujukan aku.

dugongsenyum said...

Ambik aku jadi anak murid mu sifu!

Apa syarat dia? pulut kuning? lemang?

Andy said...

E-1 tu ape2 pun boleh. Tapi why not try McD?