Wednesday, October 26, 2005

ari pertama aku sebagai Streamyx Installer..

masalah pertama.. tempat yang aku cari x familliar.. tapi jumpa.. dan pasang.. dan balik..
masalah kedua.. member ajak bukak posa kat concorde.. fully sponsored.. hoorayyy
ni bukan masalah.. saja ajer tulih.. kekekeke

menu aku hari ni
  • nasi sesudu...
  • ayam goreng berempah
  • kambing (best2)
  • ikan masak asam pedas kut
  • sotong kuah pekat
  • sambal udang harimau..
  • ketam masak lemak (paling aku suka.. amek untuk meratah ajer)
  • sup tulang yang hampeh...
keputusannya... perut aku keras... dan tiada mood utk tulih panjang.. hanya aku nampak adalah bantal.. hehehehehe

Tuesday, October 25, 2005

ari ni setel masalah..

ada satu senario.. dimana aku pi configure tidak ikut seperti manual.. dan berjaya.. tapi dirumah aku.. bile aku implement di tempat client.. jadi CUN.. tapi selang seminggu.. macam2 masalah berlaku.. ada ajer yang x kene.. Internet CUN.. LAN Cun.. tapi wi-fi sentiasa HAMPEH.. ari ni aku pi configure balik wi-fi.. ikut manual..

*/moralnya... alangkah indah nya.. apa yang aku buat semua jadi.. kenapalah.. GAGAL tetap menjadi pujaan aku.. muahahahaha.. apa2 hal. malam ni LAMB CHOP.. member open table.. Steven nantikan kehadiran aku.. hehehehehe.

Monday, October 24, 2005

ari ni patutnya aku keje...

aku call customer.. mau pasang itu streamyx.. tapi dia cakap.. phone line tak de dial -tone.. kalu macam tu.. boleh tak u call saya balik jika line semua dah OK.. tak pe.. u miss call pun boleh... nak tunjuk baik macam ni.. kekekekeke

sekali seharian aku tunggu.. x OK jugak line tepon dia.. HAMPEH betul.. dia bayar tak tepon bill ni.. dah ler jauh.. belah area Kuchai pulak.. ni yang malas aku nak pi ni... berakhir dengan aku pi Imbi angkat HDD member aku.. dan pi beli barang untuk kek.. ummi aku suruh..

*/ tak puas hati betul BAPOK hisap rokok kat Chow Kitt.. dah ler MELAYU.. pemalas punyer JAIS.. lain kali bukak jaw. kosong freelancer.. tukang cekup BAPOK2 ni semua... for sure aku apply...

Sunday, October 23, 2005

ari ahad yang boring..

aku ada kelas.. dari pagi sampai petang.. biasa lah bukan olang pandai.. dah tua2 pun kena belajar lagi.. itu satu hal lagi.. ari ni semua Ujian ada.. satu hapah pun aku x bukak.. bukan pandai pun.. niat aku adalah untuk nenok member sebelah.. dapat sikit idea nak jawab...

3 hari dok mengadap 3 assigment yg perlu disiapkan dalam masa 2 bulan... memang padan muka aku.. tapi aku betul2 x puas hati pada satu makhluk yang tipu aku.. dan lepas ni.. tiada lagi aku percaya.. selamat tinggal kawan...Viva Forever..

sekarang masa untuk tidur.. pasai dah habis ujian dah.. hehehehehe.. BANTAL aku datang kepada MU.. muahahahaha

*/masa untuk membalas dendam... 3 hari aku x cukup tidur.. asyik tidur main2 ajer..

Saturday, October 08, 2005

ari ni praktikal CCNA 2 aku..

pi pagi .. kul 10.12 macam tu start exam.. macam biasa task dia.. satu Subnet.. Satu LAN IP .. satu Network IP.. kasi setup satu WAN.. dimana ada 3 LAN.. dihubung kepada 3 router... sorang satu router.. 2 PC.. then kita buat dengan partner..

paling leceh.. kira IP.. lepas tu buat Acess Control List (ACL).. bab ni paling hampeh.. semua salah.. kena betul kan lagi.. then proceed ke fasa akhir.. implement apa yang kita dah kira dan set... sekali lagi GAGAL..

akhirnya LULUS... macam biasa bincang2 mesti wajib.. satu hari maa.. balik kul 6.15 macam tu.. rasa nak muntah duduk dalam LAB Cisco tu.. selamat perut OK.. apa2 hal aku MERDEKA... x sabar nak ke CCNA3 pulak..

*/ kalu sapa x paham.. silalah masuk kelas CCNA... best wooo...

Thursday, October 06, 2005

akhirnya aku jumpa jua...

setelah bergelas2 teh pekat bagi aku pekat maa.. kalu satu jug ada 5 uncang.. air setengah ajer... aku layan Jus NANAS.. dan perut aku baik... Syukran...

malam ni pi Putra Height.. jumpa cousin aku.. nenok PC dia .. kena Virus..

ok mau gerak.. aku tengah happy.. perut dah baik...

*/ balik awal... terawih 10 ajer.. heheheheheh perut kurang mantap lagi..

Wednesday, October 05, 2005

1 Ramadhan...

berharap mendapat.. kemuliaan bagi tahun ini... dan perut.. aku berharap sangat... ari ni aku pi setup Wi-Fi..
dan berjaya... Amin.. lepas Setup.. aku pi tandas lagi.. waaa tidak perut... kenapa masih cair lagi.. tapi x per perut.. cair pun cair lah.. janji keje aku selesai...

ni mesti kes pi makan jamuan kat opis member.. balun Vanilla Coke.. menyesal pulak.. opis melayu talak ada air kosong.. aku pun terpaksa minum jugak lah... padan muka aku.... kalu esok x baik.. malam esok kena pi Klinik. aku dah risau ni... takut benda lain pulak....

Tuesday, October 04, 2005

kurang tapi.. masih cair...

semalam member aku mai... suruh makan ubat.. dia belikan.. tapi masih tidak baik... perut aku masih meragam... mai cousin aku melawat.. dah macam hospital dah umah aku... suruh minum pekat.. Alhamdullilah.. kurang sikit..

geram punyer pasal.. aku buat. satu jug teh pekat... sebab dah x daya dah nak pi tandas tu.. sampai sakit bontot aku maaa... mintak2 esok baik.. nak posa ni.. dah ler. patut aku setup Wi-Fi ari ni.. mau terbakar pak cik tu....

*/ berharap hilang lah ke"cairan".. berharap yang keras untuk esok... tulunlah perut.. esok POSA maa...

Monday, October 03, 2005

masih sakit lagi perut aku...

pi kuar cari ubat.. bak kata si Tajul.. makan Pil Chek taun.. apa tah.. aku x pernah makan..
lepas makan ... masih sama.. oo tidak... tengah hari aku kena hantar si Tajul.. pasal dia nak balik JB..

lepas tu pi Low Yatt.. angkat barang Wi-Fi.. pasal nak setup satu tempat.. perut masih meragam.. aku masih tak makan tengah ari lagi.. takut nak makan.... oo tidak... apakah petanda ini... aku rasa macam nak bakar warung tu dengan mak cik2 tu sekali.... memang sakit...... oooo tidak.......

*/ tiada mood untuk bercerita panjang... baik bantal menjadi teman aku sekarang.. hehehehe

Sunday, October 02, 2005

ari ni paling bahagia.... perut aku.. MENYIRAPPPPP

pi lambat macam biasa.. bangun awal.. muahahaha..
lepas hantar Tajul kat tempat dia nak pi.. aku gerak ke TTC.
sampai sana lepak sat... lepas tu break..

aku kuar pi breakfast sama member.. layan nasi goreng.. sama telur dan ayam
lepas tu terserempak dengan si Cik Oren.. entah macam mana dia pi sini aku x pasti..
tanyer jalan macam mana nak ke umah Pena.. so aku guide apa yang patut...

selang setengah jam.. aku sakit perut... tidakkkkk ni mesti kes ayam goreng semalam ni atau kelmarin
goreng sekali lagi... selang setengah jam ke 40 minit.. aku pi tandas lagi.. rasa dah macam x mau pakai seluar dah
baik tinggalkan ajer boxer.. masuk kelas. senang sikit....

tengah ari.. aku tidur kat surau.. takut nak makan tengah hari... sebelah petang.. exam bermula.. dan aku mula rasa sejuk2 macam nak demam.. mau tak dah 7 kali buang... sampai dalam perut.. dah tak de apa dah... minum air pun jadi air besar maa...

habis kelas .. salam kawang2.. then gerak ke KL.. amek balik si Tajul.. mau mati keras kat KL tu.. lepas tu pi Keramat.. melawat member kawin... the best part... layan nasi pengantin.. sebab majlis dah habis dah.. hehehehe
macam biasa.. motto hidup aku.. DISABLE.. disebabkan perut aku meragam...

balik singgah Petronas.. layan 100Plus.. tapi macam biasa.. masih sama... ooo tidak... ok masa tidur.. aku dah tak tahan dah ni.. dah demam dah...

Saturday, October 01, 2005

ari ni aku ada training..

bangun awal pi Kolej Telekom Jalan Semarak.. kursus Streamyx Installer..
sampai sana jumpa geng2 baru... malam ni bola.. tiket x beli lagi... tanyer member ada....
tapi ko duduk tingkat paling atas.. muahahahaha..

habis training.. member call si Tajul.. dia nak mai.. malam dia sampai.. amek kat PUDU..
kul 9 malam macam tu aku sampai PUDU.. amek dia.. layan BK.. sambil nenok bola.. dan
seperti biasa pasukan JUARA menang.. muahahahha.. INDON POWER bukan MALAYSIA kekekeke

ok esok ada exam pulak.. ari ni training.. so aku nak tidur awal.. si TAJUL nak guna pc aku pulak...