Saturday, December 31, 2005

ari ni hujan ajer...

malam ni ada countdown ker?
waa x boleh jadi ni.. mesti jadi setan malam ni...

tapi boleh ke setan kena air hujan..kekekeke
sekali Auntie aku call. suruh pi umah dia malam ni..
ada makan2 daa... oooooooooo tidak.. kalu x pi mau kena smash ngan ummi aku pulak

malam ni memang aku baik...x jadi setan... hanya tengok setan dalam TV..
Liverpool menang lagi.... MU pun menang.. HAMPEH betullah Fulham..

*/esok gathering GEJU 05... member aku semua x ramai yang mai.. berpotensi mati keras lah aku kat sana.. berharap si Apis cousin aku tu mai.. kalu tak jgn salahkan aku jika aku senyap.. pasai aku x pandai bercakap.. muahahahahaha

Friday, December 30, 2005

layan maplay di downtown.. a.k.a pj old town....

macam biasa pekena teh tarik... cerita pasal satu projek kecil-kecilan..
muahahahaha

esok dah sabtu......... 31/12/2005... apa azam aku yer?

*/ aku ada kawan nama azam.. azam aku masih tercari-cari lagi..paling penting aku target utk beli umah... apa2 jenis umah ler.. kalu dah x der sangat.. umah haram pun jadi ler.. nanti dapat umah free. amacam?

Thursday, December 29, 2005

tiba-tiba aku jadi giler...

tiap2 malam layan Red Alert 2.. entah setan mana rasuk aku...
lagi giler biler kalah dengan sorang mamat ni... sebab dia main tipu.

macam biasa umah aku... LAN Ready.. mau wired atau Wireless..
kekekeke.. umah machai.. kena up-to date.. karang orang cakap cerita ajer lebih..
barang x de pun...

lagi 3 hari tahun baru... esok khutbah Jumaat mesti cerita pasal tahun baru punyer..

*/aku dah x tau nak tulih apa lagi..............

Wednesday, December 28, 2005

berpeluh aku ari ni....

aku sampai opis client...
pasai nak solve wifi dia...
macam biasa.. produk kesukaan aku.. Netgear..
aku pun configure..

lepas configure.. aku test satu notebook..
sekali notebook dia x dapat detect signal..
ooo tidak.... kenapa x leh

aku x puas hati...
cuba lagi... reset semua configuration..
buat lagi.... akhirnya x leh jugak...
tidakkkkkkkkkkk... dah kuar peluh jantan dah ni.. muahahahahha
masih x leh...

aku pi amek USB Doggle aku...
sekali pasang terus dapat signal....
rupa-rupanya.. notebook tu memang ada problem dengan wifi build in dia.. owner dia pun hampeh jugak.. nak marah pun x leh.. kurang celik IT sikit.. orang kata.. tapi ada notebook, tu yang hebat tu...

*/ moralnya.. bila lah aku mampu.. ada notebook sendiri.. kan senang... baru nampak handsome sikit.. hehheehehhe.. Compaq.. AMD Tuarion... pujaan hati....

Monday, December 26, 2005

ari ni keje..

orang cuti.. tapi aku yang machai keje..
pi buat installation wifi kat satu pasaraya..
aku keje ngan cina..

rasa terhina jugak.. aku jadi balaci..
dia jadi bos.. tapi pada hakikatnya.. aku yang jadi bos.. muahahaha
pasai harga aku yang control sama member aku.. hehehehhee

keje x lama.. mai kul 10 pagi..
siap kul 2 macam tu... amacam?

*/ nota kepada melayu yg x puas hati dengan upah aku...

upah aku mahal.. sebab aku bukan Neo.. hanya load ajer apa2 software macam cerita Matrix tu.. mintak aje operator load... x dapat kawan...

upah aku mahal bukan pasai aku ada degree.. tapi solution yang aku bagi bukannya aku dapat percuma maa... so u have to pay the price.. kalu x mau.. jangan panggil aku..

Thursday, December 22, 2005

boring betul...

pi sekolah... pengetua kata orang MIMOS dah solved masalah server dia..
sampai sana aku nenok.. hanya server dah log as root.. itu ajer.. dan dah tukar IP dia kepada P yang aku nak..

kalu macam tu.. baik x yah datang... kambing sungguh orang MIMOS..
selamat mamat tu tak de kat situ.. kalu tak mau aku basuh sekali...
dah tentu bos kecik aku ada masa tu.. apa salahnya buat keje bagi perhabih...
ini tidak.. ada server.. tapi satu NIC ajer boleh guna.. lagi satu x leh... alasan driver x der..
baik x yah buat server.. kalu satu NIC ajer boleh guna... waargghhhhhhhhh terasa kambing betul aku tadi...

*/ macam biasa call trainer.. apa solution.. then BABAi server.. sepatutnya server lah jadi pintu kuar masuk.. tapi kami lagi pandai.. kami bypass server.. hanya point kepada router.. kekekeke.

Monday, December 19, 2005

keje semula...

setelah minggu lepas asyik x keje ajer..
ari ni ada satu client kat Desa Park... satu opis..
satu ahmoi... cakap banyak... dah ler ni kali kedua aku mai,
kali pertama phone line hilang...

aku sampai.. dia suruh test..
lepas test aku activate kan line..
then aku nak balik..
dia tanyer..
apsal u tak buat semua pc dalam ni ada internet?
aku cakap task aku hanya install dan activate bukan create network kat sini
dia x puas hati... order aku macam aku ni balaci dia...

x puas hati.. dia call dia punyer agen...
agen dia pun x boleh cakap apa2..
tah tertulis dalam kontrak tu.. hanya pemasangan kepada satu PC sahaja

sebenarnya aku bukan x boleh buat... tapi cara ko mintak tulun tu..
memang menyakitkan hati... cuba mintak baik2... then boleh lah aku tulun..
x payah bagi upah pun x per.. keje senang.. x sampai 2 minit utk satu PC..
tapi ko cakap banyak... jangan kata ko nak merayu lepas ni.. ko bogel sambil ketuk ketampi pun aku x peduli... paling penting perut aku dah lapar.. kul 4 belum makan tgh hari lagi..
BABAi.... ahn moi..

balik umah... mau makan... dan bersiap layan teater... hehehehehe jadi syaitan seni sikit.... hehehehe

*/call bos aku.. x puas hati dengan aku kunun... dia tak tau.. yang bos aku lagi setan..kekekek
aku anak buah.. sedikit ajerlah setannya... kekekeke

Sunday, December 18, 2005

pi Bota..

kali pertama aku jejak kaki kat sini...
serius pekan koboi..
aku pi sana hantar adik aku masuk UiTM..

macam biasa pendaftaran...
aku melepak tepi khemah emak bapak..
memang giler.. ada nenek.. ada atuk. hantar cucu belajar..
belum kira makcik dan pakcik hantar anak sedara...

meriah giler.. rasa best pulak
lepas hantaq.. masuk kolej..
macam biasa aku jadi tukang kayu.. repair almari..
adjust tempat padlock.
tukang lap... hampeh betul... boleh pulak tetiba adik aku malas..
selamat pompuan.. kalu lelaki mau ada makan besi tepi katil tu.. kekeke

lepas semua selesai..
cari makanan...
boleh pulak kafe tu kehabisan bahan mentah..
memang tauke kafe tu mangkuk...
masa ni lah ko pulun habih2..
mau seminggu tak bukak pun x per..

makan kat luar...
cari kedai.. memang x jumpa..
memang pekan koboi..
ada 3 bandar... Ipoh atau Lumut atau Setiawan.. semua lebih kurang 40 KM..
takkan nak makan nasi goreng kena pi sejauh tu...

*/kesian nenok melayu yang tak reti rebut peluang... rezeki dah depan mata dah... tapi dilepaskan begitu sahaja.. kemudian merunggut... tak puas hati dengan Yang Maha Esa... Wallahualam,

Saturday, December 17, 2005

ari sabtu..

ada training kat Cyberjaya.. ADSL2.. sekadar training ajelah.. infra pun x siap lagi..
ni semua marketting strategy... tapi habuk ajelah....

balik bersiap.. sebab nak pi Kuala Selangor.
pasai cousin aku dah tempah service apartment kat Sg. Sembilang..
pasai esok nak gerak ke Bota...

sampai sana.. ok berangin.. tapi laut kotor giler..
hanya sekadar nenok boleh lah.. orang giler pun x mandi kat situ..
dah laut kotor.. aku terjun swimming pool ajer...
dah puas terjun aku bersiap... malam ni ada BBQ..

waa memang best... ada 3 keluarga berkumpul.. layan
  • cencaru bakar sama kicap pedas
  • sausej
  • daging burger..
  • dan lauk-pauk lain yang aku x makan
aku pulun cencaru dan sausage ajer... best woooo.. misi terdekat... kena pi BAGAN LALANG jugak ni...lepak sama member, makan sampai terduduk... hehehehee

*/kalu pi Langkawi.. macam best ajer... betulkah ada pesta Seks.. celebrate New Year, kalu macam ni.. patut pegi ni.. muahahahaha

Wednesday, December 14, 2005

teman adik aku..

pi UH.. lepak sana..
memang boring.. pasai buat medical checkup adik aku..
dia dapat offer ITM.. tahniah utk dia..hehehe

balik UH.. aku pi Pasar Road.. cari barang sikit..
balik dari sana.. terus mandi... dan tidur..

bangun tidur.. repair pc sorang India..
silap aku pi usik semalam.. kan dah kene repair... Hampeh betul.

lepas tu cousin ajak aku.. pi layan King Kong..
berkakhir dengan aku jadi King Kong kat McD.. makan ayam..
pasai sold-out pulak... ari ni kan premier...

balik umah... repair sorang lagi punyer PC..
kali ni tak dapat upah.. pasai susah nak cakap dengan orang x cukup baligh ni.
muahahahahaha.

