Monday, January 22, 2007

sungguh tak adil rasanya..

aku pi satu jabatan kerajaan.. aku diberi satu task untuk setup beberapa server dengan bayaran projek basis.. so aku pun pi lah.. macam biasa.. soalan pertama aku.. encik dimanakah line internet untuk saya buat segala updating semua patches untuk server ni... ooo esok kami pasang..
Network Engineer punyer jawapan.

dalam hati x per.. then aku guna lah line yang sedia ada.. yang aku tau sudah.. memang lambat lah akibatnya... dan aku bertanye.. sorang lagi mamat...MAMAT ni KELANTAN.. dari slang dia..
aku bertanya.. ada tak dedicated untuk saya guna internet.. supaya senang keje saya.. then dia cakap.. tu masalah awak.. mana awak boleh guna line kat sini.. apsal awak tak buat kat opis..
Network Engineer jugak....

dalam hati .. macam ni punyer attitude pun ada.. aku tanyer baik2.. ko jawab macam tu..
sebenarnya bos aku lebih suka buat kat opis.. tapi Pengarah tak bagi.. baik buat kat jabatan sini.
susah jugak kalu ada keje ngan perkauman ni... selamat lah aku tak de sedara mara.. darah atau apa connection dari belah timur.. biar lah bertopeng kan barat.. janji aku bahagia. Amin.


*/esok masih ada hendaknya.... adakan lah line internet tu... dedicated seperti yang dijanjikan.. aku amat memerlukannya. aku nak balik...

No comments: