Tuesday, June 27, 2006

bengang betul aku ari ni..

pi sekolah... asal nak handover keje yang dah buat..
wifi down,
check apsal router down..
linux aku ok.. ping DNS .. success
wired semua cun.. test surfing.. CUN
aku expect router Aztech ni memang mengong..

bos kecik kata. kita upgrade firmware.. ok. proceed.
lepas upgrade firmware.. semua setting hilang.. oo tidakkk

aku pun call member.. tanyer no isteri dia..
pasai keje yang berkenaan dengan schoolnet ni..
boleh pulak dia bagi tau aku.. nak buat apa...
aku cakap ler.. nak tanyer pasal support..
ko call opis lah.. aku cakap apa no.nya
dia kata tak tau.. ok lah.. ko pi masuk website cari..
dia bagi website pun salah..

memang kambing aku rasa..
dalam hati aku cakap.. isteri ko aku tak inginlah..
punyer banyak pompuan ada.. end-up aku call lah support.. akhirnya aku dapat
entah mana .. tu pun toll free no. yang aku tau akan HAMPEH....

cakap ngan 1st level support.. so dia tak tau
then bagi pulak no. 2nd level support.. pun cakap tak tau..
boleh pulak atur kan appoinment nak fix...
dalam hati aku nak sekarang boleh up... bukan lagi 48 jam

hati dah panas.. so aku tarik streamyx dari pejabat.. untuk replace kan schoolnet yang BENGONG tu... selamatlah aku x keje ngan company yang provide benda ni satu masa dulu.. dan akan pasti ada entry macam ni... mau panas kalu aku baca.. muahahahaha.. syukur2.. Amin.
selamat aku adalah MACHAi.. bukannya orang yang hebat2 seperti helpdesk.. apa yang aku nak tau adalah protocol sahaja... apa dia... VCI and VPI..apa dia?

*/ ok masa semayang... keje selesai..... tak perlu jadi orang hebat2.. keje macam ni hanya the real machai ajer boleh lakukan.. muahahahaha..

2 comments:

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. Tenuate sales in the uk water bed mattresses seymore butts fisting anal fistulotomy post operation renault formula Paris hilton video footage phone number 3310 hp in one photosmart printer

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » » »