Sunday, July 31, 2005

ari yang dinanti...

tapi sedihnya.. 8 ketul ayam ajer.. pasai cendol kelang dan rojak sudah diisi pada tengah harinya...
pagi pulak.. layan nasi lemak... bukan RM0.50 sen punyer. mau RM5.00 kut... muahahahahah besar tu..
lepas nasi lemak... layan karipap besar pulak.. 2 bijik....
lepas karipap ... layan donut pulak... besar lagi... 2 bijik...

mana maunya nak load 15 ketul ayam... percaturan yang salah.......
kalu boleh kena 15 ketul.. pasal harga buffet dah naik.. RM 16.70 satu kepala....

*/ menanti ari.. sesapa nak belanja aku lagi.. kekekeke.. aku yang kedekut.

Saturday, July 30, 2005

hari pertama selepas merdeka....

waaa balik kampung.. ada kenduri arwah... kampungnya dekat ajer.. kekekeke...
mendapat jemputan melantit... Bagan Lalang... soli kawan.. ada kenduri maa..
kalu aku pi jugak.. ada yang tidur dalam keta aku malam tu.. kekekekeke

sekian... tgh mood merdeka ni... x de idea.. gilak...
esok ari ahad... menunggu detik menselesah ayam di Chicken Hart.. Pyramid....

*/ boleh tak esok 15 ketul ayam.....

Friday, July 29, 2005

merdeka...merdeka akhirnya...

setelah berjaya memaksa diri baca buku jugak... muahahahaha.. kali ni exam kat UIA.. Gombak... waaa tempat orang asli.. kekekekeke... lagi tension apabila soalan bahagian B diminta jawab 3.. ada member jawab 5... duduk sebelah aku.. waa tertekan2.....

best part... member belakang aku pulak tambah kertas.. waaa punyer tebal booklift tu.. ada jugak tambah kertas.. ooo tidak... makin tertekan... kenapa aku x leh goreng macam dia orang.. tu pasal aku benci betul essay question ni... asyik nak kena karang ajer... (BM pun cukup makan... kekekekeke BI lagi hampeh......)

minta2...lepas ni tiada lagi.. bab mengoreng-goreng ni.... kekekekekeke... agak2.. korang boleh jawab tak... Berikan penerangan dengan lengkap... bagaimana dikatakan tanggungjawab sosial itu berjaya atau tidak... lebih kurang macam ni soalan dia.. after translation....

*/ aku x jawab soalan tu.... pening kepala aku dok perah... kekekekeke..

Monday, July 25, 2005

cukup hangin aku bila....

ada satu mamat ni... minta aku configure AP.. so aku tulun configure... atas dasar kawan... kalu nak charge semua buat muka handsome... so aku tulun... macam biasa... aku akan test dulu.. AP.. baca manual.. sebab dah ada manual.. kalu tiada.. apa lagi try and error...

tapi petang tu.. memang penat gilak.. sebab tak tidur lagi dari kul 10 malam.. then kena pi Low Yatt.. angkat satu PC.. Alhamdulilah dapat sikit upah.. tapi baru satu PC.. lagi satu tu.. x pasti biler dapat..

tengah buat.. then dia tanyer amacam.... x sampai seminit.. dah ok belum.... sekejap2... dapat tak....
at last.. dia tanyer... then aku cakap boleh tak bawak bersabar? Dalam hati kalu ko bayar aku.. ko boleh tanyer macam tu.. memang dah menyumpah seranah dah hati aku... mau tak panas... kalu upah tak dapat.. suruh buat keje.. lepas tu x sabar2....

dan akhirnya berjaya...... berkat kesabaran.. agak2 kalu aku x sabar.. mau x jadi gamaknya..... Amin.

*/agak-agaknya.. orang belajar tinggi2 ni memang bukan dari kalangan penyabar kut.... selamat aku belajar x tinggi... ada kut sikit sifat kesabaran.. muahahahahaha

Sunday, July 24, 2005

task yang berat....

balik exam tidur.. dengan semahu-mahunya... kekekeke.. x cukup tidur maa.. akibat terlalu rajin baca buku ( baca buku last minute... muahahahahaha) bangun tidur... kul 10 malam.. besiap ke Bangi... sebab nak format pc sebanyak 6 bijik.. campur si Yanti sebijik.... so total 7 bijik....

