Monday, January 28, 2008

apabila minah MLM cuba.....

aku sudah terjebak ngan Facebook pulak.. ni gara2 orang tanyer.. ko x der facebook ker?
apa menatang pulak tu.... aku punyer sosial engineering ker sosial networking ker.. rasa dah tahap dewa.. sampai password pun kadang2 aku lupa... muahahahahaha

tengah aku setup aku punyer facebook... ada pulak minah ni online.. sempat lah aku tanyer khabar..
then dia tanyer sudah grad ker... amacam keje....... so aku jawab masih tidak bekerja lagi.. susah nak cari keje zaman pak lah ni.....then offer aku peluang cari duit... tidakkkkkk (KES MLM dalam hati...)

transkrip chatting......

me: alo datin
hepi thaipusam
muahahaha
Haslinda: huhu.. geng how r u?
me: fine.. baik2
Haslinda: apa citer skang? dgr citer dah graduate from oum...
me: dah...
convo nya belum
dah merdeka dah...
kekekeke
Haslinda: best aaar dah merdeka.... so keje mana skang?
me: masih lagi buat freelance..
susah nak keje zaman pak lah ni..
kekekeke
Haslinda: tau xpe.. ekekeke...
freelance tapi masyuk xpe aaa...
me: nak masyuk x boleh lagi..
hidup sorang boleh lah..
hehehehe
mau tanyer.. ada cara tak.. kalu freelancer nak beli umah.. contohnya macam nak buat loan ker
Haslinda: kena ada bank statement..
income freelance 2 kena masuk throu bank.. ada statement.. boleh print.. baru bank consider utk bagi loan
me: maksudnya bank statement tu.. sebagai gaji ker..
Haslinda: yup.. ganti slip gaji bulanan kita...
me: boleh ker macam tu...
kalu macam tu berapa lama nak maintain
sebab e1 freelancer.. mana ada gaji tetap
Haslinda: boleh tu mmg boleh but income 2 kena masuk giler tahap dewa-dewa la.. ekekeke...kalau linda introducer satu program tuk wat duit nak dgr tak?
Sent at 9:03 PM on Monday
me: introducer.......alamakkkkkk..
jangan lah MLM......
kekekeke
Haslinda: silap taip la..ekekeke...
mana ada cara senang nak cari duit skang except thru MLM...ekeke...
me: ada maaa
forex
amcaam
Sent at 9:06 PM on Monday
Haslinda: forex tu high risk.. modal pun tinggi.. pastu kena ada knowledge baru leh wat.... ekeke.. MLM just need some communication skill n produk knowledge jek... senang maaa... [tongue]
me: itu yang e1 x mau.. segala komunikasi.. jumpa orang..deal ngan orang...
kekekekee
Haslinda: kalu rajin beli la majalah potensi yang ada kat pasaran skrang... linda tgh wat biz MLM with Desquera Worldwide.. Company yg keluarkan Majalah Potensi tuh...
ni pun baru je balik dari seminar kat Genting- 3 hari 2 malam..
me: pergh.. hebat2
Haslinda: I will become the next speaker for the co within six month time.. bulan 6 ni maybe pegi UTAH, company hantar utk course kat sana plak...
me: lagi hebat....
boleh kirim kasut ni macam.. susah nak cari kat malaysia
Sent at 9:12 PM on Monday
Haslinda: ekeke.. Insya Allah.. kalu confirm nanti linda bagitau.. coz kena perfom well baru selected... skang ni tgh ikut road tour around Msia...
me: ooo
ni company jual apa ni..
Haslinda: weekend ni maybe g Temerloh.. ada talk kat sana
me: ada url tak..
mau nenok sikit..
Sent at 9:13 PM on Monday
Haslinda: 1 of product killer kitorang, Super Detox.. Product utk berhenti merokok.. ada kuar iklan kat tv9, majalah isihat, metro, majalah harmoni n dalam majalah potensi tu sekali la...
me: e1 x smoke maa
lagi2
apa benda dia jual
ada macam2 produk lagi... fiber tuk kurus... trace mineral utk kesihatan, coffee, buku2 motivasi, household cam sabun n etc...
Sent at 9:16 PM on Monday
me: ooo
nampak2
kurang menarik pulak nampaknya
kenapa lah MLM punyer website mesti ada mercedes....
kekekekeke
Haslinda: ekeke.. kalu dah x minat.. apa pun x menarik.. huhu
me: tidak lah macam tu...
sebab e1 x minat jumpa orang
janji ngan orang....
Haslinda: yg dapat mercs tu upline linda la.. ekekeke
me: lepas tu kena monitor orang...
kena jadi mentor..
Haslinda: yup.. absolutely... kalu tak mana nak success... unless u got better job n extra skill yg leh dapat income thousands per day.. then ok la... ekekek
gtg.. nak sambung keje.. callling la kalu nak cuba.. c ya
me: ok sila2...
BABAi..
Wsalamulaikum
Sent at 9:21 PM on Monday

*/ aku x suka MLM kerana aku tidak suka jumpa orang di malam hari... aku rela mengadap monitor nenok benda2 apa ker.. dari jumpa orang menabur janji... kena guide orang jual barang... kena jadi mentor... dan lagi aku x suka.. aku akan hidup mewah kerana memijak orang lain... so aku x mau... maafkan aku kepada mamat dan minah MLM di luar sana....

No comments: