Monday, June 26, 2006

passport.....

akhirl tahun sudah.. lecturer aku suruh daftar kat satu komuniti supaya dia orang panggil kalu ada seminar..so aku pun daftar lah... dan hantar resume untuk pi seminar dia orang katr Sri Lanka, utk pi sana aku mesti ada pasport...

aku pun buat pasport... 23/12/05 ni tarikhnya.. sekali aku tak terpilih pasai dia mau 5 years working experience in OPEN SOURCE, waaa rabak duit aku RM 300.. tapi x per lah... tak per punyer pasal.. aku boleh terlupa sampai minggu lepas..

minggu lepas aku dapat notis.. suruh amek passport.. aku dok pikir, nak pakai kemas ke selekeh,
kalu kemas karang, buat kena sound kat kaunter malu pulak aku... mau bunyi macam ni..

apa daa mamat ni harap kemas dan handsome ajer, tapi lembap.. dah tau 3 bulan ajer tempoh nak amek semula pasport baru ari ni datang... bengong sungguh..

kalu aku pakai selekeh.. at least dia sound macam ni kut...

lembab giler mamat ni.. patut pun selekeh... apa dia ni x pi sekolah ker.. bengong betul lah.

e
nd up aku pakai selekeh.. round-neck shirt.. sama ngan jeans yang x basuh dah kat sebulan kut.. muahahaha.. pakai selipar Bowling yang berharga RM 5...

sampai kat kaunter.. sekali awek lah... waaa selamat aku... menyesal pulak x pakai kemas2 tadi kekekeke... kena jugak sound... end-up aku dapat pasport aku. tu pun siap awek tu nak kenakan aku... mati2 aku ingat kena bayar lagi RM 300.

awek: kalu awak ni pasport ni kena bayar RM 300..
aku: kena bayar RM 300 tu sekali lagi ker?
awek: x per.. dengan saya.. awak x payah bayar...
aku: oooo tima kasih...
(dalam hati... waa ni macam lain maksud ni... setan dah sampai kat kepala aku masa ni, muahahahaha)
awek:awak nak pasport cover ker?
aku: x per lah kut.. lagi pun saya pun tak tau biler lagi training..
awek: jaga elok2 pasport tu...
aku: ok... terima kasih...

aku pun belah... pi buat keje kat glenmarie...

/*waaa pompuan sekarang memang dah ramai.. hanya Sharizat tu ajer yang x pi kelas matematik kut.. atau dulu dikenali sebagai ilmu hisab.. muahahahahhaa... oleh itu aku berbesar hati jika misyar dilaksanakan kat MALAYSIA.. kekekekkee

1 comment:

Anonymous said...

Excellent, love it! » »