Wednesday, April 26, 2006

lemah betul ari ni...

walaupun.. habis exam, ada kakak .. classmate aku.. belanja secret recipe..
aku tanyer.. pasai apa ni.. majlis apa.. saja meraikan habis exam.. dengan tak puas hati..
sekali berkakhir dengan member aku belanja.. toche kawan
nampaknya ramai yang tak puas hati... lepas ni ada perjumpaan ngan ketua kursus,
mengenai survey tentang pembelajaran Programming di tempat kami... dengan ini, aku cakap
sorry aku nak mai.. sekalipun ko bagi aku makan karipap sardin.. sedulang... TIDAK AKAN AKU PERGI.... AKU UNDI TUKAR KETUA KURSUS... MUKTAMAD

tengah2 moral down giler.. terbaca satu petikan... at least.. dapat lah hilangkan stress giler ni kejap

It is hard to fail but it is worse never to have tried to succeed.
~Theodore Roosevelt~

sambil aku dengar lagu Fix You ni.. dari Coldplay

When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse
When the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

High up above or down below
When you too in love to let it go
If you never try you'll never know
Just watch and learn

*/ walaubagaimanpun aku hanya berserah kepada-Mu sahaja.. . semoga aku beroleh rahmat kebaikkan dari-Mu... Ya rabbanal -alamin.

Tuesday, April 25, 2006

rasa nak gigit ajer meja dewan peperiksaan..

4 jam tadi aku tamat.. satu paper.. kalu tanyer budak IT.. for sure yang ni killer paper..
Java Core Programming... carry mark paper aku ni kira ok lah.. rasanya.. 41.65 / 50.

so target aku mesti at least B+ kalu subjek lain aku A.. aku berharap macam tu lah.. hendaknya
pasal aku nak maintain CGPA.. Insya Allah aku akan habis tahun ni...

so solution aku .. studi pattern past year final question.. dan cuba target pattern mana yang patut aku buat.setelah dok kaji selama sebulan before final... aku tekad.. kalu macam ni punyer soalan.. manyak berat... so target aku sudah silap... sekarang aku hendak lulus sahaja.. x per lah.. dalam transcript ada C sekali pun...

apa lagi strategi tambahan.. call semua lecturer.. mintak tips.. aku berharap sangat pattern soalan akan sama seperti tahun sudah... sekali tadi biler aku bukak bahagian B.. soalan essay.
Pattern berubah... baru semalam aku punyer kawan call Ketua Kursus.. dan tanyer macam mana pattern soalan... dan dia suruh studi past year punyer.. dan pattern masih sama...

aku usha member sebelah... usha keliling.. dan semua mengeluh.. dan ini membuktikan bukan aku x cukup prepare.. tapi paper ni yang menyebabkan ramai yang teruskan pengajian... bukan setakat Core Programming.. tapi Core Subject utk IT beb..........

*/ dalam hati aku memang menyumpah... hanya tuhan sahaja yang tau bertapa panasnya hati apabila apa yang dirancang x jadi.. dan benda yang dijanjikan.. tidak dapat seperti yang diharap.... rasa nak bakar ajer opis ketua dekan tu...

Tuesday, April 18, 2006

bangsar.. oo bangsar...

aku lepak kat bangsar tadi.. bukan birto pun.. mau pun restoran xklusif..
cuma lepak kat stall yang tepi parking bertingkat tu.. sapa kaki lepak bangsar mesti tau.

ada sikit keje.. akan datang.. bincang ngan bos.. tengah lepak bos order kerang bakar..
aku order mee goreng.. dah habis makan.. sembang2 kosong.. datang satu customer order ikan bakar.. so aku nenok lah macam mana dia bakar ikan guna kuali leper ni... sekali dia masuk dalam foil tu sahaja..

setelah tu mai 2 orang awek.. duduk sebelah meja kami.. order kerang bakar.. kami pun nenok lah bagaiamana dia bakar.. sekali kes sama jugak... atas kuali leper tu.. ada sebatang kayu lebih kurang dalam 7 inci panjang.. buat penahan supaya kerang tu tak bergerak ke ikan bakar tu.. sebab dia guna kuali yang sama...

setelah beberapa minit.. kerang bakar pun siap.. tapi cara dia alihkan kayu tu cukup aku x puas hati.. dia main tolak ajer.. then kayu tu jatuh kat belakang dia.. dan terkena air yang mengalir.. seperti macam longkang kecil di belakang stall tu.. x pasti air apa?

ok lah.. aku ngan bos kecik... dok usha lagi. apa dia buat ngan kayu tu.. end-up mai sorang couple.. order kerang bakar jugak.. seperti biasa.. dia susun kerang bakar atas kuali leper tu.. dan amek kayu yang basah tu.. letak balik atas kuali sebagai penahan... memang SUCKKK!!

kami belah.. dan itu lah kali terakhir kami lepak kat situ.. sorry lah bang.. sebab setakat ni baru 3 kali kami lepak.. hanya sekadar minum.. tapi kali ni rasa nak makan... baik aku pi McD.. dah memang bersih.. at least aku x nampak cara penyediaannya... daripada aku tulun MELAYU... agak2 tikus di tepi longkang yang baru aku nampak tu.. minum tak air tu....

