Sunday, March 12, 2006

ni lagi cerita Melayu Dilemma...

aku pi Low Yatt, pasal member aku punyer mobo problem..
jumpa satu minah... bagi tau dia.. yang mobo ni problem.. so aku cakap beli minggu sudah.. tapi tecnician pasang.. dia kata ada problem.. so dia mintak tukaq..

so minah tu masuk dalam.. dalam 20 minit.. keluar.. Ok ajer bang.. tak de masalah.
aku pun cakap.. boleh u test depan saya.. (test mobo tu..bukan test lain maaa..kekekeke)
mai sorang lagi MELAYU... dia pun pasang... kipas tu tak bergerak pun..
so aku tanyer.. apa masalahnya.. lepas tu dia cakap tadi OK..
dalam hati aku.. x usah ko kencing aku maaa.. MOBO tu mmg problem..
tukaq MOBO baru... so masih x boleh...
tukaq CPU pulak.. baru boleh... end-up.. mobo aku terbakar..
muka MELAYU dari coklat.. boleh kekuning-kuningan campur merah..
so aku tanyer balik.. amacam...

dia kata CPU ada masalah... mungkin terbakar.. so aku kata x perlah.. aku pun balik dengan ketawa riang.. x kisah CPU boleh beli.. dapat MOBO baru... memang rezeki.. jadi machai yang penyabar.. walaupun dipermainkan ngan BANGSA sendiri....

*/aku kenal apa itu MOBO 18 tahun sudah maa.... x usah ko kelentong aku.. saja aku buat bodoh biler dok berdepan ngan MELAYU.. nak nenok.. tulunlah mereka.. kalu aku BODOH... rupa-rupanya.. tidak... lagi kena PIJAK ada... memang HAMPEH... MELAYU Hadhari lah katakan... kekekekekeke

4 comments:

petz said...

E-1, kalau kawan aku nak tolak laptop standard specs pentium 4 1.8GHz dalam RM1K ada berbaloi kaa??? Brand presario (sori aaa.., tak hafal ejaan dia)

JBM8141 said...

hehe aku seronok baca blog ko ni, tang 'menyekolahkan' customer/org yg buat2 cam pandai... teringat zaman aku selalu berhadapan dengan orang2 bodoh sombong ni dulu2...

Ewan said...

toche kawan.. JBM8141.. ni kat mana ni.. siap ada maid kat umah tu.. hebat2... luar negara ker..

JBM8141 said...

aku kat bangla la.

keep on bashing hehehe