Wednesday, January 17, 2007

aku bersama network engineer..

aku biasanya pi pasang umah customer.. aku lah engineer dia.. kalu nak sambung ke nak cabut ker. nak share ke x mau share ker.. mau wired ke.. atau wireless... walaupun aku lah yang machai nya.. tak per lah.. tumpang title engineer.. apa salahnya kan.. walaupun orang tak panggil aku engineer.. tapi aku panggi diri sendiri engineer kira ok lah kut...

tersebut satu kisah..

aku pi lah satu umah ni... pasang streamyx.. so tuan umah dia cakap.. dia dah upah satu network engineer.. buat satu LAN untuk satu umah.. OK.. aku cakap.. aku tanyer lagi.. guna wireless ker?
dia balas balik.. tak lah.. guna cable dan pasang face plate every room.

dalam hati aku.. bagusnya engineer.. umah banglo macam ni ko pasang face plate.. apa ko ingat opis.. kan senang ko proposed guna wireless.. dalam hati aku lagi. kalu ko nak makan lebih untuk untung agak2 ler.. mentang2 lah umah banglo...

aku tanyer lagi.. so semua wiring dah buat.. tuan umah kata dah siap dah... tapi bilik saya dan study room x boleh.. putus dalam.... dalam hati.. sungguh pandai engineer yang ko upah tu.. aku rasa berminat nak berkenalan...

sambungan aku ngan engineer PART 2

*/ kan senang proposed wifi.. lebih kemas.. boleh bergerak2... umah yang cabuk ni dah lama dah wireless.. selamat lah elektrik x leh wireless.. kalu tak aku pun nak jugak...

No comments: