Wednesday, May 17, 2006

Suruhanjaya Syarikat Malaysia..

aku pi sana sama member aku.. tulun dia daftar syarikat.. tengah dok fikir apa nama yang sesuai, mai lah sorang awek.. tiba2 beri salam.. kami pun jawab.. lepas tu dia cerita pasal macam mana nak daftar dari A sampai K ajer kut.. dan aku potong cakap dia.. u ni nak tulun ker atau kena bayar... dia pun cakap ler.. mestilah.. berapa aku tanyer lagi.. RM 150... dalam hati aku boleh BELAH.. aku daftar syarikat sendiri.. baru RM 75 semua siap..
ko nak ketuk aku RM 150... x usah nak kelentong aku.....

so end-up.. dia query pasai nama company yang nak letak tu.. u dah check ker.. aku cakap dah.. dan tiada yang guna nama tu.. macam mana u tau.. u tau tak.. dia boleh reserve nama tu selama sebulan... dan aku balas balik.. dah kalu tak dapat.. apa nak buat.. dah tiada rezeki.. kan banyak lagi nama...

dia pun bagi aku name card dia... seperti dibawah...



perghh hebat... PENGURUS.. ada degree lagi tu.. x per lah.. budak yang educated mungkin boleh kelentong.. tapi aku kurang educated sikit.. ko x boleh kelentong punyer.. muahahahahhaha

tgh dok tunggu nak amek borang A.. mai lagi sorang awek tiba dok berdehem2 belakang kami.. dan introduce nama dia.. pun buat servis yang sama... dan aku tolak.. cakap baik2 kami nak buat sendiri... dan dia siap boleh balas.. ari ni mest tak sempat punyer.. aku nenok jam baru kul 2.55 petang... panas jugak telinga dengar.... kali ni charge RM 120 pulak..

dan akhirnya.. kami dapat jugak nama yang dihajati.. Selasih Hypermedia Resources... pada kul 4.03 petang... Alhamdullilah... dan semasa keluar.. jumpa lagi minah yang x puas ati tu.. Minah harga RM120.. siap aku cakap.. masa minum... dan dia pun senyum macam x ikhlas... dan hati aku puas... tanpa ulat yang ada degree pun aku mampu untuk register syarikat ler...

*/kepada kawan2.. kalu pergi the mall.. ramai ulat jantan.. kalu pi shah alam pula ramai ulat betina.. so jaga2 ler.. x yah guna ulat.. masuk ajer SSM tu ada satu board.. dan semua cara bagaimana sudah ditunjukkan.. siap macam mana nak isi borang pun ada jugak... ok selamat... sori yaa ULAT2 tino.. muahahahahhaha