*/biaq nipis wallet makan burger YAHUDi dari makan warung melayu... HANGIN betul aku malam tu...

Tuesday, April 11, 2006

mood tak de...... mau update...

exam start lagi beberapa ari.. cerita tak der.. projek pun kurang pulak bulan ni.. memang ada hikmahnya.. at least.. Tuhan suruh aku baca buku.. Amin.. kasi pandai2..

company aku keje semakin ari semakin sedih.. sejak bertukarnya sistem gaji kepada project basis.. bagusnya.. kalu banyak projek.. banyak lah masuk.. tapi kalu dah x der projek.. ko jugak yang sangap kan kawan.. hehehehe.. yaa betul.

semasa aku ditawarkan.. agreement aku adalah selama setahun.. bukan aku x mau tukaq keje.. tapi sebab aku dah sign agreement.. so aku terpaksa OBEY.. aku bukan melayu keling.. dapat tawaran keje lain.. gaji lebih .. BELAH.. lagi pun aku keje ngan melayu.. so aku tulunlah dia..
mana tau lepas ni aku jadi bos.. mintak2 anak buah aku semua bukan MERLING aka Melayu Keling.

Streamyx Installaton pun sedih.. bulan ni baru 2 ketul sahaja..... x per2 mesti ada hikmah ni..
keje kurang.. kena bacab buku lebih... hehehehe.. mintak2 result aku baik lah hendaknya.. CG aku dah turun ni.. walaupun x banyak... tertekan beb.. 0.04 turun.. sem sudah... tidak.. semester ni mesti naik... at least 0.2 ker.. jadilah... Amin.

*/paper pertama aku... Web Programming.. 12/04/06 kul 9.30 pagi | Uniten, Bangi.

Sunday, April 09, 2006

sungguh tension ari ni..

pi midvalley member cakap ada exhibition pasal usahawan muda.. sekali pi.. tak der.. lagi pun tu bukan pasal usahawan muda.. tapi pasal peluang kerjaya... ok lah .. memandang dah x der.. jalan2 lah.. dah macam toyol x de tujuan...

pertama sekali pi usha.. mesin faks.. berapa harga...
lepas tu pi tanyer pasal Wifi Broadband dari Jaring.. tapi layanan, memang SUCKS! memang patut lah MIMOS semakin hari semakin teruk.... kalu macam tu lah orang ko letak kat bahagian marketing...
masuk MPH.. cari buku Autcoad.. x jumpa pulak... yang jumpa adalah Basri.. kekekeke.. dia pun tertipu pasal pameran usahawan... hehehehe
dah puas pusing2.. lapaq... pekena Long John Silver.. makan sampai x leh nak bangun kejap...

lepas dah boleh bangun.. masuk Quicksilver.. dah lama mengidam Sandle Reef tu.. sekali x der saiz.. memang HAMPEH... saiz yang paling besar 10 ajer.. aku punyer kaki saiz 12..

oklah x dapat sandle.. ingat nak angkat jam... pusing2 nenok jam.. waa minat betul ngan Seiko Cronograph.. tapi harga dia memang di luar jangkauan aku yang machai.. RM 400 wooo.
disini kalu tambah sedikit lagi dapat faks machine.. kalu aku angkat.. waa memang sangap lah bulan ni.. mau lepas ni pi minum teh tarik pun olang belanja.. x per lah.. member aku kata beli yang murah dulu.. then baru angkat yang baik sikit.. rugi maa. pakai jam mahal2.. untuk buat keja machai.... betul jugak..


ok masuk Jaya Jusco.. konon nak usha sandle jugak.. pasai aku x der sandle.. tak dapat sandle angkat kasut murah pun jadilah... senang sikit.. nak berjalan, jumpa client pun OK.. sekali masuk tanyer Obermain.. tak de saiz.. usha Hush Puppies.. pun x der saiz.. tanyer Clark.. pun x de jugak.. ooo tidak ler.. end-up tanyer Dr.cardin.. lagi tak der.. semua ada saiz 10..mana muat maa

end-up aku beli sehelai Boxer Renoma .. sebagai penawar duka.. tu pun dah x de saiz.. selamat jumpa sehelai yang ada saiz... waaaa kenapalah ari ni semuanya x der.....

*/ balik umah.. usha program baru.. silalah ke sini.. http://www.hanya2ringgit.biz