*/ok masa tidur.. esok ada keje lagi.

Sunday, December 11, 2005

lepas majlis..

macam biasa jamuan ringan...
lain kali MC tu kena berlatih..
asyik silap ajer...
takkan majlis anugerah macam ni nak kena buat rehearsal..

penat aku bangun pagi.. hehehehe
ari ahad ni... selalunya mau mimpi2 best
kekekekeke

apa2 pun... popiah ari ni memang best..
sat lagi mau pi kenduri kawin member pulak.. makan lagi.

*/ mau tidur sat.. masih awal... kul 12 baru.. pi kenduri kul 3 kira ok lah...

Saturday, December 10, 2005

ari ni aku merdeka...

last paper... Sistem Pengoperasian... dalam bahasa melayunya..
tension.. biler member duduk sebelah.. dah kuar.. lagi 50 minit nak habih.. dah kuar dah.
rasa diri bodoh pulak.. tapi aku tak kisah pun.. kalu aku bodoh hehehehe
tak per lah... biar jadi orang bodoh yang keluar lambat...

lagi angin.. ada member ajak kuar... HAMPEH...
balik pekena teh tarik dulu...
lepas tu gerak pi Sungei Wang...
member mau angkat anime.. maklumlah dah merdeka..

lepas tu sorang member belanja.. Kyros Kebab..
toche kawan.. lepas makan.. hantar 2 orang balik kampung..
aku balik umah... mau tidur

esok penyampaian sijil dekan kul 8.30 a.m
mintak sem ni dapat dekan lagi.. Amin.

*/ kenapa Vice Cancellor tak set 3.5 ajer... senang sikit nak dapat...

Friday, December 09, 2005

ari ni paper kedua terakhir...

waa soalan susah....
lagi tension biler member tambah kertas duduk sebelah.
aku dah target.. sem ni CGPA janganlah jatuh...
Insya Allah. tahun depan nak habih dah...
tapi kalu jatuh.. kena buat plan lain ni...
takkan nak grad dengan CG yang tak best...

paper fundamental of java language.....
sepatutnya paper ni senang..
tapi apa kan daya.. tukang ajar nya.. SEDIH lah

*/ berharap keajaiban semasa mendapat result.. Amin.

Thursday, December 08, 2005

ari ni aku cancel kan semua keje aku..

ari duduk umah...
persiapan terakhir kononnya..
tapi aku baru nak bukak buku...
biasa mana ada masa....
aku bukan eksekutif...
aku bukan manager....
aku bukan orang yang pi keje pakai tie..
hanya seorang macai...
hehehehe

berakhir dengan baca buku...
lepas tu tidur...
bangun baca balik...
tidur... selamat lah paper esok petang..
sempat lagi malam ni..

*/ok masa tidur... sat lagi bangun balik.

Wednesday, December 07, 2005

sekarang keje bertambah...

kawasan aku sudah bertambah.. sekarang cover kawasan Subang Jaya...
memang best kawasan permainan.. kekekeke
tiada masalah...

aku sekarang menjadi Straeamyx Installer.. instead of tech.suport...
ok jugak dari menunggu keje... cari keje yang payah nak dapat...
majikan memilih... nak pekerja yang ada degree.. diploma ajer...

selamat majikan aku x cakap banyak amek aku...
tapi sebenarnya.. kalu dia orang technical... tak perlu lah persoalan kan keupayaan aku.. hehehehe

pasai aku belum ada degree yang maha hebat tu.. even kalu aku ada pun..
belum tentu membantu keje aku sekarang... kalu nak menunjuk boleh lah...

*/mintak gaji bulan ni bertambah ler.... berharap projek lagi...

Tuesday, December 06, 2005

pi satu umah client...

nama dia pelik..
seorang chinese.. tapi malaysian..
duduk taiwan dah lama 30 tahun.

aku sampai umah dia..
DSL tak menyala...
so problem...
aku tanyer.. ada masalah kat Exchange Telekom.

so dia sound aku.. apa lah MALAYSIA LEMBAP.
kat Taiwan within 2 hours ajer dah solved
his also mentioned.. he has a son which got certified by Cisco..
he knows everything about network... from A to Z...

(dalam hati) aku yang belum certified lagi dari Cisco pun tau apa masalahnya
tak payah certified pun aku boleh solve masalah dia..
hanya jumpering sahaja x buat lagi... masalahnya, hanya org Telekom ajer boleh buat.
lagi pun x de pun dalam silibus Cisco... x usah bohong aku... muahahahhaa

*/ aku bakal certified by Cisco...Insya Allah.......... Amin.