Thursday, March 30, 2006

tukang jual roti lepasan U..

kesian jugak kadang2.. aku nenok.. lepasan U.. talak ada keje.. aku x per.. lain kes.
al kisahnya.. aku pi solve Brontok.. sejenis worm.. dari INDON..

lepas tu perut lapaq.... nampak mexican bun..
aku pun pi beli... dan aku tanya, bagi satu butter.. satu kacang merah.
dia jawab.. kacang merah tak der.. tengok aku semacam!
aku balas.. tengah buat.. atau memang dah tak der..
dia jawab.. semalam ada...
aku balas.. oo ari x der lah.. bagi butter 2 ketul.

*/dalam hati.. patutlah minah ni keja tukang jual roti kut... lain aku tanyer.. lain jawabnya..
memang patut.. interview gagal kut... semoga engko lekas kahwin... Amin... kekekekeke

Wednesday, March 29, 2006

apabila bank dah Hadhari..

aku masuk bank.. beri salam.. memandangkan pompuan pakai tudung labuh..
dia jawab salam... aku pun bertanya.. boleh tak saya mintak statement bank company saya.
dia jawab.. tak boleh.. u daftar kat mana.. u bukan klien kami...
dalam hati aku.. macam ni ke pompuan tudung labuh bercakap..

tapi aku balas balik... saya buka akaun kat Sekyen 14 PJ.. tapi saya minta statement kat Taman Melawati kenapa dia orang bagi...
dia jawab.. yang tu tak ikut polisi kami... sebab u bukan klien kami.. kami x boleh bagi...
aku jawab.. habis tu cawangan tu macam mana..
dia jawab.. tu saya tak tau....

aku pun berlalu... supaya karang ada pulak yang kena hentak ngan aku... memang hati aku panas sangat, kenapa lah aku x bawak buku cek aku... aku keluarkan semua duit.. baik aku letak dalam bank YAHUDI.. yang ada layanan.. tak payah bertudung... hanya pakai skirt tapi ada budi bahasa.... at least sejuk sikit mata memandang.... sedap sikit telinga mendengar....

*/memang elok sangat.. Islam ari ni... Islam Hari-hari.... muahahahahaha

Monday, March 27, 2006

waa baru aku tau...

minyak naik.. yang aku tau memang ada demonstrasi secara aman.. sampai minyak turun.. tapi x sangka pulak macam ni jadinya... waaa ni dah macam Palestin beb... tidakkkkkk negara ku.. memang KIJAM.... mana suara RAKYAT... jangan ko cakap silap kawan.. esok lusa KAMUNTING beb....



lagi disini... http://www.malaysiakini.com/pages/petrol/colin-klcc-060326/

*/ bersediakah aku nak ke KAMUNTING... oooo tidakkkkk.. x mauuuu.. so aku hanya boleh nenok ajerlah kawang2... aku x mau ke sana...

Sunday, March 26, 2006

A girl is a mystery
When a GIRL is quiet,
Millions of things are running in her mind.


When a GIRL is not arguing,
She is thinking deeply


When a GIRL looks at u with eyes full of questions,
She is wondering how long you will be around


When a GIRL answers "i'm fine" after a few seconds,
She is not at all fine.


When a GIRL stares at you,
She is wondering why you are lying.


When a GIRL lays on your chest,
She is wishing for you to be hers forever


When a GIRL calls you everyday,
She is seeking for your attention


When a GIRL sms's u everyday,
She wants you to reply at least once


When a GIRL says I love you,
She means it


When a GIRL says that she can't live without you,
She has made up her mind that you are her future.


When a GIRL says "i miss you",
No one in this world can miss you more than her .....


*/ aku pun tgh dok kaji.. ada betul ker.. sebab memandangkan aku x de awek.. aku x boleh nak cakap.. kekekeek kena tunggu ada awek baru aku boleh pertikaikan ke tak penyataan diatas.. hehehehehe

Saturday, March 25, 2006

RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58


Barangsiapa yang membaca YASSIN sepenuhnya dan pad a ayat ke 58 surah tersebut "SALAMUUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM " diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baik mu, InsyaAllah dengan izin yang maha esa dan maha kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.

Jika boleh niatkan sebegini:
1) YA-ALLAH YA-RAHIM, Ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, Kurniakan aku isteri,suami,anak-anak yang soleh dan mencintai islam
3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, Kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.
4) YA-ALLAH YA-JABBAR, Makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini
5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, Jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin
6) YA-ALLAH YA-WADUUD, Kurniakan aku dan seluruh umat muhammad yang beriman kesihatan zahir batin
7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, Makbulkanlah semua hajatku, dan redhaikanlah aku.....

Amin.

Friday, March 24, 2006

biler ayam dan itik bertemu...

A Polish man married a Canadian girl after he had been in Canada a year or so, and although his English was far from perfect, the couple got on very well. One day, though, he rushed into a lawyer's office and asked if he could arrange a divorce for him, "Very quick"!

The lawyer explained that the speed of getting a divorce would depend on the circumstances, and asked these questions:

LAWYER: "Have you any grounds?"
POLE: An acre and half, and a nice 3 bedroom house.

LAWYER: "No, I mean what is the foundation of the case?"
POLE: "It is made of concrete, bricks & mortar."

LAWYER: Does either of you have a real grudge?"
POLE: No, We have a carport and don't need a grudge.

LAWYER: "I mean, what are your relations like?"
POLE: "All my relations live in Poland."

LAWYER: "Is there any infidelity in your marriage?"
POLE: "Yes, we have hi-fidelity stereo set & DVD player with 6.1 sound.

LAWYER: "No, I mean does your wife beat you up?"
POLE: "No, I'm always up before her."

LAWYER: "Why do you want this divorce?"
POLE: "She going to kill me!"

LAWYER: "What makes you think that?"
POLE: "I got proof."

LAWYER: "What kind of proof?"
POLE: "She going to poison me. She buy bottle at drug store and I read
label. It say "Polish Remover"

Thursday, March 23, 2006

xpert... dan machai

aku pi pasang streamyx.. satu tempat.. FIX IP... so macam biasa.. kalu fix IP WAJIB problem..
so aku pun call IP department.. hebat tu.. so aku cakap masalah aku.. then dia cuba solve.. seorang pompuan tu.. kira hebat la bagi aku.. teknikal tau.. lagi network pulak ni.. tapi kena panggil akak pulak.. so terpotong rasa minat.. x mau ler pompun lagi tua.. takkan nak panggil akak kut.. muaahahahaa

lepas 10 minit aku tunggu penyelesaian.. dengan keadaan aku yang call dia.. guna HP aku.. bayar bil pun aku.. akhirnya. amek no. tepon aku pass kat expert dia kata.. so aku pun kata terima kasih lah.. dalam hati dah menyumpah seranah dah.. HAMPEH betul lah.

expert pun call aku.. guide aku benda yang dah berkali2 aku buat.. so aku pun buat jugak.. tak mau kecik kan hati dia... berakhir dengan kegagalan.. dalam hati macam ni ko gelar expert..
so member aku call department lain pulak.. tanyer solution.. dan selepas 4 kali tukar IP. then gagal lagi.. end-up.. kami hanya try n error.. dan find out.. password salah.. memang expert betul...

lagi betul expert orang tu.. bile ada HP... dia matikan.. EXPERT tak dia..

Sunday, March 12, 2006

ni lagi cerita Melayu Dilemma...

aku pi Low Yatt, pasal member aku punyer mobo problem..
jumpa satu minah... bagi tau dia.. yang mobo ni problem.. so aku cakap beli minggu sudah.. tapi tecnician pasang.. dia kata ada problem.. so dia mintak tukaq..

so minah tu masuk dalam.. dalam 20 minit.. keluar.. Ok ajer bang.. tak de masalah.
aku pun cakap.. boleh u test depan saya.. (test mobo tu..bukan test lain maaa..kekekeke)
mai sorang lagi MELAYU... dia pun pasang... kipas tu tak bergerak pun..
so aku tanyer.. apa masalahnya.. lepas tu dia cakap tadi OK..
dalam hati aku.. x usah ko kencing aku maaa.. MOBO tu mmg problem..
tukaq MOBO baru... so masih x boleh...
tukaq CPU pulak.. baru boleh... end-up.. mobo aku terbakar..
muka MELAYU dari coklat.. boleh kekuning-kuningan campur merah..
so aku tanyer balik.. amacam...

dia kata CPU ada masalah... mungkin terbakar.. so aku kata x perlah.. aku pun balik dengan ketawa riang.. x kisah CPU boleh beli.. dapat MOBO baru... memang rezeki.. jadi machai yang penyabar.. walaupun dipermainkan ngan BANGSA sendiri....

*/aku kenal apa itu MOBO 18 tahun sudah maa.... x usah ko kelentong aku.. saja aku buat bodoh biler dok berdepan ngan MELAYU.. nak nenok.. tulunlah mereka.. kalu aku BODOH... rupa-rupanya.. tidak... lagi kena PIJAK ada... memang HAMPEH... MELAYU Hadhari lah katakan... kekekekekeke

Saturday, March 11, 2006

sepupu kahwin...

minggu lepas punyer Ahad.. sepupu aku kahwin... ok ler.. pompuan.. kena kahwin awal..
baru produktif.. kekekeke laki2 kawin lambat x per.. segala upgrading @ overclocking.. masih banyak terdapat dipasaran.. muahahahaha

aku sampai kat Muar... sebenarnya bukan Muar.. tempat tu pun aku x pernah lalu...
biler sampai ajer.. pengantin dah besanding... ok ler.. apa lagi upacara makan... sekali lauk pulak dia orang x isi... waaa bengang jugak.. lauk tak der.. takkan nak telan nasi ajer... dan aku jenis meratah lauk punyer.. kalu nasi.. memang bapak aku ajerlah.. yang drive balik... aku WAJIB hanyut.. muahahahaha

lepas tu aku makan nasik ngan kuah sikit... then lauk pun sampai.. apa lafi aku pi amek lauk ajer.. meratah lauk.. balas dendam balik... agak2 kalu sepupu aku baca entry ni.. minta maap yer.. memang aku x puas hati... kekekekeke

*/ waa kalu aku kahwin nanti.. akan ku pastikan lauk tu sentiasa penuh... kalu x penuh.. aku suruh caterer bagi diskaun 25%... aku letak CCTV kat khemah jemputan tu... kasi upah sorang monitor lauk.... kekekekeke aku kan KIJAM....

Friday, March 10, 2006

cerita pasal African...

ada pemasangan Streamyx.. kat umah Africa... student.. biasak..
tapi cakap banyak.. dia x puas hati pasal apa Streamyx lembab..
kenapa tunggu lama... apsal x keje ari Ahad..
siap nak panggi orang dia.. siasat.. mungkin ada rasuah..

aku sebagai Installer.. layan aje lah... takkan nak lawan cakap dia pulak...
dalam hati.. kalu negara ko bagus sangat... pi balik sana lah.. cakap banyak sedara mara pun x cukup makan... bukan nak bersyukur.. cakap banyak... banyak cengkadak... memang berbulu betul aku...

*/selamat ler.. yang nak streamyx.. tu x cakap banyak.. yang kawan dia entah mana muncul menyibok....

Thursday, March 02, 2006

Sendaloka Riang Ria bersama Pak Lah...

Hari nie tah hari berapa Pak Lah jadi PM kami
Memang dari dulu kami sokong sampai lani
Tapi hari nie, buka mata, senak perut anak bini
Tengok Pak Lah habag minyak naik lagi

Memang kami tak tau pasai ekonomi
Yang tau semua Pak Lah ngan kroni
Tapi sampai bila nak jadi lagu nie
Dapat gaji habis tak berbaki

Pak Lah habag tak boleh buat apa
Nie semua ekonomi dunia
Kalau tak naik nanti dunia kata apa
Habis tu yang rakyat dok menderita, tak pa ka

Dulu Pak Lah kata nak jaga rakyat
Kunun Pak lah nak kerja sama sama dengan rakyat
Nie dok nampak macam nak telan kederat
Dok nampak kami yang nak melarat

Pak Lah kata masalah rakyat nak ambik berat
Kunun tak mau tengok rakyat hidup melarat
Tapi kalau macam nie punya sarat
Darah rakyat pun boleh sejat

Kerajaan ada kata rakyat manja subsidi
Kunun asyik kerajaan saja dok bagi
Sapa kata kami rakyat tak pernah bagi
Tu...yang lima tahun sekali tu....sapa bagi??

Tiap kali naik harga, dok banding sini sana
Hampa tengok, kat Thailand lagi mahai dari kita
Apa jenis depa punya kira
Awat tak ikut pulak Brunai punya harga

Brunai tak leh kira
depa punya minyak berlambak tak terkira
Awat, minyak Malaysia tak dak harga ka?
kalau tidak, tak kan jual minyak kita beli minyak depa

Ada Petronas pun tak leh buat apa
Ada duit sikit, dah nak mengada
Pi buat segala menara pagoda kembaq dua
Nak tunjuk, kami la kaya

Petronas kata kami tak tau apa
Kerajaan yang buat kira bicara
Kami ikut apa depa kata
Royalti jadi ehsan pun kami tak leh kata apa

Kunun dok habag petronas hak rakyat semua
Pakailah minyak petronas, nanti untung dapat kat kita
Nie, nak tanya la....tiap tahun untung beribu juta
Rakyat dapat apa ????? kudis buta....

Hari nie petrol naik, tahan la lagi
Tengok pulak apa cerita esok pagi
Habis ikan, ayam, cabai sampai ke cili
depa pun sama tumbas naik sekali


Nanti ada la menteri tolong bercakap
Sapa naik harga dia nak pi tangkap
Sampai bila la dia nie nak ubah sikap
Ingat yang dok meniaga kat market tu heran kot dia punya cakap

Pak Lah mau renung nasib kami
Kais hari nie makan untuk kemarin pagi
Anak kecik pun dok ada lagi
Boleh hidup ka kami lagu nie

Dah tak larat nak tanggung cukai
Sini cukai, sana cukai
Dari tanah sampai ke pintu punya ada cukai
Dah sampai masa kot Pak Lah kena guna akai

Jangan dok ingat rakyat macam Pak Lah
Gaji berpuluh ribu hidup tak susah
Ada anak pulak bisnes sebelah sebelah
Dapat tender pun tak payah susah susah

Kami rakyat bukan macam tu
Malah la nie pun dah ada rebus siput babi dgan batu
Sedih sungguh ohhhh negara ku
Biar tak merdeka terus pun tak la kalau lagu tu

Dah sampai masa Pak Lah ingat
Selesai masalah rakyat cepat cepat
Nanti kot rakyat naik meluat
satu undi pun Pak Lah tak dapat

Cukup la sampai di sini
Tobat dah...aku tak mengundi BN kali nie
Parti Barang Naik pulak kot jadi depa lani
Kot ada sapa nak Barang Naik lagi undi la depa lagi...

Wednesday, March 01, 2006

minyak naik lagi............

dah lama dah aku tau... sepatut naik bulan posa dulu.. tapi kesian kan kita semua..
tapi aku ingat kan 10 sen ker.. sekali 30 sen maa.. bukan sikit2 tu.. rasa lepas ni nak sokong DAP pulak ler..

kawan aku bising.. dulu kereta dia isi RM 10 boleh pi 100km lebih kurang.. sekarang x dapat.. yang aku geram tu.. dah tau x dapat.. cuba isi Rm 15.. dapat tak.. kan senang.. kalu berkira sangat.. letak kereta tu bawah katil.. solve problem.. HAMPEH betul...

*/ aku harap lepas ni anjur lagi World Cup ker.. entah apa2 world lagi.. dah tau rakyat hanya cukup makan macam aku ni.. nak pi anjur macam2.. lepas tu rugi... bukak cerita pasal subsidi.. dia tak tau yang dok kais sana sini adalah MELAYU....