Tuesday, November 29, 2005

ari ni kenyang.. campur hangin semalam dan ari ni.

cousin mai umah aku... belanja aku makan... supaya bertambah lagi hendaknya AWEK2 ko wahai sedara... ko kumpul awek macam kumpul setem ya.. muahahahahaha

ari ni jumpa staff lama .. dia suruh mai umah kul 5.30 lebih.. kul 5.40 petang.. tapi dia tak der.. HAMPEH.. dah ler suruh mai.. kena tunggu pulak.. then gerak pi pekena teh tarik.. lepas tu aku gerak balik.. then dia perli.. lama giler pi minum.. berapa banyak ko minum... aku memang dah hangin dah.. dalam hati ko nak bayar ke aku mai umah ko ni...

lepas check modem.. then aku gerak... x bagi upah.. lepas tu ko cakap banyak. x per2... dulu boleh lah aku kasi repair pc umah free.. kali ni no more... kalu cakap banyak repair sendiri...

aku yang baik hati... hehehehehe kepada orang yang x cakap banyak... cakap banyak panggil olang lain. x daya aku nak pi Damansara tu.... buat perhabih minyak ajer...

Monday, November 28, 2005

benda putih yang HAMPEH...

semalam aku ada exam.. punyer dekat.. kat UNITEN Bangi.. apa lah U aku ni... cuba lah sewa Ballroom Hotel ke buat exam.. kan senang.. ni entah apa2 punyer jauh lah dewan dia.

aku macam biasa masuk ngam2.. hehehehe.. kena pulak duduk kat depan... baru pakat dengan member sorang mau duduk belakang.. kena halau kedepan.. oklah.. sekali duduk depan satu awek mana entah... bagus awek ni.. pakai tudung belah atas.. tapi paling best baju dia memang fit... tren hari-hari maa...

sekali masa aku nak duduk.. waaa tidak!!!!!!!!!! BENDA PUTIH aku dah ternampak... waaa ni bagi aku nenok ke apa... selamba ajer... belah belakang.. kasi open.. nak kata panas.. tapi tangan dia mula berbintik2.. pasai sejuk... duduk bawah blower air-cond tu....

start ajer exam... aku dah mula lupa pulak... pergh.. memang cepat dia punyer penangan.. baru tertengok dah lupa dah maksud takrifan MODEL RANTAIAN NILAI PORTER... waaa tidakkkkk... aku rasa macam nak tarik ajer seluar dalam minah ni... dah dia duduk depan aku.. macam mana aku nak elak... takkan aku nak menjawab sambil pejam mata...

aku nenok sebelah member aku pun sama nampak.. rasa memang nak tergelak... sebab dah terlipat dan bergulung tu... takkan x rasa kut... ikut hati rasa nak tanyer ajer minah ni...

Aku: ye kak.. beli underware apa brand?
minah: (mungkin dia jawab macam ni) KENAPA?
Aku: apsal dia terlipat dan tergulung2..
minah: (tangan dia mau melayang ke muka aku)
Aku: biarkan saja... memang dia x sampai pun.... muahahahaha

memang aku bengang betul.............. lepas ni masuk awal.. cari awek pakai baju kurung yang duduk depan aku... atau seangkatan dengan aku.....

*/ cadangan.. semua exam mesti berpakaian sopan... BAJU KURUNG COMPULSORY..... memang best.. kalu nenok ah moi pakai baju kurung.. ni nak suruh melayu pakai pun susah....

Saturday, November 26, 2005

pi buat wiring...

kali ni memang dekat.. sangat dekat.. Sungai Buloh tu...
selamat lah minyak support...
perut pun support...
ko memang best bos kecik...

badan dah penat.. hanya nampak bantal...
esok kena baca buku....
lusa exam...
apa pun x baca lagi...

kan best kalu jadi Neo..
mintak ajer operator load segala info.. hehehehe
NEO = One = Wan = tapi aku enhanced lagi eOne= e1 kekekekkee

muuuaaaaaaaaaah!!!!!! bunyi macam cium pulak.. tapi sebenarnya.. aku ngantuk gilak.

Friday, November 25, 2005

pi tulun Auntie..

Auntie aku seorang caterer.. so tadi aku pi tulun dia..
buat catering kat umah kenduri arwah...
arwah meninggal tadi kul 11.30 pagi
sakit... kanser otak...

the best part... belum pernah aku nenok kenduri arwah... order durian.. lepas tahlil.. ada pulak sekumpulan tetamu atau sedara melantak durian.

boleh ketawa terbahak2... yang sebaya aku pulak yang pompuan dan yang laki.. cerita pasai ladies night semalam...

aku rasa kami yang caterer ni senyap... sebab menghormati arwah... memang best betul keluarga dia orang ni... keluarga olang kaya.....

aku rasa nak menyanyi lagi ... Pondok Kecil di Tepi Pantai... tapi x der CD.. lepas ni cari..
kasi play masa dia orang tengah makan tu.. biaq insaf sikit,

Monday, November 21, 2005

layan harry potter....

memang best.. nak tunggu sambungan 2007...
ada satu member aku.. mengalir air mata.. kalu pompuan tak per jugak...
satu lagi kawan aku.. mau layan 6 kali cerita ni baru puas.. tu dah niat dah tu..



tapi yang bestnya adalah ini.. ada awek yang cun... kekekeke



*/harry potter punyer pasal.. layan midnight.. balik umah kat pukul 5 pagi.. bangun x usah cakap ler.. hehehehe ni baru bangun ni.

Saturday, November 19, 2005

projek di Gombak..

buat bridging... between building.. supaya building yang sebelah sana dapat Internet Connection. keje memang penat.. tapi lagi penat.. biler cerita dengan orang yang tak tau apa ke bendanya.. tapi mengaku tau... bab ni yang paling aku hangin.. biler dia cerita dia tau, lepas tu nak bertengkar dengan aku... apa lagi... aku jadi Israel punyer mode lah.. sampai pengetua tu pun hangin dengan aku.. tapi aku peduli apa... akhirnya........ terserlah akan kebodohannya... baik diam..orang akan respect.. dari bising entah apa2 entah.

*/ tidur awal lagi lah gamaknya... waa malam ni member ajak pekena Mohsin.. layan Mumtaz Naan...

Friday, November 18, 2005

ari ni sepupu aku bertunang...

waaa sepupu aku lelaki..
tunang orang Kelantan....
macam biasa aku jadi tukang amek gambo..
nak dijadikan cerita.. dapat test handyCam sekolah punyer
pasai pengetua cakap MiniDV ni ada problem..
so aku cakap.. aku tak tau.. tapi boleh lah test..
aku cakap mana dia tape yang dah record.
tape record tak dok.. tapi tape kosong ada..
apa lagi.. aku test record cousin aku bertunang ler.. hehehehe
nanti lah.. bagi preview sikit.. apa yang aku amek.. kekekeke
semua ada.. muahahahhaa..

*/paling best bab orang tengah makan.. muahahaha

Thursday, November 17, 2005

jamuan raya...

ari ni OUM ada jamuan raya.. seperti biasa.. aku kan masih student.. so dijemput untuk datang makan2.. hehehehe menu2 nya ialah
  • sate ayam dan lembu
  • nasi beriyani
  • tose, capai, roti canai,
  • Char Kuay Teow
  • ABC
  • air mata kucing..
memang mantap... sate masuk pun kat 33 cucuk.. muaahahhahaa..

boleh ke pi discussion malam ni.... dah nak exam ni..

