Thursday, December 20, 2007

dah lama dahhh.

pikir punyer pikir... akhirnya aku beli jugak domain untuk blog aku yang aku rasa best..
aku sorang sahaja rasa best.. yang lain kata hampeh.. tapi peduli apa aku.. janji aku ada blog
muahahahahaa

so setelah mencari dimanakah yang paling murah.. akhirnya aku jumpa iaitu go-daddy jugak
mana boleh dapat domain semurah USD 13.38 untuk 2 tahun bang.. kalu malaysia.. mau RM 55 setahun pulak tu... so usah ler beli barangan malaysia.. kekekekekee

then bermula lah operasi pencarian cara bagaimana nak ada point kan domain ni... sebab domain tidak boleh berdiri dengan sendirinya... ia perlu ada DNS... dan DNS ini biasanya berada di hosting provider... masalahnya ia perlu kan duit untuk beli hosting.. maka aku perlu cari alternatif.. dan aku jumpa provider yang buat dns secara percuma.. nanti aku akan beri cara bagaimana.. setelah aku berjaya... ok kawang2.

alangkah indahnya hidup jika ada yang memberi secara percuma.. apa salahnya.. tapi yang beri orang US jugak.. kutuk2 depa.. depa jugak bagi free.. ada orang malaysia provide menatang ni secara percuma ker... so aku minta maaf jika terkutuk malaysia.. kerana sesungguhnya aku masih belum mampu untuk membayar semua benda untuk hidup hari ini.... maafkan aku wahai malaysia... selamat ari raya aidiladha.. maaf zahir dan batin... nantikan kemunculannya...

tunggu antropos.info....... hehehehehee

No comments: