Monday, February 27, 2006

wifi problem...

pi usha masalah satu sekolah...
wi-fi dia masalah..
yang buat pun memang kong-kalikong betul..
main ikut suka letak antenna...
buat sakit kepala aku ajer..

lagi satu orang yang pasang School Net ni pun
bagi ler documentation setelah hand-over kat sekolah
sepatah haram manual pun x der,
kan menyusahkan... support pun HAMPEH...

*/ aku bakal keje dengan company yang provide servis ni...
tapi tolak... pasai masalah dengan gaji yang bagi aku x best....
aku kan tamak orangnya... kekekekeke tapi yang paling penting..
aku tak HAMPEH.. muahahahahha

Thursday, February 23, 2006

subcon assigment...

bab ni paling aku hangin..
biler group aku pandai2 ajer pi subcon kat orang lain..
dah ler x bagi tau aku.. walau aku bukan ketua dia orang..
hanya bg tau biler nak mintak duit..
bukan sikit.. punyer mahal...
memang x berbaloi...

sebab tak berbaloi nya.. ada 4 soalan.. 3 dapat aku jawab sama member..
satu soalan lagi ada 2 lines problem dengan coding..
biasa ler JAVA Languages.. kena makan tempe banyak lagi kut..

*/ memang hangin....

Monday, February 20, 2006

memang hanginnn aku..

satu soalan.. kawan.. aku nenok ko punyer business kira ok ler.. ada repair..
ada pasang.. ada bagi jahanam... lu ada ok ker.. waa cakap balik.. talak ok ler..

haiyaa.. lu kasi repair2 sana sini.. waa nenok.. talak ok ker.. apasal...
talak ok ler.. sebab ramai customer aku olang MELAYU....
memang aku jadi LAYU..

perbualan dengan Cha Ya Nun Aliff... kisah benar aku....

waa tu macam ker...

*/ada kawan.. mintak tulun

printer harga RM 175 di IMBI Plaza..
aku pi beli dengan kereta member aku... bayar minyak
sampai sana aku park kereta di parking berbayar.. kena bayar
lepas tu aku balik... dah hantar dengan kereta.... belanja member
then aku angkat printer tu masuk ke dalam premis.
aku charge RM200.. dia kata mahal....

Sunday, February 19, 2006

Liver menang.....



Liverpool

1-0

Manchester United

Crouch 19






The FA Cup Fifth Round Proper
Anfield
12.30pm, Saturday 18 February 2006
Winning club receives £120,000

Friday, February 17, 2006

ari ni keje aku tamat..

sebenarnya.. keje aku lagi 2 minggu.. tp saja mintak tamat awal.. sebab memikirkan kos yang kena tanggung dan masa yang terbuang...

ari ni bos bagi gaji melalui team yang aku tinggal semalam..
so aku cakap terima kasih kawan bukan bos.. pasal bukan bos yg bagi aku gaji..

aku tanyer member.. ari ni kalu ko nak balik awal cakap..
biar kami yang lepak sampai habis..
dia kata x kisah..

rupa-rupanya semalam hanya bos ajer yang melebih2..
member aku Ok ajer... so aku pun balik.. sebab nak pi University Hospital...

*/ aku mintak tamat pun bukan apa.. memang dah target.. sekolah yang akan kena pi.. makin jauh.. insentif minyak tiada.. makanan tiada.. kalu setakat upah sahaja.. sedih ler.. x balik modal kalu pi dengan kereta... kalu pi ngan motor.. memang naya.. tangga tu nak sangkut celah mana?

Thursday, February 16, 2006

SMS best...

"Ko ni memang naya **** la.smpai la ni dia kt sekolah lg tau.cikgu xmau sign.dpa kne msukan prj plak. pk korang punyer keje je.kte work as a team"

macam ni SMS nya...

*/aku nak reply kredit pulak dah expired.... sampai la ni aku dok terpikir.. aku balik pun mintak kebenaran member tu.. balik bukan pi tidur.. ada keje lain.. tp paling best kte work as a team.. tapi kalu untung sorang2 ajer tau... DASAR BURUNG BELATUK.. hehehehe.

Thursday, February 02, 2006

keje bermula... hanya untuk 2 minggu.

ari ni aku keje sebagai Installer.. untuk Projek PPSMI fasa 4.. bagi sapa tak tau... ni untuk cikgu2 yang mengajar Math dan Science dalam English maa... depa dapat notebook..

sepatutnya 4 minggu.. tp 2 minggu terakhir.. sekolah jauh2.. bagi aku yang amat berkira.. so aku x mau.. nak buat apa siksa badan.. lepas tu dapat upah sikit.. then merungut... keje pun tak ikhlas.

kalu keje macam ni aku suka masuk sekolah rendah.. dari sekolah menengah... x tau apsal.. tp kebanyakan cikgu yang aku jumpa sekolah rendah lebih friendly dari sekolah menengah ni.. munkin banyak cikgu terpaksa kat sekolah menengah tu... belajar tinggi2.. x de keje.. apply cikgu.. tu pasal kut.. semua berlagak betul... kalu tanyer pasal notebook ni... macam bapak dia suruh aku hantar notebook ni ke tangan dia...

*/ apa2 hal sekolah ari ni memang best.. ada peluang side-income.. tu yang paling penting.. Alhamdulilah... Amin.

Wednesday, February 01, 2006

antara pau sama dengan plet..

aku sorang2 drive keta... setiba tepi jalan... bukan daerah jajahan aku... sat lagi aku nampak pau.
aku pun berhenti.. tanyer harga.. sat lagi pak cik tu tengok muka aku.. lepas tu tengok plet kereta aku...

dia ingat aku singaporean... dalam hati mesti nak ketuk harga pau ni...
sebijik pau RM .40 sen ajer... cakap pun macam tersangkut2...
kalu pak cik jual sebijik RM 1.00 pun saya beli.. tp kalu dah sebijik RM 4.00 baik saya layan McD.. sedap pun sedap.....

selamat keta tu plet Johor... daerah yang aku pi tu Muar... kalu naik keta aku plet luar.. mau kena ketuk punyer... HAMPEH betul MELAYU... memang Dasar Burung Belatuk...