Sunday, November 19, 2006

aku dan polis...

siang tadi aku nak pi kenduri kawin.. aku naik lah motor... masa aku tengh naik motor.. tiba2 satu polis trafik panggil aku... laaa aku cakap dalam hati.. mampuih.. apsal pulak ni.

sekali dia tanyer pasal motor aku... dalam hati.. waa lega lah..
aku apa lagi cerita lah.. apa jenis motor ni... beli kat mana.. berapa harga.. minyak consumption..
dan start compare ngan satu lagi model iaitu .. BKZ dari Korea tu... aku harap2 pak cik polis tu belilah sebijik senang sikit aku nak cari geng... tengah kesepian betul lah.. sejak pakai MZ ni .. x der geng... dulu bawak RXZ no hal punyer....

hehehehhe

Saturday, November 04, 2006

patung chef dan tukang masak

kisah di ulu langat, cerita benar bukan rekaan atau lakonan semula.. hehehehe

ustaz: anak, kenapa dok letak patung ni kat gerai, kan tak baik tu. dah macam dok puja jadi berhala.
t.masak: saya letak bukan apa, saya bukan puja dia. Ustaz x nampak ker, dia dok keje tu,
pegang bendera, ari ni dia pegang menu.. saya x bagi dia makan pun.. gaji pun x der.
Salahker ustaz?
ustaz: erk!

Wednesday, November 01, 2006

tahniah kepada kawanku

tadi lepas repair pc customer.. aku pun call lah member lama... ingat nak beraya umah dia.. kat Putra Permai.. kalu tak silap.. sekali member kata nak tidur.. end up lepak mamak sambil beraya, mau taknya.. pi beraya kul 11.15 malam.

member pun bukak cerita.. dia baru dapat kerja kat VADS... anak syarikat Telekom. Post Network Engineer.. waa mantap2... tahniah kawan.. x sia2 ko angkut CCNA sekali ngan CCNP.. kalu lepas ni aku dapat CCNA.. jangan lupa sub kan sikit2 projek tu... hehehehe apa salahnya.. tulun kroni.. kekekeke

bangga betul lah aku dapat kawan2 yang hebat... biar diri x hebat... dapat kawan2 yang mantap ni dah cukup ok dah... terkenalah sikit aura2 mantap tu.. muahahahahha.. semoga ko jadi BAPAK yag mithali.. member baru dapat anak..
lantit...

semalam aku lepak bersama para-para lantitor.. berhari raya kat Steven Corner Uptown. Para hadirinnya,
  • nd
  • wak din
  • basri
  • op
  • butet (aku rasa aku kenai mamat ni)
  • esis ( pertama kali jumpa kut)
  • aqil
  • penjejak minda ( aku baru kenai)
  • alamak lagi 2 orang aku lupa lagi...
  • razak ( bukan geju tapi kawan aku ajak sekali .. muahahahha .. NEWBIE)
ok sori lah.. tak kenai lagi 2 orang tu... apa2 hal salam kenai.. Selamat Hari Raya...