sampai sana kul 11 lebih.. dan buat terus... berhenti dalam kul 3 pagi... sebab mata dah ngantuk... apa lagi turun bawah.. layan Kas-kas dulu... pasai mata dah berat dah ni...

lepas layan kas-kas...kul 5 pagi.. mata aku dah tersengguk-sengguk dah... oo tidak... layan teh-o pulak...
lepas tu terlelap jugak... dan akhirnya semua task siap... selepas kul 12 tengah hari...

call member.. sebab dia ajak aku pi Low Yatt... nak assemble lagi 2 pc...
sampai Low Yatt macam biasa.. lepak minum dulu.. sebab nak tune dulu spec..
semua spec. siap... masa membeli belah....

kali pertama dalam hidup.. member kata aku salah kira....
pada hal aku suruh dia kira untuk aku.. dan aku double-check...
selamat duit tu cukup-cukup saja... kalu tak.. mau aku kena lap lantai Thundermatch tu...

*/ mengantuk dah ni......

Thursday, July 21, 2005

bila garage terbuka.....

Alkisah ada seorang lelaki yang berusia lewat
50an dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat
yang besar di KL ... Pada suatu hari tu...
Boss ni memanggil la dia punya seketeri masuk
ke ofisnya... seperti biasa seketerinya pun
masukla...

Bos: Tolong buatkan saya
surat untuk kita punya
client...
Si Boss ni pun mula la cakap dia punya
mukadimahnya... biasa la Boss... malas nak
tulis... cakap punya cakap... Boss ni pun bangun
... dan berjalan-jalan pusing-pusing meja sambil
tangan masuk dalam poket seluar...10 minit
kemudian acara mengarang ayat pun habis...
si seketeri pun mula bersuara...
Seketeri : Boss... pagi tadi kan... masa
saya nak datang ke Ofis... saya nampak pintu
garage boss terbuka...
Boss : (Dalam keadaan kelam kabut) ye ke...
tak apa, nanti saya call rumah... terima
kasih...
Si seketeri pun blah balik ke meja dia... dan
si Boss pun call rumah dia tanya wife dia...
Boss : Yang... tolong tengokkan garage rumah
kita... pintu dia terbuka la...
Bini : Tak la bang... baru tadi saya tengok
... mana ada terbuka...
Boss :  Iye... terbuka... cuba pergi tengok
semula.
Bini : Tidakkkkk, tertutup... saya tahu la
bang...
Boss : Pergi la tengok... kalau tak terbuka
macam mana orang boleh nampak?????
Bini : Okay la... okay la...
Setelah setengah jam kemudian... masa Boss ni
tengah relek-relek... baru dia perasan yang
zip seluar dia terbuka..(dah memang perangai
dia tak suka pakai underware) maka nampaklah...
mengelabahlah
si Boss ni memikirkan mana macam nak cover
malu kat seketeri dia tu... dan petang yang
sama juga...
Boss : Errr... tadi pagi masa you nampak
garage I terbuka...ada tak you nampak BMW
kat dalam tu?
Seketeri : Tak... yang I nampak cuma ada
'Mini Cooper' dengan dua tayar depannya
pancit!!!!!...
*/ entah macam mana rupa mini cooper
tayar pancit ni.. kekekekeke...

Monday, July 18, 2005

pi Gombak lagi...

kali ni pi hantar pc yang telah dibasuh... a.k.a re-partition + re-installation... semula pasai aku x daya untuk menanggung masalah kali ke-2.. apabila virus tu membesar kembali... hehehehe...

sekali tuan pengetua bagi green light.. amek lagi 4 ketul PC.. kasi format.. sekali kira-kira.. satu sekolah punyer PC. aku format... meriah giler... tapi gaji aku.. entah lagi 3 bulan .. biasa lah deal dengan gomen ni.. x boleh harap sangat... waaa lepas ni makan oat lah gamaknya.... yuran waa x bayar lagi wei...

balik dari gombak.. berharap.. supaya dapat buat maintenance.. dan dapat pulak mengacau pc makmal dia pulak.. dengar2 cerita banyak masalah... mintak2 dapat lah...... Amin...

*/ masih menunggu.. bilakah tarikh azimat... untuk pasang wi-fi sekolah teknik Sepang tu... Fasa-2... hehehehehe

Friday, July 15, 2005

ari ni teknik gombak lagi....

pagi gerak ke sana.. naik kereta bos kecik.. iaitu sang kancil.. terasa aku lagi besar dari kereta tu.. berharap agar aku dapat beli kereta bapak sang kancil satu ari nanti.. hehehehehehehe

pergi sana.. kali ni mau nenok semua PC.. waa semuanya segala 7 keturunan Spyware... Trojan.... Worm dan bertapa dalam pc-pc cikgu tu... waa ni manyak susah... seperti biasa. aku yang machai.. memerangkap penasihat bos kecik aku... supaya bawa balik pc.. kasi recover semua dan format.. repartition... then install balik OS from scratch... satu keje yang remeh.. tapi aku cukup puas hati.. kerana aku x sanggup pi kali ke-2 untuk membaiki kerosakan yang sama... hehehehe.

tadi lepak sama wirawan yang terulung... sekali budak Sungai Way... punyerlah selalu aku lepak Sungai Way.. x perasan pulak... hehehehehe... layan Nan... sekali NAN x sedap.. Hampeh punyer tukang buat roti tu... keras semacam... lenguh geraham dok kunyah roti nan.... cukup 7 bulan makan..mau keluar muscle geraham aku ni.. hehehehehe..

*/mau tidur..... ngantuk... esok tidak pasti ada projek ke tak..... berharap lawyer firm tu pasang LAN.. tulunlah tuan lawyer... tulun pasang... bolehlah aku dapat duit dari projek tersebut.... hehehehe

Wednesday, July 13, 2005

apabila perut kenyang...

selalunya perut kenyang.. orang ngantuk.. tapi aku x boleh tidur. pasai kenyang sangat.. mana mau nya.. 11 ketul telah duduk bertapa dalam perut ni.. nak tunggu 4 jam gamaknya.. baru boleh aku tidur.. hehehehe... tengah dok menunggu dia turun.. dapat pulak idea ni.....

Image hosted by Photobucket.com

*/ tuan mak itam amacam.. logo baju kali ni... ada ok tak... tu gambo dugong macho.. hehehehehe

Tuesday, July 12, 2005

ari ni jadi Musang Handsome.. muahahahaha

bangun pagi... gerak ke Ampang.. jumpa bos kecik.. pi Sekolah Menengah Teknik Gombak.. nak buat trouble-shoot network dia orang... sebelum pi bos kecik dah berpesan.. pengetua dia cerewet gilak.. dalam hati aku jaga ko wahai pengetua.. akan ku SEKOLAHKAN.. muahahahah.. (tu semua ifrit utama punyer idea.. hehehehe)

sampai sekolah.. nenok masalah.. dan kasi solved.. akhirnya dapat jugak aku sekolahkan pengetua itu.. dan akhirnya tunduk jugak pengetua.. dengar cakap aku.. supaya upgrade some of PC's... do some maintenance for all teacher pc's. and i'm targetting.. do the yearly maintenance.. alangkah indah kalu dapat projek ni.. walaupun bukan aku yang bos.. tapi sekadar MACHAI.. aku tetap berkerja untuk bos kecik aku... sebab aku bukan MELAYU.. pasai MELAYU SUKA DENGKI SESAMA MELAYU... dan itulah MELAYU...

balik umah... dengan perut yang lapar sebenarnya.. bukan bos x mau bagi makan.. tapi pasai sepupu aku nak belanja Chicken Hart.. kerana besday aku.. hehehehe. best betul... akan ku belanja balik nanti.. Insya Allah.

kedatangan
  • musang "slim" = ijam dengan 8 ketul "chicken wing sahaja... hampeh mamat ni"
  • musang berisi = iwan dengan 6 ketul ayam semua part ajer... pencabar aku sepatutnya
  • musang streamy = are-peace dengan 10 ketul ayam.. mamat ni memang menakutkan...
  • musang darah manis (tunang orang) = 8 ketul ajer.. x pasti.. jaga badan kut...
  • musang besaq =e1 dengan jayanya 11 ketul... amacam? menang lagi.. tengah riak ni. kekekeke
balik umah dengan perut yang sendat gilak... mau tak.. ayam dah 11 ketul.. satu pinggan Coleslaw.. x masuk lagi tu.. ice Lemon tea kat 8 gelas.. waaa x larat wooo...

*/ balik layan DVD.......cerita lama.. Forest Gump... sambil dok terpikir.. rasanya boleh buat 15 ketul kalu petang tadi x layan mee kari dan mee goreng di sekolah teknik tu.. hehehehehe

Monday, July 11, 2005

ari ni Burger King (BK) lagi...

bangun lewat... selepas pekena Tripple Whooper.. ditambah lagi kas-kas Restoran Silva... SS15... balik umah kul 3.40 pagi... entah apa punyer borak.. hehehehehe.. tadi gerak... ke Plaza Phoenix... amek borang Streamyx.. aku kan agent Streamyx ( sapa2 mau daftar.... kasi tulih dalam tagboard.. hehehehe)

lepas tu call bos kecik... tanyer dia kat mana... pi TTDI.. jumpa dia.. tulun buat satu installation... dan lepas tu pi satu opis lawyer.. kasi convinced kan dia.. supaya dia buat LAN.. dan ajar sikit macam mana buat file management.. berharap sangat.. dapat projek tu... Amin.

berita baik... sekolah teknik gombak mau buat network management.. Alhamdullilah.. ada duit poket.. setelah seminggu lepak sahaja... dan lepas tu makan tengah hari.. di Long John Silver sepatutnya.. tapi berakhir dengan BK lagi.. kali ni Double Whooper.. pasai semalam Tripple Whooper.. kekekekeke

selepas melantak... jalan2. dengan perut yang sendat.... hehehehehe sambil cari kedai komputer.. saja nak usha harga kat sini mahal tak... kekekekeke

*/ sat lagi nak pi pekena kas-kas dengan 1/2rul... kekekekeke Geng KAS-KAS... muahahahahaha

Sunday, July 10, 2005

best jugak jadi besday boy ni

ari ni ada cousin ajak pi Low Yatt.. mau cari RAM dia.. kasi tambah.. sebab x cukup power.. hehehehe.. makan tengah ari di McD... sepupu belanja.. waaa toche2 Are-peace. semogo lekas kahwin.. dah lama sangat dah couple tu... kekekekeke

ari ni beli
  • sekeping CD Autocad 2006 ( nak belajar rasanya......)
  • sekeping CD Cross Over (open source....)
  • buku Windows NT 4.0 Server... Rm 25 ajer... mana tau lepas ni ada yang mintak trouble-shoot... ari tu ada sorang.. hehehehehe
  • buku Java... sem depan mau guna.. RM 25.. jugak.. satu masa dulu... RM 154.
*/ malam ni mau jumpa Khairul.. dan 1/2rul... lepak BK lagi... baru semalam bos kecik belanja... layan Double-Whooper.. hehehehehe..

Saturday, July 09, 2005

pasai semayang...

tadi ada orang belanja... waa best2.. tapi berakhir dengan aku keluar masuk tandas.. tidak ku tau mengapa.. sebab pasai makan jantung pisang tu ker.. sebab aku x biasa makan ulam kut.. tu pasal kut... keluar masuk tandas.. 4 kali selepas makan... waaaa sakit bontot maa...

lepas makan.. balik sambung balik discussion... jam dah kul 2.31 macam tu... waa patut pi semayang ni... lepas tu aku kena sound dengan mak guard.. hai lambat semayang.. pergh.. insaf2 aku ari ni... dengan keinsafan aku.. semayang asar kul 5 lebih... tapi magrib... kul 8.13 malam.. di KLCC.. sungguh alpa aku ini... kejap ajer insaf...

*/ agak2 sound orang belanja tu balik.. ada ok tak.. muahahahahha.. sungguh baik aku ini....

Friday, July 08, 2005

setelah lama menunggu...

akhirnya.. Selasih Net Enterprise... di perbaharui jugak lesennya.. kali ni Selasih Net mau jadi ahli kepada Dewan Perniagaan Melayu.. supaya dapat mencuba untuk memasuk projek kecil-kecilan... Semoga menjadi kenyataan.. Amin.

*/ Sesungguhnya 9 dari 10 pintu rezeki itu adalah dengan berniaga.... tapi salah satu kelompok penghuni didalam neraka juga adalah dikalangan peniaga.... Wallahualaam.

Thursday, July 07, 2005

khamis....

sekejap ajer dah habis satu minggu... hari ni aku pi melawat sahabat yang problem PC.. dia kata buat map network drive.. asik tak jadik ajer.. waa.. semalam dia tepon.. dia cakap.. opis dia guna Windows NT Server 4.0... waaa kenangan lama.. pasai server ni habis malap ilmu Windows 2000 server aku satu masa dulu.. pasai lama sangat tak praktis, lepas tu mak cik limah tu asyik bubuh kepala ikan bilis ajer.. apa lagi.. memang sangap lah ilmu.. hehehehehe

biler sampai sana... nenok PC.. kasi solve masalah IP dia... sekali nenok services.. DHCP x jalan pulak.. patutlah.. lepas check semua.. semua kaw-tim... CUN... boleh hantar invois... hehehehe.. syukur dapat duit.. Amin.

*/ sungguh tak sangka.. makan nasi separuh...seketul bergedel dan sesenduk kangkung goreng.. dan nescafe ais.. RM 6.00 .. kalu macam ni.. aku wajib charge mahal ke atas company tu... WAJIB.

Wednesday, July 06, 2005

baca buku di ari besday semalam...

belum pernah olang buat lagi..di hari besday baca buku... kijam punyer bos.

aku lepak kat MPH Midvalley.. sambil bersila membaca buku mencari solution pasai Active Directory... cukup aku paling tak suka bab ni... dan paling best.. buku yang dicari tiada... lebih 3 jam aku pun balik....dengan hampa... tak dapat jugak cari solution....

Your Birthdate: July 5
With a birthday on the 5th of the month you are inclined to work well with people and enjoy them.
You are talented and versatile, very good at presenting ideas.
You may have a tendency to get itchy feet at times and need change and travel.

You tend to be very progressive, imaginative and adaptable.
Your mind is quick, clever and analytical.
A restlessness in your nature may make you a bit impatient and easily bored with routine.
You may have a tendency to shirk responsibility


*/toche kepada Hafrul yang telah belanja aku makan Double Whooper di Bangsar... hehehe.. aku doakan ko supaya cepat kahwin ok... hehehehe. Amin.

Tuesday, July 05, 2005

selamat ari tua ke atas diri ku... hehehehehe

ni tgh dok terpikir.. sudah 25 tahun dah hidup.... kelmarin soalan bonus dari Auntie aku? HAH biler lagi... aku slumber cakap.. tiada calon... so tak tau ler.. entah biler... cousin aku umur 28 baru bertunang.. so aku follow macam cousin aku lah.... macam tu lah kut...

dalam kepala,
  • kena beli rumah... takkan nak duduk umah family kalu kahwin.. (biler entah)
  • cari awek yang ada kereta.. sebab aku dah beli umah.. muahahahahha ( waa idea dari member)
  • cari awek yang rajin masak.. pasai aku suka makan... kekekeke (idea dah lama dah)
  • cari awek yang rajin kemas.. pasai aku seorang yang sangat pemalas.. (bukan selalu malas.. tapi kadang2... muahahahha)

Monday, July 04, 2005

ari terakhir aku umur 24 tahun...

esok 25 tahun.... sekian. Wassalamualaikum Warah Matullah Hi-wabarakatuh.

Sunday, July 03, 2005

hantaran...

waaa baru-baru ni cousin aku bertunang... sekali dengar hantaran .. RM 9k tu..
terkejut dengar harga.... tunangnya adalah lepasan degree... kalu aku masak... bukan Rm9K.. RM 1K pun tak dok lagi dalam saving account.... kalu ada pun sekejap ajer lah... tinggal balik 3 angka.. hujung bulan tinggal 2 angka balik.. hehehehehe tapi itu dulu... sekarang lagi sedih kut....

*/ kalu ini macam.. suruh pompuan pinang aku lah... hehehehe.. kalu boleh lepas ni cari awek.. yang sekolah lepasan SPM aje lah... kalu Degree 9K... Diploma 6K... Sijil 3K... SPM Rm 1,500 aje lah.. tapi x per.. aku up bagi RM1,999 sedap sikit bunyinya... muahahahahaha... tapi ada ker?

Saturday, July 02, 2005

bilakah....



dapat membawa logo ni bersama-sama supaya tiada orang memperlekeh-lekehkan akan aku yang tiada apa2.. cuma yang ada perut yang dapat makan karipap sardin dengan banyak... hehehehehehe... satu hari nanti.... akan pasti.. Amin.

Friday, July 01, 2005

ari ni pi KLIA...

ari ni adik aku pi France.. ada latihan serta exam... untuk pengesahan jawatan.. waa best2.. lepak sana hampir 2 bulan.... Semoga Berjaya... Amin.

*/ best betul dapat keje ngan company besar2.. ni... Ole Schlumberger.....