Monday, September 17, 2007

jawatan kosong...

satu masa dulu aku terpanggil untuk menghadiri temuduga di sebuah syarikat IT tempatan yang hebat aku rasa..... TAPI diperbodohkan dengan soalan begini,
  • awak ni dah ler tak de diploma atau degree IT.. macam mana nak keje..
  • berbaloi ker kami amek awak...
  • berapa lama awak boleh keje....
  • dan macam2 lagi.... tapi aku jawab sebaik mungkin supaya aku dapat bekerja dengan mereka tapi hati aku dah kata.. ko takkan dapat wahai sahabat..... cuma mengharapkan keajaiban...
bulan sudah aku hantar sekali lagi resume... setelah 3 tahun soalan2 diatas terngiang2 kat telinga aku.. sebab aku dah temui jawapannya dan aku akan jawab bangganya... tapi kali ni pulak.. member aku cakap.. depa takut nak amek ko.. giler punyer resume.. dan post ni TIDAK LAYAK untuk ko...

aik.. takkan resume freelancer sejak MAY 2005 hingga saat ini pun dah hebat giler.. muahahahahhaa

*/ tapi hati aku cakap.. depa ni pilih bulu... agak bulu aku kurang baik dari segi gred kut.. hehehehe

No comments: