Monday, December 10, 2007

RM250k fine for illegal downloads --- bagi aku TIDAK ADIL...

ini kerana aku download untuk kegunaan sendiri... sebab aku x mampu x nak bayar Astro tu.. dah tu cerita lambat update... lepas tu berulang2... dan lebih sedih aku bukan keje pejabat..
yang waktu keje setiap ari sama.. lebih2 lagi gomen....

so aku download lah cerita ker.. movie ker... lagu ker.. yang sedihnya cetak rompak berlaku kat artis luar negara.. depa x marah pun.. lagi kaya ada.... lagi lah nak cari lagu p.ramlee dalam torrent
mana ada maa...

bagi aku memang x adil.. kan kalu kita download sendiri cerita.. x yah kita beli dvd pirate.. kan ini mengurangkan lagi cetak rompak... sekurang-kurangnya baru berbaloi bayar streamyx hampir seratus setiap bulan...

lagi satu yang tak adilnya.. mana ada aku langgar hak cipta.. sebab aku download aku nenok.. aku buang.. celah mananya aku untung.. lagi rugi ada.. bayar bil api (kan ini menambah pendapatan negara)... pc aku jahanam dok ON ajer... berpuluh-puluh jam.... (ini menambahkan lagi rezeki cina kat low yatt tu)....yang aku dapat hanya kepuasan menonton cerita lebih up to date dari orang lain....

sememangnya aku x puas hati... kena buat petisyen ni... muahahahhaha

No comments: