Wednesday, January 18, 2006

lagi panas ari ni..

set lagi ngan kawan aku..
pi ari ni..sampai Low yatt kul 3 macam tu..cun
so aku cakap.. berapa budget.. RM5K
sudah bagus..

so apa yang ko berkenan?
aku minat HP.. pasai dia cantik..

aku pun tunjuk kat dia.. apa yang aku boleh buat ngan RM5k
- Compaq ML32 Amd Turion 1.8Gz 80Gb HDD 1GB Memory RM3300
- Hp Laserjet 1020.. RM 550
- Notebook Coolant.. RM 90
- Wireless Keyboard dan Mouse .. RM289
- Speaker Alteclansing.. RM 220
- Beg Dikota utk notebook masa naik motor.. RM 299

masih ada baki...

dia tolak pasai nak wide-screen.. itu ajer.. dan notebook yang aku propose
tak berkenan.. pasal x cun.

rumusan yang aku dapat ari ni.. aku keje sia-sia.. aku bawak keta redah jam kesian kat member... celah mana dia nak pikul semua benda ni.. aku tak kisah.. kalu ko tak bayar pun parking aku... aku tulun ikhlas... bagi member2 aku up-to-date.

aku boleh hantar sampai umah ko kat Klang.. tarak hal punyer.. tapi ko x mau..

hasilnya.. aku pi Low yatt, membazir minyak keta.. aku bayar parking RM 9.. lepas tu aku makan.. habis RM 9.93.. so kalu ko nak mintak tulun sekali lagi.. aku mintak RM 100 kemudian aku tulun...

*/ aku sebenarnya tak berkira... tapi jika ada orang macam ni.. aku segala BAPAK punyer kira..

3 comments:

Anonymous said...

Sabar kawa. Orang baik macam kau memang macam tu lah E1. Ada je yang nak ambik kesempatan. Cakap main-main.

-Basri

marco said...

rileks kawan.. aku paham perasaan ko.. Tapi takpe. Seperti kata kawan ko, Basri.. ko memang baik. Suka tolon member.

OK taiko. Kalau mai shah alam, kita pi minum kat HAKIM SEKSYEN 7.

hafrul said...

Akum..kawan!!
tak sangka marah ruper nyer..sabar je la kawan..perkara yg baik, selalu sangat orang tolak..tak tak berapa yg suka...janji lu dah kasi ilmu dan pendapat..nak buat cam ner..