Sunday, August 13, 2006

kenduri kawin belah lelaki pulak

pagi pi tulun buatkan satu point network umah pak cik aku..

tengah hari.. pi kenduri kawin... tiba2 ada ustaz pulak mention kat aku..
ada barang hilang ker.. aku cakap yaa.. ustaz tu pun kenal sedara mara aku..
pasai emak aku dah broadcast dah semua auntie yang aku ada...

dia jawab senang ajer...

Biarkan dia hilang.. Insya Allah.. Allah akan gantikan yang lebih baik..

aku jawab..

Insya Allah..

*/ balik unah perut kenyang... hati senang.. apa lagi tidur ler.. malam ni mula proses mengarang kembali...

Saturday, August 12, 2006

usha ikea..

banyak barang habih...
end-up aku beli satu teko yang siap ada filter untuk kopi
supaya aku berjaga malam untuk siapkan tesis ni.. persiapan awal.

mood masih tak kurang lagi..
rasa sakit hati masih ada..

rasa nak setup ajer satu trap..
x yah suruh polis buat..
baik aku ngan kawan2 buat sendiri....
bukan susah pun.....

*/akan aku cari jugak device yang boleh detect electronic device dalam keta tu...
x puas hati betul aku... bukan nak pi pecah keta orang lain.. tapi nak tunjuk kat Sarjan yang pandai sangat tu.

Friday, August 11, 2006

ari ni mood aku masih sedih...

satu malam susah aku nak tidur..
pagi tadi usha half-cut cari cermin pintu belakang..

rasa macam nak cari bomoh ke pawang..
biaq depa ajaq sikit pencuri tu..
beg aku bukan beg notebook.. sekadar beg macam budak pi sekolah ajer
even lambang timberland pun x nampak......

setakat ni ajer lah.. lemah tangan nak tulih atas kibod ni.
biler nak mula mengarang kembali tesis aku ni.. rasa nak tukar tajuk ajer..
serius boring giler..... esok pi Ikea.. usha benda apa boleh beli...

PC FAIR.. aku rasa x mau pegi.. buat sakit ati aku ajer.. nenok orang punyer notebook..
aku sayang sangat pasai notebook sebab dia suport SUSE dengan mantap... dan 3D Desktop yang run compiz pun berjaya..

*/ok masa aku jumpa adik aku sat.. kat BMI.. tanyer apa khabar dia kat sana

Thursday, August 10, 2006

keta kena pecah...

barang yang hilang...
- Asus M2400N Notebook.. dalam ada tesis
- 40G portable hardisk... backup tesis
- 128 PQI Pendrive.. another backup tesis
- Sony T3 Digital Camera...
- Optical Mouse tak sampai 2 bulan.
- Satu kotak name card..
- Satu Beg Timberland..
- Satu Keychain Hard Rock Cafe.. beli kat France..

Total cost... almost RM 7k.

*/paling sedih.. camera digital ayah.. x sampai 6 bulan. proposal tesis yang patut hantar 1/9/2006. tiada backup langsung. hanya buat kat notebook sahaja... wahai pencuri... tulunlah pulangkan balik.. portable hdd aku tu jadi lah... dah x semangat aku nak mengarang balik tesis tu.