Wednesday, January 30, 2008

penatnya....

pagi tadi aku pi one of department of MKLAND... kasi pasang balik server Win2k3 yang ada masalah.
sedih betul aku nenok server tu... data ada lebih kurang 290GB untuk semua keje department.. tapi tiada backup...

macam biasa alasan depa bagi... management x mau membazir duit on IT devices... macam dulu aku pernah kena... dulu kan aku keje.. sekarang tidak lagi... kekekeke.. asal mintak duit kat bos ajer.. dia tenung aku macam aku ni awek pulak.. kekekekeeke..

petang aku pi mencari menatang ni... entah x tau apsal aku minat sangat ngan menatang ni... dah lama aku cari... tapi dulu cari main2.. sebab x mampu lagi... tapi kali ni.. aku cari dengan serius sebab duit yang terkumpul sudah cukup... dan mesti beli... kekekekee.. menatang ni adalah... magnetic bracelet from sabona.uk ....... medium titanium......

malam keje aku sambung kembali... task kali ni adalah... bagaimana nak setup Access Point boleh buat authentication dengan Active Directory...... aduhai... kenapa mesti Microsoft... kekekeke

kepala dah pening... pelbagai info aku cari.. langsung x membantu... esok aku akan pi beli CD Pirate Windows 2003 Server.. dan mungkin beli satu AP yang boleh buat authentication by RADIUS... untuk buat testing... next week mesti dapat solution... after raya cina.. boleh kasi ON this project...

apabila benda yang dicari tak dijumpai... datang lah benda lain... akhirnya aku jumpa solution bagaimana buat integration bookmark supaya aku boleh nenok bookmark aku buat.. walau aku berada dimana2... sebab susah kalu aku x guna pc sendiri... hehehehe

ia adalah,

If you use Firefox on more than one computer, you'll want Foxmarks. Install Foxmarks on each computer, and it will work silently in the background to keep your bookmarks synchronized. You can also log in to my.foxmarks.com to manage your bookmarks from any computer.

2 comments:

Andy said...

bang, banyak banyak bookmark sychronizer.. tak leh lawan http://www.google.com/tools/firefox/browsersync/

Google Browser Sync.

Kasi cuba. Only for Musang Berapi (Firefox)

mikai said...

bro, clickbank dah nak merge dgn bank lain a haha..so kene tunggu beberapa bulan..dengar cter April baru 3clickers.com akan contact balik dengan clickbank..kasi can la gobana tuh..skang nih zaman kegemilangan dier huhu..kte kne ikut turn la..hormat org lama