Tuesday, January 23, 2007

ari ni Pegawai call aku...

mau tak dia call aku.. janji nak mai awal... bukan aku x mau mai.. aku download ISO Centos tu sampai kul 9 pagi baru siap.. cam ner aku nak gerak awal...

sampai sahaja.. aku terus bertanya, dimanakah line internet tu...

setelah aku pasang ke ke tempat aku berkerja.. aku test lah.. line 2MB yang dijanjikan...
sekali aku ping yahoo.com.. reply 2058ms.. waaa ni bukan 2 mb.. laju lagi umah aku...

tapi x per lah.. aku dah malas complaint dah.. janji keje mesti siap.. ari ni takkan aku tegur dah mamat tu.. hanya menunggu network engineer semalam.. yang bukan kelate tu mai...

tengah2 aku buat keje dia mai.. tanyer amacam.. aku tanyer satu soalan.. connection ni 2MB ker.
dia ngan confident cakap.. yaa 2mb.. kalu 2 MB x macam ni kawan.. aku test depan dia.. then dia terkedu..

dalam hati aku.. loa.. ko network engineer... alangkah bestnya. kalu jadi orang pandai.. ada degree ker.. ada cable ker.. boleh kerja kerajaan.. biaq x tau apa2. janji goverment.. bestnya.

ari ni balik kul berapa daaa..

*/aku mau jadi PTD ker lepas ni.. kalu aku tamat belajar... tapi kalu jadi PTD.. aku mesti jadi macam dia orang.. hanya tau bercakap.. x leh buat keje.. x perlah.. baik aku jadi macam ni.. sekurang2nya aku pandai.. muahahahaha...

*/oit RIMAU. biler nak basuh kedai.. ni dah 23 hari bulan. -UTK RIMAU MALAYA ajer-

1 comment:

Nic said...

hi e1..dah lama tak baca blog..akak ada suggestionlaa.. klu e1 terangkan psl stuff yg e1 tulis mesti lagi best.. contohnya, face plat vs wifi tu..apa mende and bezanya.. ghihihi. (refering to posting yang psl tu).