Tuesday, May 09, 2006

pi jalankan misi..

task aku adalah menye'setup' filtering server untuk satu sekolah..
aku sampai sana.. lepak sekejap kat tepi lab.. sambil tunggu cikgu bukak lab..

tgh dok lepak sama ngan bos kecik aku.. kena sapa ngan satu pompuan..
dia tanyer.. u ni technical support PPSMI ker.. kami cakap tidak...
then kami cakap ler.. kami nak buat wiring network dalam lab tu..

rupa-rupanya dia mintak tulun.. so kami pegi lah sekejap..
sekali .. ada masalah ngan network.. dia guna lab sekolah dimana internetnya
adalah SchoolNet..

dia cakap apsal tak dapat wi-fi.. aku pun blur.. wifi... sekali dia tunjuk wifi router dia..
ok x per.. aku tanyer balik.. nak pakai wifi ker, atau wired ni, dia cakap wired lah,
so kami setup lah semua notebook yang ada..

lepas tu baru aku tau pompuan tu trainer dan ada sorang lagi laki.. dan laki bertanya.. boleh tak kita copy module ni dalam hdd. then x yah guna cd lagi.. aku cakap boleh.. then tunjukkan lagi bagaimana... lepas setup wired networking.. setup pulak wifi.. x puas hati betul aku.. sebab barang permainan ajer Netgear tu.. muahahahahhaa

lepas setup semua.. sambung balik keje aku..

*/ dalam hati macam mana lah korang ni semua jadi trainer... kalu setakat atas kertas tulis diploma IT.. degree IT... master IT.. double degree... memang hampeh lah.. kekekeke aku pun nak jadi trainer macam ni... tapi kalu yang ada kertas dapat RM2k aku nak RM 3k.. pasai.. aku tak de on paper punyer tittle.. hanya skills ajer. bagi aku hanya skills ajer sudah memadai.. pandai sungguhkan Time..

No comments: