Wednesday, August 31, 2005

sebelum dan selepas...

Selamat Hari Jadi Malaysia...

tadi balik dari Putrajaya.. pi UIA PJ pulak .. ada satu lecturer nak jumpa berkenaan dengan masalah streamyx umah dia.. lepas tu gerak.. ke Cheras.. Bandar Tun Razak di Ulu Lembah Klang.. sungguh azab bawak keta biler orang balik keje ni.. kuar jugak ler belang tarung kat dahi... dok tekan clutch.. kekekeke

sebelum sampai umah.. aku singgah Carrefour.. pasal nak beli water filter umah aku ni.. dan x lupa Pringles.. sebab mau layan bunga api nanti.. sewaktu beratur.. nampak sorang couple... beli Milo 3 in 1.. Biskut Cap Jagung.. Susu manis setin.. 3 items sahaja.. waaa ni memang romantis gilak.. aku yang pi sorang pun ada setengah bakul barang. Barangnya tiga jenis.. duitnya RM 100.. Ma'ai....

balik umah.. bukak PC layan YM.. edit blog Geng Kamees.. sambil tunggu kul 12... cukup kul 12 aku kuar umah pakai seluar pendek.. bawak Pringles aku.. dan air sejuk.. layan bunga api kat Pyramid.. hehehehe.. untung jugak.. umah dekat ngan pyramid.. x yah pi sana.. bawak keta. .. jalan jam.. parking susah.. minyak habih.. kaki sakit.. hati sakit..

habis bunga api.. mai cousin aku yang menyumpah seranah.. pasai Jam.. lepak mamak kekekekeke. Jom Kas-Kas.

Tuesday, August 30, 2005

perjalanan ke Putrajaya...

kena tahan ngan Polis... pasai bercakap dengan bos tanpa guna Handsfree..

Polis: Good morning
Aku: Good morning ( waa apsal cakap Good Morning... hampeh betul polis)
Polis: mintak lesen dan IC encik
Aku: ni dia..
Polis: awak tau tak apa salahnya...
Aku: tau encik.. saya minta maap
Polis: saya bukan apa.. kalu saya saman saya tulih untuk tidak menggunakan Handsfree.
Aku: cuma angguk aje lah..
Polis: dari mana ni..
Aku: dari umah ke Putrajaya
Polis: buat apa...
Aku: pi servis printer...
Polis: ni keje apa ni...
Aku: tukang perbaik PC..
Polis: Pernah ke saman..
Aku: X pernah...(tp kalu speed trap tu adalah.. itu pun keta mak aku.. kekeke)
Polis: Lain kali jangan buat lagi..
Aku: Baik encik... ( apsal baik polis ni.. kirim salam kat anak pak cik yer.. ini dalam hati)

Memang cun betul... lepas polis habis cakap.. HP pulak bunyi lagi.. kali ni aku buat x tau ajer.. polis tu dok usha lagi aku.. x puas ati kut.. takut aku angkat tak HP.. kekekekeke.. agak2 jauh sikit.. aku angkat lagi HP... hehehehe kalu x angkat karang.. mati keras aku kat Jabatan Kastam tu sorang2.. .

*/ dapat projek ni.. ingat nak sambar HP yang ada "bluetooth".. x tahan ni macam... budak sekolah rendah pun pakai HP colour screen... x tahangggg..

Monday, August 29, 2005

lepak umah...

bangun lewat.. macam biasa ... tidur selepas Subuh... kaki masih sengal.. melantak main ping pong macam orang gilak... kalu menang x per.. kalah ajer memanjang.. lepak mamak ngan member.. layan borak sampai ke kul 3.30 pagi..

bangun pagi menggodak 2 PC member.. satu nak tukaq casing.. satu mau install OS... godak punyer godak.. berkahir dengan aku tidur lagi.. kekekeke sampai ke kul 6 petang.. lepas tu gerak ke Pyramid.. mau beli fan casing dan NIC...

balik dari pyramid.. nampak KFC.. macam best.. lama x pekena KFC ni.. apa lagi.. pi sana pun sorang.. masuk kasi angkat Dinner Plate.. sekali rupanya OR dah x macam dulu.. memang dah HAMPEH... terasa menyesal pulak pi order sampai 3 ketul.. kalu tau .. baik order seketul...

lepas pekena.. balik umah sambung balik.. keje aku.. settle lagi sebijik PC member aku budak UM.. problem.. PC slow yaa amat.. Windows Media Player problem.. mengikut sorang cakap.. Sound Card dia rosak.. kalu bukak Winamp cun.. waa pelik2..

sekarang jam dah kul 6.03 pagi... masa untuk semayang Subuh dan tidur.. esok ke Putrajaya...

Sunday, August 28, 2005

kata-kata perangsang untuk ari AHAD....

Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang.
Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.
Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.

Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.
Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.

Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya...
Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa...

Saturday, August 27, 2005

masih terngiang2 lagi soalan ni...

ooo u tiada langsung Diploma ke Degree on IT.. so macam mana u nak convinced kan kami yang u boleh bekerja dengan kami

bila pikir balik.. apa lah sangat dengan ada Diploma dan Degree kerana sekadar sebagai ISDN Modem Installer.. sebab satu masa dulu.. aku pernah install modem tu sendirik.. dengan tiada ilmu dari mana-mana kolej.. mana2 U.. hanya sekadar baca sikit manual.. lepas tu apa lagi try n error lah...

kalu ikut orang xpert.. dia setup x sampai 15 minit.. tapi aku setup lebih kurang sejam.. kerana itu adalah pengalaman pertama... kira ok lah.. pasai aku x mintak pertolongan dia orang.. dimana nanti aku akan kena charge. kerana sekadar pertolongan yang mudah...

semalam aku pi dengan member.. yang merupakan pemegang Ijazah... IT majoring in Network.. memang satu yang hebat bagi aku... dan dia sendirik kata.. mana aku ada belajar ISDN ni.. tapi maksud ISDN tu aku tau ler..

*/ kira patutlah aku x pandai.. pasai kalu aku pandai pun.. mesti aku masuk U.. amek course macam member.. dan aku sendirik pun tau apa itu ISDN.. kalu nak cerita teori ISDN ni.. memang aku x pandai.. tapi kalu setakat install.. Insya Allah.. sebab kegagalan tu adalah kawan karib aku.. dan aku tak terkejut pun jika dia selalu melawat aku.. muahahahahha.

Friday, August 26, 2005

pi bukit beruntung..

jumpa member.. dia mintak tulun nak setup network.. so aku bagi ler consultation.. tapi x jadi buat.. sebab dia nak cepat.. esok pulak aku ada keje lain.. so dapat ler upah consultation.. waa best2.. kalu macam ni punyer Melayu, best jugak.. bagi consultation ajer dapat upah.. hehehe.. walaupun x banyak...

kadang2 pelik jugak.. kenapa lah company kat Malaysia ni.. nak cari orang yang ada degree ada diploma.. tadi aku bagi consultation.. x de pun... aku nenok buku IT yang ada tulih lambang UTM ker.. UiTM ker.. mana ada ajar ni semua... kalu ikut hati rasa nak keje luar negara ajer.. senang sikit.. masyarakat yang x pandang kepada sehelai kertas AZIMAT....

*/ menanti minggu depan.. x sabarnya nak pi 2nd interview...akan ku ingat pesan bapak aku.. supaya demand sikit.. kita bukan dok tepi jalan sebagai pengemis.. we are technical person... we learned from practical and our experienced .. so don't be their lembu...

Thursday, August 25, 2005

memang "suckKKKKk"

pi interview.. setelah di recommend oleh member aku.. post Technical Support Specialist (Freelancer).. so aku pi sebab atas nama freelancer... yang menaikkan darah lagi.. ada satu soalan... ooo u tiada langsung Diploma ke Degree on IT.. so macam mana u nak convinced kan kami yang u boleh bekerja dengan kami.. So before this u bekerja sebagai apa.. oooo sekadar Helpdesk ajer.... U tiada ker CCNA ker..

dan aku jawab... buat masa ni saya amek CCNA part-time.. dulu saya bekerja sebagai helpdesk .. tapi (sebenarnya saya system administrator tapi saya malu nak letak.. sebab sys.admin tak de gaji sebesar saya.. dalam hati...) bagi tidak nampak kalah.. walaupun helpdesk.. tapi I'm the one who fully in-charge on IT equipment.. dari pasang.. beli... kaw-tim ngan vendor.. dan tak lupa jugak tukang lap...

tapi aku lagi pelik.. kenapa ko x nak bukak aku punyer cert.. pernah dengar tak MCSE... BINGAI punyer orang HR... pergh memang panas betul aku... dan aku tak sabar menunggu 2nd interview... jika soalan tu keluar dari mulut orang technical... nantikan saja.. memang aku dah niat.. aku akan "tiow" gila babi punyer.. dan sikit pun aku tak menyesal jika ko x amek aku bekerja....... sebab aku redha dengan ketentuanNYA..Amin.

*/ sampai ari ni aku x pernah dengar mana-mana kolej.. mana-mana U.. ajar macam mana nak setup server.. even guna Crimping Tool untuk crimp Cat 5e...... jika ada..bagi tau aku.. dan aku cukup berminat.. nak belajar...

Wednesday, August 24, 2005

ada port interview...

member aku call.. suruh pi.. dia kata pakai kemas.. tapi yang pelik post Freelancer.. waa mana aku nak cekau seluar.. pasai seluar aku dah season giler.. kalu jeans macam tu.. x per jugak.. ni seluar slack... malu lar nak pakai..

aku macam orang gilak cari seluar.. tapi x jumpa.. yang sale semua saiz kecik.. tapi paling sedih.. pinggang muat.. tapi singkat.. HAMPEH betul lah... rasa kalu kaya.. nak bukak kilang seluar sendiri.. senang sikit.. untuk saiz aku ni.. besar dan tinggi.. muahahaha...

*/ agak2 apa lah dia nak tanyer kepada si machai ni... kalu dia tanyer pasai kelayakan... siaplah ko.. memang aku bertekad aku akan basuh balik interviewer tu... aku pedulik apa ... aku bukan lembu millenium.. mentang2 aku bukan budak IT.. hehehehehe x sabarnya menanti esok...

Monday, August 22, 2005

akibat dari ikan x dapat...

bangun hari ni aku demam.. Hampeh punyer ikan... kalu dapat.. mau ronggeng malam tu... berangankan patin 4 ke 5 kilo ker... akhirnya aku yang terlantar.... selamat sihat pada jam kul 10 pagi... gerak ke Imbi.. angkat CD Windows XP aku.. pasai CD aku dah banyak calar.. HAMPEH betul kepada peminjam.. lepas ni no more.. beli sendirik...dah ler pinjam.. calar-balar pulak jadinya..

balik umah.. kasi settle PC Pen.Kanan HEM.. pasai.. bos kecik aku repair macam x ikhlas ajer.. mana maunya.. rosak lagi.. kali ni terpaksa aku repair lagi.. tanpa upah.. pasai bos kecik dah amek upah dah... ini lah nasib si Machai....lepas ni mau tidur..

petang tadi layan capatti sama Uncle aku.. pasai dia ada keje sikit untuk aku.. waaa.. mintak2 minggu ni banyak ler projek.. ini dah dekat akhir bulan ni.. takut aku... kena bayar untuk kad keras.. sebab guna bayar yuran.. waaa takut2....

Sunday, August 21, 2005

sungguh tension biler...

semalan layan ping-pong bersama cousin... macam biasalah aku kan juara terkalah.. kekekeke
main 2 jam... dari kul 8.30 hingga ke hampir kul 11... lepas tu lepak mamak.. sarapan... balik umah tidur.. kepenatan.

bangun tidur kul 4.. cousin ajak layan citer Herbie.. apa lagi pi Summit... layan kul 7.. memang jadi setan.. Maghrib burn... balik Herbie.. bersiap.. pi memancing kat Puchong...


*/ dari jauh cun.. tapi dari dekat.. kureng pasai badan ada bintik2.. muahahaha x best kekekeke

layan joran kul 10 malam.. ke kul 3 pagi.. seekor ikan pun x naik.. riak ikan pun kurang ajer malam tu... agak-agak pasai full moon kut.. tu pasal kurang... waa takkan ikan takut hantu... dalam hati panas betul.. dah ler x makan malam lagi.. jam dah kul 3 lebih ni...

segala umpan dah guna.. dari cengkerik.. ke ikan keli kunun nak layan TOMAN... at last dengan dedak pulak.. pun x makan... bukan makan.. usik pun idak. pergh panas2... mai pulak satu pak cik.. siap cakap lagi.. awa balik.. lepak dulu.. pasar borong nak bukak dah ni... HAMPEH.. ingat apa.. x kan nak beli ikan baru balik umah..

at last.. layan kas-kas kul 3.50 pagi.. pekena mee goreng... sampai umah kul 5 macam tu.... semayang Isyak dan bukak PC.. update blog.. kekekeke

*/ ok dah Subuh... mau semayang dan tidur.. berharap bangun kul 8 pagi sebab mau pi daftar subjek sekolah gilak.. hehehehe

Saturday, August 20, 2005

tengah x dok idea... terjumpa benda ni...


"pesan orang tua-tua, sesungguhnya nilaian hati seseorang anak gadis itu bagai lembutnya tiadakan dapat dirasa....bagai kerasnya tiadakan dapat diduga....andai jiwanya sudah kecewa....panjang pula rajuk hatinya...hilanglah seri cahaya di matanya...justeru timbalan kata kita orang lelaki biar berhemah lagi bijaksana....sesuai ketinggian akal dan ilmu yg diberikan Allah SWT kepada kita... agar nanti si dia yg mendengar walau tidak mampu memahami tidak pula akan teruk terluka.....

Friday, August 19, 2005

ingat nak tulun MELAYU...

aku pi MARA HQ dengan adik aku.. pasai nak uruskan loan dia.. sampai awal.. kul 2 lebih macam tu.. x bukak lagi pulak kaunter amek Pas tu.. so ingat nak makan... pusing2 nampak macam best ajer.. cafe ni.. kesian pulak tak de orang.. x per lah aku pi.. order Yong Tau Fu.. 2 orang makan... sekali rasa tawar.. sos dia memang tidak sedap langsung... serius..

AKU BERAZAM ITU LAH KALI PERTAMA DAN KALI TERAKHIR AKU PI MAKAN DI SITU....


habis makan.. ingat nak layan rojak buah.. nampak macam best... sekali rojak buah dia pun HAMPEH.. bubuh kicap ajer... dah ler kicap x der rasa.... terasa menyesal pulak x ikut cakap hati aku. baik aku pi layan Chicken Foldover tu... makan 2 orang baru RM 18... kenyang pun kenyang.. puas hati... SERIUS HAMPEH punyer tauke BERISI CAFE tu....

*/ aku memang tak berkira tang makan... sebab motto hidup aku... HIDUP AKU UNTUK MAKAN... so x de masalah jika dia nak charge RM 17 bagi 2 orang makan... tapi kalu x sedap... aku lah BAPAK segala tukang condemn...

Thursday, August 18, 2005

pi Gombak lagi

tulun bos kecik aku setup satu point untuk network.. dan dapat satu buah notebook.. untuk diperbaiki... waa ada income sikit aku minggu ni.. bagi membayar yuran sekolah gilak aku ni... hehehehehe

ari tu dapat duit repair.. apa lagi... aku dengan bos.. memang tak berkira tang makan.. pasai.. aku charge RM100 for any PC yang hantar kat aku... RM 25 bagi duit makan... hehehehe.. so kalu dapat satu repair PC.. maka adalah makan best2 sikit.. hehehehehehe

on the way balik... singgah Projet.. layan McD... makan tengah hari kul 6.17 petang.. ada bagus tak.. apa lagi satu Foldover.. Large Set... sampai kat meja.. pi amek black pepper.. sekali di sapa pulak oleh awek McD.. Hi.. waa kat sini memang peramah jugak awek2 nya.. baru aku tau...

*/ x pernah pulak disapa2.. pi McD.. setelah sampai ari ni hidup.... kalu macam ni.. kena pi lagi ni.. muahahahahaha

Wednesday, August 17, 2005

kesabaran terbalas jua...

setelah 5 kali aku ulang alik di rumah yang sama... jumpa bapak awek jugak... muahahahhaha..
akhirnya.. bapak dia bagi satu job kat aku.. tulun repair satu pc kat opis dia.. dan tulun sekali setup kan network.... hehehehehe.. Amin...

## Kepada Kak Nis.. Nimonic... Earendur.. jangan salah sangka... muahahahahahahha#

*/ ni baru 5 kali ulang alik... kalu 10 kali mau 2 opis aku setup network.. ada kemungkinan.... semoga bulan depan bertambah lagi lah job untuk aku yang machai ni.... Amin.

Tuesday, August 16, 2005

kronologi satu client "awek".... repair pc maa...

  • dapat call bg tau pc umah dia x leh connect dan mau setup wi-fi
  • aku pi bersama bos kecik.... dan tulun setup
  • lepas tu makan nugget... aku makan 2 bos kecik makan 3... HAMPEH.
  • sekali pc dia banyak sangat mahluk asing...
  • kami bawa balik.. dan bos kecik tulun solve (PC AWEK lah katakan)
  • kami hantar semula.. dan realized keyboard dan mouse dia WIRELESS.
  • dan kami mai hanya bawak perut ajer...
  • aku mai sorang... bawak perut dan kibod dan mouse
  • lepas setup... semua cun.. mintak restart... aku pun restart
  • tiba2 bau hangit.... dan realized... PSU pulak terbakar...
  • aku bawa balik lagi sekali..
  • tadi aku pi hantar.. sekali dia mintak masukkan driver.. dan aku mai bawak perut ajer
  • x leh solve lagi... to be continue tomorrow

*/ sorry lah pakcik... 2 kali maaf dah ni.... aku nak nyanyi sambil baring atas katil MAAFKAN SEKALI LAGI.. hehehehehe ( aku risau pulak ni.. maklumlah umah awek.. karang dia sangka lain pulak... oooo tidakkkkk)

Saturday, August 13, 2005

akhirnya... selesai juga amanah yang diberikan...

lepak mamak kul 12.00 pagi
habis lepak kul 1.40 pagi macam tu..
kunun nak tidur...
x leh tidur... pasai kas-kas Gred A kut dalam nescafe tarik aku

bukak YM... mendapat arahan dari KetuaGengKamees
ko buat aje lah logo tu...
waa terpaksa aku buat..
pembuatan dijalankan diatas pemantauan.. si Masyud
hasilnya setelah Subuh.... kekekekeke

Image hosted by Photobucket.com

*/ jam kul 6.02 pagi... Subuh dah masuk... lepas semayang tidur.. berharap.. janganlah kul 6 petang ni pulak ak bangun... kekekekeke

Friday, August 12, 2005

pi opis customer..

hantar invois...
berharap isnin ni dapat ler upah....
dan customer.. puas hati...

berharap lepas ni
byk lah peluang....
aku betul-betul terdesak duit ni..
mana nak cekau RM 1000 pendahuluan yuran..
apa gilaknya sekolah aku ni....

*/ semoga esok menjanjikan duit lagi... RM 1000 tu masih jauh lagi........

Thursday, August 11, 2005

Alor Setar - Seorang lelaki berumur 48 tahun telah ditahan polis hari ini kerana telah mencabul kehormatan menantu perempuannya. Kejadian dikatakan berlaku lebih kurang pukul 11 pagi apabila tertuduh dikatakan telah masuk ke dalam bilik menantunya yang pada masa itu tinggal berseorangan kerana suaminya telah pergi bekerja. Tertuduh kemudian dilaporkan telah memaksa mangsa menanggalkan bajunya lalu tertuduh telah meramas buah dada mangsa dan menghisap t*t*k mangsa. Jiran-jiran dapat menangkap tertuduh setelah mendengar jeritan mangsa lalu membawanya ke balai polis.
Di balai polis, suami mangsa, iaitu anak lelaki tertuduh, terus meluru kepada ayahnya dengan perasaan marah bercampur kesal. Si anak dengan menahan sabar berbaur kemarahan, dengan nada suara menggigil kerana menahan amarah yang amat sangat, lalu bertanya kepada ayahnya, "Ayah..... naper ayah buat camni ha? Ayah dah hilang akal ke? Tak malu ke? Maner kami nak letak muka, ayah? Kenaper ayah? naper? why? why?"
Si ayah pun dengan tenang lagi selamba menjawab, "Oo... malu konon... aper yang nak dimalukan?" Si anak berdesing telinga apabila mendengar jawapan ayahnya. "Apa??!! Tak malu??!!! Hinssffss... " Badan si anak telah menggeletar teramat kerana cuba menahan marah. "Dah tu....." tempelak si ayah, "yang kau tu dulu hisap t*t*k bini aku, aku tak kisah pun. Takkan skang ni aku nak hisap t*t*k bini kau pun tak boleh??? Kena adil laaa...." Si anak terus jadi sawan mendengar jawapan ayahnya........... Sekian.....

*/ cam ner nak jawab yer....

Wednesday, August 10, 2005

semalam jadi balaci....

ari ni dapat servis satu pc...
syukran.. berkat kesabaran kut...
mintak tulun member...
selamat member power...
mintak tulun kat bos..
boleh pulak dia tak tulun..
kadang2 bos ni memang HAMPEH!!!!

akhirnya ... berjaya.. setelah aku duduk dari 9.58 pagi sampai 3.07 petang....
akhirnya.... internet dia.. LAJU... hehehehehe.

Tuesday, August 09, 2005

setengah ari lebih aku mengadap....

ari ni sampai Gombak... kul 10 pagi macam tu...
ingatkan masalah kecil....rupa-rupanya masalah besaq...
ditinggalkan oleh bos... hampeh punyer bos...

aku jadi balaci...
per"settle"kan masalah orang...
tak dapat bayaran.....
tapi ada hikmahnya......

aku bersyukur....
dapat repair satu PC...
ada duit sikit...
untuk bayar yuran....

esok masih ada.... Insya Allah.. Amin.

Monday, August 08, 2005

ari yang pancaroba..

11 pm lebih sampai KL semula....
12 amlebih sampai umah....
2 am lebih dapat SMS dari cousin
2.49 am mintak tulun....
3.14 am aku sampai kat PUDU
3.27 am aku sampai MAPLAY
4.19 am baru habis lepak MAPLAY
4.45 am bergerak ke De Palma
5.15 am sanpai ke dan unload barangnya
5.49 am aku sampai umah...
5.57 am.. konon nak baring sekejap...

*/as a result.. hanyut Subuh ari ni....

Sunday, August 07, 2005

ari ni ex-bos aku kahwin...

kali pertama aku nenok macam mana rupa pengantin kena tol... aku cakap ngan bapak pengantin lelaki.. saya x de cash.. smart tag boleh guna tak... muahahahahaha.. tidak ler... boleh pulak kena PAW-PAW.. apa punyer style ler... selamat 2 kali kena paw baru boleh jalan.. kalu tidak.. kuar kad keras lah gamaknya.. siap tempat SWIPE pun ada tu.. GANAS.... GANAS... orang KOTA TINGGI JOHOR.

sila klik sini bagi melihat kalendar kawin ex-bos aku

*/x mau cari keluarga pengantin yang suka paw2... muahahahahaa

Saturday, August 06, 2005

Sudahkah...........

Image hosted by Photobucket.com
*/ bagi sesapa yang belum.... segerakanlah... muahahahahaha

Friday, August 05, 2005

Strategi baru nampaknya....

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

.Sila klik atas gambar untuk mendapat gambaran lebih jelas.

*/ bagus punyer taktik.. minta-minta aku dan keluarga dan semua umat Islam terpelihara dari tipu muslihat Kristian... Amin.

Thursday, August 04, 2005

Kematian Pengantin secara mengejut di Sg.Petani...

Sg Petani: Seorang wanita yang berumur 35 thn ditemui mati didalam bilik tidurnya semalam. Mengikut penduduksetempat, wanita itu baru sahaja melangsungkan perkahwinannya bersama seorang lelaki tua berumur 70thn, sehari sebelum dia meninggal dunia (kelmarin).

Menurut suaminyanya, si mati tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda ganjil yang mencurigakan sewaktumereka mula masuk ke bilik tidur pada malam pertama dan menikmati malam pertama itu sebagaimana pasangan-pasangan lain. Dia berkata dia hanya menyedari kematian isterinya itu pada keesokan harinya (pada hari kedua perkawinannya bersama wanita itu) setelah isterinya tidak bangkit dari tidur sehingga ke tengahari.

Suaminya yang menyangka isterinya keletihan mula mengesyaki sesuatu apabila tubuh isterinya hanya kaku tidak bergerak apabila dia cuba mengejutkannya. 'Sayacepat-cepat panggil jiran dan ketua kampung', katasuami si mangsa itu lagi. Menurut doktor dari Hospital Alor Setar, Dr.Amran,yang melakukan bedah siasat sewaktu dihubungi semalam,berdasarkan kepada siasatan awal beliau mengatakan bahawa mangsa itu dikhuatiri telah terminum air mani yang telah luput tempohnya. Sekian,

*/Nasihat PDRM kepada sume penduduk... kawin cepat2.. Tapi macam mana nak tau bile expirednya... muahahahaha

Wednesday, August 03, 2005

kegeraman semalam masih terasa...

kelmarin..aku solved pc umah member bos aku.. sekarang tengah berharap... supaya cepat lah dia bayar... Amin.
berita baik... mungkin ada keje untuk aku... menggantikan kawan bos kecik aku menjadi Streamyx Installer... harap2 dapat lah jadi.... Amin.

*/esok mau buat satu point network kat sekolah gombak tu lagi.. jumpa lagi pengetua tu.. gamaknya... ooo tidakkkkk

Tuesday, August 02, 2005

pi Gombak lagi...

sebab nak pi hantar satu pc.. dan cuba proposed Storage Server untuk sekolah tu... memandangkan sekolah tu kurang mendapat perhatian dari Jabatan Pelajaran Teknikal dan Vokasional... aku pun pelik sekejap.. sebab satu sekolah tu..macam2 dapat...

apa lagi jumpa Pengetua dengan keadaan yang handsome pagi tu aku rasa... sememangnya handsome.. baru shave muahahahaha.. sekali sebelum aku habis cakap.. dia balas.. sebenarnya arahan dari kementerian.. tiada pembelian PC... waaa lepas tu aku kena smash pulak.. pasai Laman Web Lembaga Peperiksaan Malaysia tak boleh diakses dari sekolah tu...

aku dengan hanginnya.. cuba masuk depan dia.. boleh pulak.. then dia pulak senyap... lepas tu aku dia tanyer balik.. kenapa kena bukak satu account pada satu masa.. waa tang ni aku x tau macam mana system dia berjalan.. so aku cuba cari source macam mana.. link ke technical support tiada pulak.. mangkuk punyer laman web ni... tapi aku berjaya membuktikan bahawa itu bukan kesilapan kami.. kerana berjaya membuka laman tu di 3 pc berlainan... macam biasa.. MELAYU kalu dah kalah dia SENYAP... muahahahahaha

*/ hikmahnya.. jangan sesekali smash orang tak tentu fasal... kalu tak tanggunglah akibatnya... kan dah malu diri sendiri.... muahahahahahahahaha

Monday, August 01, 2005

senyuman manis...

ada member pagi.. supaya senyum.. di pagi Isnin....kekekekekeke

Image hosted by Photobucket.com

*/ kalu macam tu punyer kucing.. mau menangis orang nak senyum.. muahahahahaha