Friday, January 25, 2008

mengharapkan pahala unta...

ari ni aku rasa aku jadi unta... duduk x sampai 10 minit terus semayang jumaat.... padan muka aku kena semayang kat tangga... sebab mai lambat....

lepas semayang disapa oleh senior kursus aku satu masa dulu... tanyer aku dah keje ker... aku macam biasa.. masih freelance... ko dulu keje apa....

aku cakap lah.. aku keje sys admin.. dapat keje pun sebab ada MCSE 2000.

ko punyer MCSE tu beli ker...

aduhai.. kalu aku beli.. baik aku beli ajer degree IT ke MASTER ker... buat apa MCSE tu... (dalam hati)

so aku macam biasa.. hati dah panas kalu orang cakap macam tu.. so aku tanyer.. berapa depa boleh bagi ngan MCSE...

RM 1,800... dalam hati aku sikitnya.....

so aku tanyer.. keje macam mana... normal hour ker...

bukan SHIFT....

aku cakap ... nanti lah saya fikirkan.. macam x minat lah shift...

tapi sebenarnya gaji ko offer sikit sangat... aku langsung tak minat... baik aku keje ngan HP.. keje shift... SPM boleh apply... gaji pun macam tu jugak... x yah susah amek degree... buat CCNA.. ini tgh plan nak buat Juniper punyer CERT....

ini kerana walaupun aku machai.... gaji sebanyak RM 1,800 sebulan tu susah sikit nak dapat.. tapi RM 1,000 tu boleh lah dalam 10 hari.... so kalu 30 hari commit keje... dan ada projek berjalan.. x salahkan dapat RM 3k sebulan....

lagi pun keje aku bebas.... rileks... x yah tension2... santai...

cuma yang menarik sangat ni... bagaimana aku nak beli umah ngan keje aku macam ni... sebab aku target nak beli umah ini tahun... jika x dapat umah dalam bulan 12 tahun ni.. aku beli umah setinggan.. muahahahahahaha

ok nak gerak ke McD... layan prosperity sama ngan adik aku... supaya bertambah prosperity hendaknya.. AMIN.

No comments: