Wednesday, January 25, 2006

usrah untuk aku...

Aku mengamati semua sahabat, dan tidak menemukan sahabat yang lebih baik daripada menjaga lidah. Saya memikirkan tentang semua pakaian, tetapi tidak menemukan pakaian yang lebih baik daripada takwa. Aku merenungkan tentang segala jenis amal baik, namun tidak mendapatkan yang lebih baik daripada memberi nasihat baik. Aku mencari segala bentuk rezki, tapi tidak menemukan rezki yang lebih baik daripada sabar.

Umar bin Khattab ra.

Tuesday, January 24, 2006

pi melaka...

sampai melaka.. aku sesat pulak..
destinasi Hospital Melaka..
call Pak Bear..
selamat dia tulun..
akhirnya aku sampai hospital..

panjang ceritanya... susah nak tulih.

Sunday, January 22, 2006

setelah gagak hitam pergi... hinggap pulak merpati putih.

ari ni ada satu customer..
Ah Moi..yeyeyeye..
lepas kelas aku pi pasang umah dia..

macam biasa test line first...
ok.. line sudah jumper..
test account pulak..
ok .. account activated.
biler login..
error 691.. waaa ni problem ni..

solution, call Call Centre..
sekali dia x bayar bil selama 5 bulan,
aku pun tanyer.. rupa-rupanya,
daftar masa PC-Fair, bulan 8.
tp baru kelmarin beli modem..

sekali dia x tau ler.. ingatkan kalu x online x per..
kesian jugak nenok.. tapi apakan daya,
aku x leh nak tulun apa2...
kena jugak bayar.. atau terminate.. atau register baru..

*/kan bagus kalu berhemah sedikit.. bolehlah aku tulun dengan sebaik-baiknya.. kalu macam gagak semalam, biaq padan muka dia.. pandai2 ler ko settle sendiri.. aku bukan berdendam.. tapi hati masih panas...

Saturday, January 21, 2006

gagak hitam..

petang tadi aku terlantar atas katil
penat dok lepak atas bumbung..
repair bumbung di tengah-tengah ari..
memang masak kepala aku..
ni namanya saja cari penyakit..

ada call dari TMnnet,
ok dia kata ada customer marah2..
waa aku pun mintak no. dia..
then call...
end-up aku pulak di tengking...

******** punyer K*L*N*G (dalam hati)
pertama sekali aku marah..
kena tengking melalui telefon..
lepas tu tipu aku.. ingat aku x tau..
cakap merapu...
akhirnya dia letak telefon... sebab aku menengking balik..
kalu ko nak report pi report.. amek no tepon aku tu..
hantar kat TMnet.. aku nak dengar apa TMnet cakap..
aku bukan "call centre" yg ko boleh ko maki-hamun.

\* dia apply streamyx tu ingat dia cukup baguih... keje aku hantar dan pasang modem.. bukan keja aku nak check kenapa streamyx masuk lambat.. kenapa x activate.. kenapa lembap.. kenapa x leh connect.... tu semua ko cari sendiri ok.. aku peduli apa.. dasar GAGAK HITAM

Friday, January 20, 2006

sokongan...

suatu malam aku lepak McD..
jam 12.17 malam..
perasan satu makcik ni..
mak muda lah katakan..

pakai baju sleveless..
sound member aku.. waa minah ni x perasan ke tali bra dia terjatuh ke bawah
member aku gelak2 ajer lah..

aku pun sound kat sorang mamat..
ni malam lainnya.. jam pun kul 1.02 pagi
di McD yang sama..

dia cakap.. sebab x de sokongan,,
ma'ai ayat dah macam surat mintak pinjaman,
sila sertakan surat sokongan.

*/ memang blur aku, kelebihan orang ada awek yang boleh jawab soalan aku... tapi x per.. akan aku cari penjelasan yang lebih mendalam pasal "sokongan" ni...

Thursday, January 19, 2006

pengajaran semalam..

andaikata cun menjadi pilihan... aku pilih macam ni.. baru dikatakan cun...

tapi yang aku usha semalam bukan awek ker... atau anak dara yang bakal dibuat teman selamanya.... tapi harta dunia....
ni lah rupanya.... spec tak usah cakap... kenapa lah aku x jumpa duit semalam.. kalu tak.. dengan tanpa berbelah bagi lagi.. aku sambar terus.. dan kemungkinan entry ni ditaip oleh kibod tersebut.....

Wednesday, January 18, 2006

lagi panas ari ni..

set lagi ngan kawan aku..
pi ari ni..sampai Low yatt kul 3 macam tu..cun
so aku cakap.. berapa budget.. RM5K
sudah bagus..

so apa yang ko berkenan?
aku minat HP.. pasai dia cantik..

aku pun tunjuk kat dia.. apa yang aku boleh buat ngan RM5k
- Compaq ML32 Amd Turion 1.8Gz 80Gb HDD 1GB Memory RM3300
- Hp Laserjet 1020.. RM 550
- Notebook Coolant.. RM 90
- Wireless Keyboard dan Mouse .. RM289
- Speaker Alteclansing.. RM 220
- Beg Dikota utk notebook masa naik motor.. RM 299

masih ada baki...

dia tolak pasai nak wide-screen.. itu ajer.. dan notebook yang aku propose
tak berkenan.. pasal x cun.

rumusan yang aku dapat ari ni.. aku keje sia-sia.. aku bawak keta redah jam kesian kat member... celah mana dia nak pikul semua benda ni.. aku tak kisah.. kalu ko tak bayar pun parking aku... aku tulun ikhlas... bagi member2 aku up-to-date.

aku boleh hantar sampai umah ko kat Klang.. tarak hal punyer.. tapi ko x mau..

hasilnya.. aku pi Low yatt, membazir minyak keta.. aku bayar parking RM 9.. lepas tu aku makan.. habis RM 9.93.. so kalu ko nak mintak tulun sekali lagi.. aku mintak RM 100 kemudian aku tulun...

*/ aku sebenarnya tak berkira... tapi jika ada orang macam ni.. aku segala BAPAK punyer kira..

Sunday, January 15, 2006

tak berbaloi...

aku ada satu kawan..
mau beli notebook...
ok set ari ari ni
sekali hujan..
aku tanyer dia.. ko kat mana..
aku br nak kuar duit..
kat Shah Alam..

aku cakap baik x yah turun..
hujan lebat maa..
kesian kat ko..

/* aku lagi kesian.. pasai aku saja pi Low Yatt tu saja2..

Friday, January 13, 2006

satu auntie buat lawak...

suruh aku mai sebelum kul 12..
aku call 11.15 to confirm..
boleh pulak dia cakap u datang esok lah..

dalam hati aku.. ikut suka cipan belaan dia ajer..
suruh aku mai biler2...
ikut hati .. x mau aku mai.. biar rugi pun x per..
janji hati puas...

end-up... aku pi masjid...
tertidur pulak... hehehehe.
apa khutbah ari ni pun aku x tau..

*/ malam ni layan Memoirs of Geisha.. member cakap best.. tapi sedara aku cakap HAMPEH, apa2 hal.. jangan makan malam dulu.. kalu tak.. mau berdengkur kekekekeke

Tuesday, January 10, 2006

selamat ari raya...

aku ingat tahun ni ada unta..
sekali dah tak dok..
tauke unta dah jadi unta dah..
tipu orang sana sini

dulu.. beli unta bawah RM 2k
jual kat sini kat RM 7k
memang patut lah... dia jadi unta..
melayu ni suka sangat jadi unta..

*/ari ni pesta makan sedunia...dari pagi sampailah ke petang.. asyik makan ajer.

Sunday, January 01, 2006

Gathering GEJU 05..

bagi aku majlis best.. memang patut diadakan.. dewan air-cond... aku puas hati..
tapi sedih yang datangya sedikit sangat .. x boleh salahkan pun.. pasai cuti panjang.
baik depa jumpa keluarga dari kawan... dah macam iklan kat TV1 tu...

tapi paling x best.. caterer dia kedekut... aku nak ayam goreng 5 ketul pun x leh...bukan ada orang tambah pung... aku amek pun aku lah orang terakhir... HAMPEHGAS punyer abang tu...

beli buku dari Zurie dengan harga special.. hehehe. toche Zurie.. mintak halal... saya beli.
beli sticker dari OP pun dapat diskaun.. itu pun dah tawar sampai giler... mintak2 akad jual beli tadi adalah ikhlas...

kepada kawan2.. sori ler... x dapat join lepak Alamanda dan melantit di Bangi.. pasai ada kerja belum selesai lagi... PC customer mau hantar esok... biasalah aku kan machai...

*/Selamat tahun baru untuk aku ajer.... korang ucap untuk diri sendiri ler... muhahahahaha
waaa boring nya... apalah masalah notebook ni..... geram betul aku....