Tuesday, November 20, 2007

ok guy.. need a help to unlock the pdf....

Some PDF documents prevent the user from copying and pasting or printing it's contents. This sometimes presents a problem since the author of the PDF might have used a font that is not available in the sytem trying to read it. This page contains a free online utility that allows you to upload a PDF, once uploaded, a version of the PDF without printing or copying/pasting restrictions is displayed in a new browser window.

To unlock a PDF file, enter it's location in the "PDF file to unlock" field, by either typing it in the field or clicking on the "browse" button, then navigating to it's location.

The unlocked version of the PDF will be displayed in a new browser window, opened in the default PDF application for your system (usually Adobe Acrobat Reader)

The terms and conditions must be accepted to unlock the PDF file.

just go here.. then choose ur files need to unlock.. then they will unlock your pdf for FREE...

Monday, November 19, 2007

Apabila............

Sekiranya anda dirompak dan dipaksa untuk mengeluarkan wang akaun anda daripada mesin ATM, anda boleh meminta bantuan cara senyap dengan memasukkan no Pin anda di mesin ATM cara terbalik. Sebagai contoh jika no Pin anda adalah 123456, jadi anda harus memasukkan nombor 654321. Mesin ATM akan mengenalpast i nombor tersebut adalah nombor yg diterbalikkan drpd nombor yg sebenarnya melalui kad anda yg masukkan kedalam mesin tersebut. Mesin ATM akan tetap mengeluarkan wang tunai seperti biasa, tapi apa yg kita tidak ketahui, pihak Bank dgn segera akan menghantar pihak berkuasa (Polis) kepada anda. Perkara ini pernah disiarkan di TV baru-baru ini dan ianya menyatakan kaedah ini jarang diguna disebabkan ramai orang tidak mengetahui akan kewujudan sistem yg seumpama ini. Sebar-sebarkan ya~

Sunday, November 18, 2007

sabtu yang indah..

pagi aku pi office member mau propose storage server dalam Linux.. dia kata dalam Windows asyik masalah sahaja.. tapi x kesampaian.. network switch pulak dah rosak so x daya nak test..

lepas tu sarapan pukul 12.30 hari di mamak.. lepak sama dia..

pi satu opis lagi supply switch 8 ports ajer.. sebab switch dia dah penuh.. mana maunya 5 ports ajer.. kedekut betul.. muahahahaha

balik tu.. terus tidur... penat betul dah macam keje pejabat.. ari Sabtu pun sampai ke petang keje.

pack sport-rim member.. mau jual kat kedai tayar.. kasi tolak...

lepas tu pulak member ajak teman pi LCCT.. ok lah... aku drive mengenangkan dia dah penat.
jauh boleh tahan jugak LCCT ni... setelah amek anak buah dia.. dia cakap.. kita kena hantar Rawang... ma'ai... aku drive lagi.. sampai ke Rawang.. entah apa tempat aku x tau...

sampai umah kul 1 pagi.. pada hal aku kuar umah tadi kul 5.30 macam tu...

ok mau tumbang... dah x larat dah ni.

esok banyak lagi aktivi ni...

Tuesday, November 13, 2007

Ya Allah Ya Hayyu Ya Qayyum Ya Rahman Ya Rahim Ya Latiff Ya Jabbar Ya Khaliq Ya Allah
Permudahkan Di Atas Urusan Anak-anak Kami didalam urusan mereka, didalam menimba ilmu diatas seruanMu dan peritahMu. Tenangkanlah hati mereka untuk menerima ilmu Mu, lapangkanlah jiwa mereka untuk mengaharungi ujian Mu dan berkatilah mereka dengan rahmat MU. Amin

Ya Allah, tambahkanlah bagi ku rezeki yang banyak lagi halal, iman yang benar, ilmu yang bermanfaat, kesihatan yang elok, kecerdikan yang tinggi, hati yang bersih dan kejayaan yang besar. Amin

Diantara fenomena asing yang kelihatan pada hari ini.....







Kalimah Allah di atas genangan air... petikan daripada email oleh seorang Hamba Allah....