*/perut dalam training.. boleh kah memecahkan 51 cucuk sate hj shamuri... Cabaran Lantit 2005

Monday, November 14, 2005

ari baru satu hari..

waaa silap x sahur.. kalu harapkan 2 ketul cheese cake tu mana tahan.. kul 12 aku lapaq gilak.
tapi selamat keje ari ni kurang... kalu tak mau terlentang aku kelaparan...

Happy Anniversary kepada Geng Lantit.. hanya kepada 4 olang Official Platinum member..
mintak2 jumpa dia olang ari ni...

ok mau tidur sat.. kata orang tua.. baik tidur bulan posa ni.. Sunat tu.. kalu x silap.. hehehehe petang ni mau lantit.

Sunday, November 13, 2005

ari ni memang best

balik kelas.. pi kenduri kawin member.. kakak dia kawin. baru umur 23 tu.. baru mantap.
ini kena cari macam ni.. kalu boleh 21 baru best sikit... kekekeke
lepas kenduri mau layan movie.. sekali semua citer x best.. ingat Saw II dah kuar..
belum lagi daaa.....
lepas tu cari magazine.. habis pulak.. HWM ni memang demand giler.. FHM x pulak habis.. hampeh betul... saja suruh aku beli magazine yang mahal..

member belanja.. Rasberry Frap.. waaa best2.. toche kawan.. semoga ko lekas kawin.. Amin.
malam pulak.. pekena lagi 2 slices Cheese Cake.. sama 2 gelas Ice Blended.. macam x caya total aku lepak kat Coffee Bean tu harganya RM 40.90... x sampai 1 jam.. waaa selamat member payung.. waa ni macam aku mau kaya.....

*/ esok mau posa.. kalu boleh..

Saturday, November 12, 2005

ari ni kelas..

memang hangin.. kelas kul 5 hingga 7 petang.. boringnya..
sarapan kununnya.. mau layan roti canai dengan kambing..
kambing habis pulak...
usha almari 2nd hand..pasai bilik aku dah macam stor simpan artifak2 bersejarah dah
sekali mahal daa...
tengah hari pi open house.. layan lemang.. tp kurang mantap
petang kelas..
balik malam.. member ajak pekena McD..
macam biasa Chicken Foldover satu set.. 4 kali tambah Diet Coke.. muahahaha

*/ balik umah mau terlentang... ok dah menguap2 ni.. esok kelas lagi.

Friday, November 11, 2005

satu projek kecil-kecilan..

siapkan satu point network... dapat upah.. tapi beli PSU customer.. macam biasa aku kena ganti 1 to 1 punyer warranty.. pasal x cukup sebulan.. nak hangin pun x boleh.. dah nasib badan.. mintak2 kalu kali ni tak terbakar lagi.. kalu terbakar lagi.. ganti sendiri.. muahahahhaa

*/esok last tutorial... sebelum final exam .. malasnya..

Thursday, November 10, 2005

pengaruh zorro masih menebal...



ari ni seperti biasa.. pi satu cafe nak buat satu point ajer network.. tapi mamat yang suruh aku tu macam nak buat network kat data centre.. dia punyer x menyempat... macam orang gilak.. aku sampai sana.. cafe dia punyer cun..

dia mintak external wiring.. so selalu aku buat macam tu.. tapi tauke cafe mintak conceal wiring.. mana dapat kawan.. mau conceal boleh.. RM 300 per point lah.. satu keje pulak aku nak belah dinding..

lepas usha tempat aku belah.. suruh bos dia kaw tim balik dengan tauke.. apa jenis wiring mau buat.. end-up.. dia mau simple ajer.. sebab upahnya pun x sampai RM 100.. kalu macam tu esok lah..

*/aku mau mimpi lagi.. muahahahaha

Tuesday, November 08, 2005

macam biasa lepak umah kedua.. apa lagi Lowyatt lah..

jumpa bos kecik kat Tmn Tun.. naik keta Sawi dia.. dan gerak..
sampai Low Yatt usha barang network.. dan entah biler nak pasang.. itu bridging building to building through wave.. waa best woo.. sekali pikir dah macam engineer jugak.. aku yang buat wiring.. aku yang ketuk itu paip.. aku jugak yang crimp.. aku jugak yang panjat.. aku jugak yang configure.. aku jugak yang lepak.. memang hebat rasanya.. muahahahaha tetapi sungguhnya.. engineer ari ini memang semua pun x leh pakai... selamat lah aku MACHAI.. kalu engineer mesti aku pun x leh pakai.. hehehehehe tengah riak ni campur takbur di ari raya yang ke-6 ni..

lepas tu apa lagi... mengeteh di Mohsin.. dah alang2 sampai Mohsin.. apa lagi Mumtaz Naan lah.. bos kecik belanja.. toche bos.. ingat nak call si Atoi.. tapi takut member bz pulak.. lain kali lah kawan.. kita lepak.. ok..

malam ni plan hantar pc member.. dan jumpa budak-budak Geng Kamees.. hehehehe.. lama x layan maggi goreng orang tua tu... mana nak cari Maplay ari ni boleh masuk buku 666 bayar bulan.. hehehehehe... dah sebulan lebih x pi sana.. bulan posa maa.. x baik kuar malam.. kekekeke

*/ ok mau gerak...
open house lagi.. Auntie aku kat Seksyen 4 Shah Alam..

apa lagi... objektif hidup... Hidupku untuk makan... kasi terbalikkan itu umah.. hehehehe
sampai sana entah apa jenis nasi.. aku kurang pasti.. yang pasti memang best.. hehehehe
paling best air dia.. Laici Kang.. Sejuk punyer..

balik umah dan aku tertonggeng kekenyangan.. kul 8 member call.. ajak makan malam.. ok jugak.. lama x jumpa budak Tepeng ni.. seminggu ajer. muahahaha.. apa lagi.. McD lagi lah..pasal ada Diet Coke.. tah apsal aku pun dah addicted giler sama itu air...

lepas tu kuar plan giler.. apa lagi jom movie.. niatnya Doom.. tapi show semua awal.. jam da kul 9.45 dah.. apa lagi layan TGV Pyramid.. sekali Zorro yang ada.. takkan nak nenok Anak Mami kut.. baik beli VCD ajer.. kekekekeke...

memang best.. semua couple yang ada depan aku semua buat movie.. apsal lah aku x de camera yang boleh amek dalam gelap.. memang aku snap semua aksi.. inilah dinamakan Islam hari ini.. atau dengan nama lain.. Islam Hari-hari.. muahahahaha

Sunday, November 06, 2005

beraya lagi...

pagi sarapan dengan family aku kat kedai mamak.. muahahaha.. lama x pekena teh tarik.. asyik softdrink ajer.. dan kordial.. lepas tu umah Auntie aku kat USJ 4, amacam menu dia memang pelik.. roti buat sendiri.. hehehehe

lepas tu umah Auntie aku kat Seksyen 17... menu yang best.. Spaghetti.. kekekeke

lepas Shah Alam.. Kuala Selangor pulak umah Uncle aku.. melawat dia baru balik Umrah.. masa bulan Posa.. balik ari Raya pertama.. tu.. hehehehe.. macam biasa layan Air Zam dan dapat ole2...

lepas tu pi Pandamaran pulak... umah Auntie aku....

*/ sekali dengar.. bersepah Auntie dan Uncle aku maa... tu belum kira cousin lagi.. tu pasal aku ni orang BAIK... muahahahaha.. banyak sangat Spy.. hehehehehe

Saturday, November 05, 2005

dah mula beraya ke umah Auntie dan Uncle..

dimulakan dengan umah Uncle aku.. di Precint 8, Putrajaya... menu sup ekor.. amacam..
pergh memang x boleh masuk dengan aku.. hanya lemak ajer.. memang makin montel lah aku ni macam.. tapi selamat atda cencaru bakar dalam dia ada cili.. memang sedap.

selepas itu, umah Auntie aku kat Au4 pulak... lagi sekali tandoori sama ayam golek.. pekena pulak dengan black pepper sauce.. yang ni memang mantap.. menu yang special adalah.. rendang kerang.. memang jarang jumpa.. hehehe..

lepas tu umah Auntie aku lagi SS1 pulak.. pekena kek keledek yang dibuat oleh bakal mak mertua kepada cousin aku.. ini lagi pelik.. selalunya.. bakal menantu yangbuat.. ni bakal mak mertua.. waaa pelik2... menantu dia tengah intensive belajar memasak kut.. muahahahaha.

*/esok beraya umah Auntie aku kat Subang dan Shah Alam.. sebelum balik ke Banting..

Friday, November 04, 2005

teh tarik dengan mimpi basah ada kaitan ker?

semalam aku beraya umah member aku... dia hidangkan air Coffee Cola dari Pepsi.. memandangkan dah haus.. so layan ajer lah... sedap jugak.. then pi umah sorang lagi..

umah mamat ni memang meriah.. segan gilak aku nak masuk.. memandangkan dah sampai.. takkan nak lepak luar.. plannya angkut mamat ni lepak kat kedai mamak ker.. sekali mamat ni x boleh keluar.. so lepak lah dalam umah.. pekena makanan tradisi beliau.. yang dipanggil pastri..

aku memang x pernah makan... tapi memang kenyang.. stok adik beradik capatti.. tapi cappati gelap.. dia putih... wahai kawan.. aku rasa ko kena makan banyak lagi pastri tu.. baru cepat putih maaa.. hehehehehe.. jangan mara.. pasai aku tengah ngantuk gilak ni...

nak balik.. ajak dia sekali lagi pekena teh tarik.. sekali mak dia volunteer mau buat teh tarik..
waa ok jugak.. tak sampai 5 minit.. ada satu kakak ke mak cik ke yang hantar teh tarik.. yang penting bukan mak beliau... aku pun minum.. dan terkesima sekejap.. sekali tuan umah sound.. waa x sedap.. takkan aku nak sound kut.. bertambah kecik lah hati mamat ni..

lepas tu mak dia mai hantar satu teko.. dan test sekali lagi.. waa memang pelik rasanya.. dan aku x boleh nak condemn kat sana.. ada yang x kuar dari umah mamat ni karang.. mau tak kau kerabat dia penuh satu umah beb... mau kena usung kuar dari umah tu ada.. rasanya berjalan balik memang tiada harapan... muahahahahaha..

pagi tadi.. mimpi memang best... sepatutnya indah.. tapi alangkah.. ada orang panggil aku pulak dah terjaga... nak sambung lagi x dapat pulak... waaa cunnnya awek tu... adakah bakal isteri aku.. hehehehehe.. mimpi mandi bersama... ooo indahnya... mintak mimpi lagi malam ni...hehehehe

*/ adakah ni akibat dari minum Coffee Cola campur teh tarik pelik.. kalu macam tu tahun depan punyer raya lah kalu nak minum lagi... kekekekeke

Thursday, November 03, 2005

Selamat Hari Raya untuk aku... hehehehehe

kepada kawang2... minta maap.. jika semua
  • terkasar bahasa...
  • terkutuk lebih2
  • terpuji kurang2 ker
  • terlebih cakap
  • terkurang cakap
  • terbelanja ker. hehehe
  • terhutang ker, rasanya tiada
  • dan segala ter yang bermain dipikiran anda..
Selamat Hari Raya....sekali lagi.. Maaf Zahir dan Batin.. dari eOne aka e1.

*/ apa menu korang selain ketupat dan rendang di pagi Raya... Ummi masak Nasi LemaK Kukus sama sambal udang... hehehehe.. ok masa membelasah.. sebelum olang mai beraya... muahahahaha..jemput makan,