Tuesday, April 25, 2006

rasa nak gigit ajer meja dewan peperiksaan..

4 jam tadi aku tamat.. satu paper.. kalu tanyer budak IT.. for sure yang ni killer paper..
Java Core Programming... carry mark paper aku ni kira ok lah.. rasanya.. 41.65 / 50.

so target aku mesti at least B+ kalu subjek lain aku A.. aku berharap macam tu lah.. hendaknya
pasal aku nak maintain CGPA.. Insya Allah aku akan habis tahun ni...

so solution aku .. studi pattern past year final question.. dan cuba target pattern mana yang patut aku buat.setelah dok kaji selama sebulan before final... aku tekad.. kalu macam ni punyer soalan.. manyak berat... so target aku sudah silap... sekarang aku hendak lulus sahaja.. x per lah.. dalam transcript ada C sekali pun...

apa lagi strategi tambahan.. call semua lecturer.. mintak tips.. aku berharap sangat pattern soalan akan sama seperti tahun sudah... sekali tadi biler aku bukak bahagian B.. soalan essay.
Pattern berubah... baru semalam aku punyer kawan call Ketua Kursus.. dan tanyer macam mana pattern soalan... dan dia suruh studi past year punyer.. dan pattern masih sama...

aku usha member sebelah... usha keliling.. dan semua mengeluh.. dan ini membuktikan bukan aku x cukup prepare.. tapi paper ni yang menyebabkan ramai yang teruskan pengajian... bukan setakat Core Programming.. tapi Core Subject utk IT beb..........

*/ dalam hati aku memang menyumpah... hanya tuhan sahaja yang tau bertapa panasnya hati apabila apa yang dirancang x jadi.. dan benda yang dijanjikan.. tidak dapat seperti yang diharap.... rasa nak bakar ajer opis ketua dekan tu...

No comments: