Tuesday, May 31, 2005

pi satu company..

satu masa dulu... 2 minggu sudah.. aku setup kan LAN 3 point sambil tulun sekali upgrade satu PC.. ini semua projek member.. cuma aku diupah sebagai pekerja harian... sekali dia punyer floppy pulak problem.. so tu pasal aku kena pi ari ni sekali lagi..

setelah replace a brand new floppy drive yg aku beli semalam... x boleh jugak... HAMPEH betul.. ni yang aku benci dengan 2nd hand pc. mintak2 janganlah.. controller buat hal.. kalu tak.. tukar board baru lah gamaknya..

paling best company ni... cara pembayaran dia...paling awal 2 minggu... paling lambat sebulan... ma'ai ni dah 2 minggu... nampak gaya.. 2 minggu lagi.. pertengahan bulan JUN ni macam... tapi aku terpaksa sabar.. pasai kalu melenting karang.. x delah projek lagi gamaknya... akibatnya.. gaji harian aku.. tiada lagi...

Monday, May 30, 2005

ari isnin...

aku pi low yatt mau beli floppy drive... hebat sungguh.. muahahaha.. pi low yatt semata2 mau beli floppy drive.. lepak mamak... layan nescafe tarik... sambil kunyah roti canai 2 keping.. muahahaha.. tak banyak keje aku buat. selain usha source mengenai Long Range Access Point from 3Com... ini bukan Long Jack dari Orang Kampung. muahahahhaha...

ok mau lepak mamak subang pulak...

Sunday, May 29, 2005

ari ni ada kelas.....

bangun pagi..pi kelas.. selamat cikgu best... memang best.. aku suka.. tapi aku cukup x suka dalam kelas aku ada minah yang gedik2.. suka potong cakap cikgu.. pasai aku jenis senyap... paling aku x suka kalu ada orang tengah mengajar ada ajer.. yang interrupt.

kelas yang kedua pulak... waa manyak boring... kali pertama jadi cikgu... memang boring.. sekali minah gedik ni satu kelas aku lagi... waaa HAMPEH.... Boring2....

janji ngan sorang member mau pasang PC... sekali dia mai lambat... HAMPEH.. aku dah sampai Low Yatt... dia x sampai2 lagi.. ni cukup panas ni.. walaupun baju dah separuh kuyup dah.. maklum jadi mat rempit dikala hujan. Call bos.. bos pun mai.. pasai nak verify harga projek Wi-Fi... harap2 jadilah... Amin.

sekali dah kul 5 lebih macam tu.. sampai member aku yang janji kul 3 petang. Bagus punyer MELAYU. Cousin aku pun mai... lepas beli semua barang.. kali ni Sempron pulak.. semalam Pentium menjadi sasaran... aku pun gerak balik... pi Shah Alam.... ada teater maa.... Sel 62.. masuk FREE... aku suka part ni..

mata dah rabak.... selamat tidur.

Saturday, May 28, 2005

jadi orang Telekom...

tunggu member kat Bangsar... naik keta dia... pi Telekom TTDI.. jumpa ngan Uncle2 aka OTAI2 TELEKOM. belajar buat jumpering... dimulakan ngan lepak restoran mamak.. MOHSIN... layan puri.. diakhiri ngan sorang uncle open table... rezeki betul ari tu... hehehehe.. Alhamdulilah.

first task... belajar buat docket... waaa ini bukan keje waa.. tapi waa banyak suka.. dapat ilmu percuma.. mana mau dapat... siap buat hand-on sekali... hehehehe... pi satu kondominium... waa ada awek.. best2... muahahaha untung woo keje Telekom ni... berakhir ngan minum 100plus... pun orang Telekom belanja.. hehehehe.

balik.. bos pulak belanja rojak mamak... waa best2...

pi Low Yatt... kasi beli barang.. malam ni mau assemble PC member cousin... budget RM 2,300 waa ada harapan PCI-Express... tapi x dapat jugak... pasai tune punyer tuned.. harga dah lebih... kekekeke..

ok mau lepak mamak... JOM TAIPAN....

Friday, May 27, 2005

ari Jumaat....

khutbah Jumaat.. x berapa dengar... x tau apsal... x cukup tidur kut.. muahahahaha
lepas semayang pi Bangsar... pasai member ajak pi The Palace, Damansara Perdana..
buat Streamyx Installation... sekali gagal... masalah ngan "jumpering"..... berakhir kat kedai mamak.. layan cucur udang.. kekekeke.. bos belanja.

jumpa bos lain... dapat payment... yeaaaahh.. tapi cek pulak.. tunggu lah minggu depan baru clear.

Thursday, May 26, 2005

penentuan....akhirnya Liverpool menang....

lepak sama member... dia ajak layan sama... tak ku sangka peminat MU member aku ni... patutlah anti-giler sama Reds.... HAMPEH betul... dan lagi hampeh.. kalu baru mula dah bolos sebijik... memang menyirap rasanya... dan lagi menyirap ada member dok kutuk aku... panas.... tapi menang.......akhirnya...


pagi... pi sekolah teknik sepang sama bos aku... usha tempat sambil amek measurement (projek Wi-Fi) sambil diperhatikan oleh ulat bulu... HAMPEH punyer sekolah banyak ulat bulu tu... rasa kalu aku boleh bercakap ngan ulat bulu... nak aku cakap ngan dia... ulat bulu aku lelaki lah.. ko nampak tak halkum aku ni.. yang ko dok usha aku buat apa.. muahahahahaha

tengah hari... pi Gombak usha... Crone.. Punching Tool untuk buat "jumpering"... sapa budak Telekom.. tau binatang ni.. kekekeke.. lepas tu balik singgah Pertama.. bagi settle.. urusan bos.. dan bos belanja makan.. hehehehe

malam lepak Taipan... jumpa member... ada lah projek kecil-kecilan.. bagi orang yang tidak berkerja macam aku..

*/ bos disini.. bagi sapa2 yang sub kan projek kat aku... hehehehe

Wednesday, May 25, 2005

sapa pulak si richard ni..

kalu yang minat kat aku.. nama Natalia ker.. ok jugak.... ni sapa pulak mamat ni... tapi kalu korang nak berkenalan ni dia... hasil pencarian... sementara tunggu kelas bermula.. kekekeke

Name: Williams, Randy
Handle: RW172-ARIN
Company: Address: Everyones Internet, Inc.
Address: 2600 Southwest Frwy. Suite 500
City: Houston
StateProv: TX
Postal Code: 77098
Country: US
Comment:
RegDate: 1998-11-10
Updated: 2001-03-26
Phone: +1-713-400-5400 255 (Office)
Email: [email protected]

*/ bagi sapa2 yang berminat silakan... hehehehehe.. aku talak minat ler.. muahahaha

Tuesday, May 24, 2005

bahana ketawa kan orang....

lepak kat Seksyen 17... maplay.. sambil tunggu member aku sampai... mana dia... aku dah boring giler... teh tarik gelas besar dah habis dah... bila sampai... dia cerita kereta problem... bukak cerita.. kereta x leh hidup kat stesen minyak... waaa habis tu sapa tolak? apa lgi Presiden MPP UM dan Penyelia Kolej tolak kereta aku.. muahahaha
aku pun sama bantai gelak... kalu boleh nak guling2 sekali... kekekekeke

macam x percaya... Presiden MPP dan Penyelia Kolej.. tolak kereta student.. kekekekeke.. habis cerita..

presiden kena kejar anjing.. akibat anjing tu jealous sangat presiden bergayut dengan HP dia.. lagi sekali bantai gelak.. muahahaha.. malam tadi gelak macam x hingat dah...

lepas lepak.. aku turun old town.. jumpa kembar 3.. ada projek sikit... borak punyer borak... dia orang balik.
aku nak balik... baru aku teringat.. minyak kereta nak habih.. so lepas ni aku kena isi... tiba-tiba.. x leh start... ooo tidak... janganlah sekali lagi..... member dah balik dah...

aku pun jalan kaki ke Caltex...yang berhampiran... sekali tutup pulak.... aku pun call.. member kali ni abang Lenz pulak si Faizal menjadi penyelamat aku... cari minyak kat PJ State.. selamat tak tutup lagi... lepas beli minyak dalam RM 5.. cuba start... CUN... kereta ghostbuster.. HIDUP.. hehehehe

*/ waaa takkan aku nak menapak ke rumah nenek aku kat Sekyen 14.. tumpang tidur..waaaa.. mau setahun dia orang buat modal gelakkan aku.. ooo tidak sekali... hehehehehehe. toche Faizal.. lagi sekali 3 kembar jadi penyelamat aku.. toche... toche... toche.

Sunday, May 22, 2005

meter minyak atau fuel gauge

aku ada member dimana sifat motornya.. mempunyai meter minyak yang aneh... bila jarum minyak menunjukkan E bermakna ENOUGH atau PENUH... dan F bermaksud FINISH atau HABIH... akibat daripada itu aku sering kali mengikut propanganda beliau...

satu hari.. aku kena pi jumpa member pasai mau beli gadget untuk Mac... aku pun gerak menggunakan motor adik aku... meter minyak sikit lagi E.. so aku teringat propaganda ENCIK ENOUGH tu.. so aku nekad.. (dalam hati banyak lagi minyak ni... hehehehe. sangkak baik maa) tanpa usul periksa.. start motor dan jalan... sampai ajer kat bawah "flyover" untuk ke Bukit Damansara.. motor aku tiba2 mati...

waaa tidak ler.. cara mati kurang baik... lepas park aku check minyak kering... dalam hati aku.. HAMPEH punyer tukang buat propanganda ni.. kalu ada kat sebelah aku.. rasa nak gigit ajer perut dia... sambil menanti teksi... x de pulak.. nak call teksi.. aku mana ada simpan.. mau call member ..semua keje.. takkan nak kuar.. semata2 nak tulun beli minyak untuk seringgit ke 2 ringgit...

aku call member.. dia cakap dia meeting.. waa tunggu lagi sejam.. waa memang aku jadi model bersama motor dibawah flyover tu..sambil disaksikan.. oleh pemandu-pemandu kereta mewah.... sekali aku teringat Lenz.. yang kerj kat Philleo.. aku pun call.. selamat dia tulun.... Toche kawan..... jasamu akan ku kenang... sekali lagi toche..

*/ motor yang aneh tu tidak digunakan lagi oleh mamat tu.. sebab mamat tu dah gedik2 dah.. nak jadi mat scoot.. muahahahaha... Mat Scoot yang gedik2... kekekekeke

Saturday, May 21, 2005

biler berjumpa ngan orang pakar cakap...

di kelab century paradise.. ada masalah internet... so aku dan member pi troubleshoot..
dan disapa oleh mat saleh mana entah,

mat saleh: Hi, I'm Marriot.. I'm a Technical Advisor for Mr. Rajah.
aku: yaa.. I'm Ewan.. nice to meet u.
mat saleh: Is there anything wrong with Mr. Rajah
aku: There is nothing wong.. but only the signal very low here.. may be because of the glass and some blockage.
mat saleh: so why he can't surf the Internet.
aku: yaa got problem with the line... the line is not stable enough to u all connect the streamyx
mat saleh: How come?
aku: we can check the line by monitor the LED for DSL.
mat saleh: what is DSL?
aku: dalam hati aku .. Technical Advisor apa kejadahnya.. semua benda technical pun tak tau.. (dalam hati aku yang ko tanyer aku pasal notebook bos ko tu nak buat apa.. cuba ko cakap kat aku apa masalahnya ker.. atau guide aku macam mana solve ker.. atau the best solution that u had in your mind.. not ask me the stupid damn questions)
member: part ni member aku sambung... pasai aku x reti nak ajar orang yang hanya pandai berkata2.. ( sebab buat panas hati aku ajer...muahahahaha)

Friday, May 20, 2005

pi bandar damansara perdana

pada asalnya.. mau setup Streamyx.. tapi nombor dia tak up lagi.. HAMPEH betul TELEKOM ni.. kuar work order suruh pi pasang.. berakhirnya dengannya.. lepak mamak.. kerana ada satu WAJA giler parking belakang kereta bos aku... memandangkan aku lapar.. dan bos aku sama... bos belanja makan.. yeahhh.. hehehehe.

lepas makan.. kereta tu x gerak lagi.. apa lagi HIKMAT MENGKETET2 KAN HON pulak ler... sekali kuar satu AH MOI.. waa sorry.. dalam hati aku bagus betul bangsa asing.. kalu MELAYU pulak. kita pulak dimakinya.. CUBALAH BAWAK BERSABAR SIKIT... dalam hati aku..nak ajer aku luahkan.. TENGKORAK HANG NAK SABAR.. aku tunggu kat satu jam. supaya ko alihkan kereta.. lain kali tinggalkan lah phone no. ker.. atau jangan lah engage handbrake tu... MANGKUK AYUN...periuk tembaga... kuali besi.. muahahahaha..

Thursday, May 19, 2005

decision making...

aku mendapat call dari bos aku.. kata nak setup LAN.. kat Balakong.. tapi kalu ni ada Apple... ok aku tanyer Apple macam mana.. apa model... so dia describe sikit.. then aku jumpa member aku sorang ni kat Gombak, lepak kat Haji Tapah... restoran mamak... hehehehe

selepas tanyer, macam-macam cara... configuration dan installation wi-fi kit.. untuk Apple tu.. maklumlah.. nak pernah configure apa tah lagi nak guna Apple ni. esok nya.lagi pun aku terpaksa beli Airport bagi Apple ni.. in order nak setup wi-fi..

setibanya tempat kejadian... waaa apsal Apple yang aku nampak x seperti mana yang member aku describe.. dalam hati aku.. waa ni masalah berat... aku pun cuba pasang Airport yang member aku bagi... tak boleh pulak.. aku call dan tanyer.. member aku cakap itu eMac maa.. bukan G4 yang ko cakap semalam... aku pun nenok bos aku sorang ni... rasa nak makan ajer...

dan sungguh kesian.. tak boleh jual.. Airport tu.. rasa malu pun ada kat member aku... HAMPEH betul lah BOS aku sorang ni....dan lagi kesian.. mamat tu x dapat nak guna wi-fi.. hehehehe.. Sorry yer bang....

*/ sejak aku jadi MACAI ni... bagus betul lah... aku boleh melihat cara bagaimana orang lain berfikir.. dan membuat keputusan.. bukan nak bangga akan diri.. tapi mencari cara memperbaiki kelemahan aku ni.......rupa-rupanya ada jugak bagus jadi MACAI ni... ( satu hari agak2 aku jadi bos.. boleh buat modal kepada MACAI2 aku pulak.. kekekeke)

Wednesday, May 18, 2005

planning...

kalu dengar ayat ni.. mesti ingat planner kat atas meja tu.. muahahaha.. tapi yang aku selalu ingat.. kita selalu gagal dalam merancang dan berakhirnya dengan kegagalan.... waa benda ni memangaku jumpa contohnya.. kerana semalam aku pi buat cabling untuk setup LAN kat satu opis...

seperti biasa aku adalah MACAI... dan keje aku menerima arahan dari BOS yang lebih muda dari aku... tapi aku x kisah.. janji dapat duit.. ok planningnya.. buat 2 point kat atas. setelah aku lay semua cable.. dan ketuk semua cable clips.. mai bos dia.. Why u puy this cable here... I want u to put one cable in my office not that room... waaa tetiba aku rasa nak gigit ajer bos aku ni..

selamat 2 points silap... kalu 20 points....waaa masak telur aku.. mencabut balik.. kekekekeke

*/ ari tu aku dapat satu benda... untuk jadi BOS kena pandai planning... kalu tak jangan jadi bos... jadi MACAI macam aku... muahahahaha... (bakal bos satu hari... tengah dok merangkak lagi ni... hehehehehe)

Tuesday, May 17, 2005

kawan....

aku x pilih kawan... semua aku pukul rata.. lagi best kalu kawan tu sama minat macam aku.... suka makan... suka lepak mamak.... suka lepak Imbi... layan latest gadget.... tapi aku cukup bengang... kalu... kawan yang kita kenai (tapi x pernah jumpa) tiba2 tak reti nak bercakap.. HAMPEH sungguh.... pasai apa yek....
  • sebab mungkin pakaian selekeh kut... ( memang masa tu selekeh gilak... )
  • sebab rambut x minyak kut...(rancangan asal hanya lepak mamak sahaja)
  • sebab x pakai kasut kut...( hanya selipar jenama bowling... pasai kata lepak mamak)
  • dan mungkin sebab2 lain... ( kerana x jangka boleh jumpa kat situ.....)

tapi aku peduli apa.... tiada masalahnya.. kalu kawan yang kita kenai tu x mau cakap.... rasa macam cakap ngan lantai.... dan selamat lantai tu cun.... dan lagi hampeh untuk aku... kalu ada dialog macam ni...

member1: aku sebenarnya dah down giler mood aku... dah ler pagi tadi aku pi cari solution kat BSN.. pasai apa network dia asyik down.... tunggu ko kat mamak lama gilak.... lepas tu pi midvalley.. kononnya layan "Tentang Dia".. beratur panjang.. tiket pulak habis.... layan Burger King... Vanila Coke... pulak habih... tapi sekarang aku happy gilak...

aku: pasai apa ko happy...

member1: pasai aku dah tau..yang ko ni bukan gay...

aku: HAMPEH betul... takkan aku gay...cikoi sungguh...

member1: waaa cayaler.. sudah ada awek sekarang....

aku: wei bukan awek aku lah.... kambing betul.....

member1: aku peduli apa.. janji dia tu pompuan.. muahahahaha

Monday, May 16, 2005

aku jadi messenger...

semalam sepatutnya aku pi Zoo.. nenok sedara dan kawang2.. tapi aku bangun pun dah lewat.. lepas tu ada hal pulak tak dapat elak...aku sesat pulak lagi... so memang patut aku x sampai Zoo. (aku sesat kat Shah Alam maa... )

tepat kul 3.35 aku dah terpacak kat Projet Wangsa Maju... pasal aku kena jadi representor kepada member aku untuk jumpa satu awek.. memang satu task yang berat... dan lagi berat bila jam dah kul 4.00... mana minah ni.. dah ler aku x kenai...

tepat jam 4.01 minit.. aku dapat SMS... dah sampai ker... pergh... ni rasa nak maki hamun ni..
jam 4.14 minit macam tu.. disapa oleh satu minah... then mula salam kenai.. muahahaha.. punyer bagus minah ni.. pi tinggalkan adik dia dalam kereta.. jadi jaga lah budak tu... kekekeke
aku suruh adik dia sekali join hehehehe... cuma yang pelik apsal minah Projet tu usha kami macam x puas hati..... kesepian kah dia... kekekekeke

borak punyer borak... seperti biasa.. banyak bertanyer pasai member aku.... so aku kena backup member aku sebaiknya... sebab ini keje berat.. silap aku cakap.. memberi kesan pulak.. hehehe

berakhir kul 5.26.. itu pun member aku call... tanyer khabar.. bila nak jumpa.. hehehehe.. kalu tak mau borak x hingat dunia.. kekekekeke

Sunday, May 15, 2005

pathways....

When one comes to a forked road they see two paths
But for me I see infinite
But its's not their fault
This is a man made blindness
That keeps that one from seeing these paths.
Yet why do I see these two paths
Pictures burned in my mind forever to last
So I can never foreget the unforgettable past
Oh no wait
I'm moving to fast
To late hit the center already crashed.
To most a picture is speachless
Words of frozen memories
Though to me mermoried are nothing
But more things that
I need to forget
In order for me to move forward
However if I move in this particular path
The aftermath can be
That of which I can't afford.
But look
Someone's waiting for me down one of the paths
And he's grinning
So do I go down to this path
Towards a man
With a grin deeper than death
Or wait
So I move forward down that path
There's a calm
Then I hear the loud screams
Of my fallen clan
It's coming from this path
A path of lost
Friends and family
A path of 'What if's' and 'Could I have's?'
It opens my mind to the fact
That one needs regrets to motivate them
To move forward to go
Beyond for what they want
.....NO.....
What they need.
On this path I will create my one peace
With vengeance, power and control
If the path of death
Is what I must choose
In order to live life
Then I will face it head on
As I walk into infinite.........

Friday, May 13, 2005

mak guard yang pelik...

aku pi jumpa adik aku.. pasai kibod dia ada problem....sesampainya aku kat main entrance BMI,

mak guard: Yaa
Aku: Assalamulaikum, saya nak jumpa adik saya.
mak guard: kenapa....
Aku: Saya nak hantar barang untuk adik saya.
mak guard: laki ke pompuan.
Aku: perempuan... ( dalam hati dah menyumpah berbakul2 dah..)
mak guard: Nak jumpa kat mana?
Aku: saya jumpa kat bawah ler ... puan.
mak guard: ooo.. sekejap2. amek pas lawatan.
Aku: dalam hati aku.. lagi sekali mak guard ni berbunyi.. ada yang aku nak jumpa pihak pengurusan BMI rasa macam mangkuk pulak.. ahli keluarga sendiri nak jumpa x boleh.. banyak cengkadak pulak... apa ke mengong nya mak cik ni.. siap nak tanyer... jumpa kat mana.. takkan nak jumpa dalam bilik... dah terang-terang tulis..Blok Siswi... Lelaki Dilarang Masuk.. karang kalu masuk dirogolnya beramai-ramai.. mau mati x pasal aku.. muahahahahahaha.

Thursday, May 12, 2005

ari ni jadi tunggul PTPTN.

aku pi BCB, Taipan... pasai mau bukak account.. pi pun lambat.. 11.40 sampai... mau tak.. tidur semalam pun awal.. kat 3 pagi macam tu.. asyik dok meluncur dalam monitor.. muahahahaha

sampai.. dia tanyer.. duduk mana.. saya tinggal kat SS12.. ok isi borang ni... selang 10 minit macam tu.. ok masam makan... boleh dia belah ajer.. waaa masa tu jangan cakap.. entah ifrit utama peringkat berapa dah sampai kepala.. aku lepas isi borang ni kalu tiada staff.. yang uruskan ada.. yang nak kena sound ni...

selang 2 minit aku tengah menunggu.. disapa oleh sorang India.. yaa bang..mau bukak account ker.. ok abg duduk mana... (that is the beauty of JAMBANG.. kekekekeke.. x boleh agak aku umur berapa) aku pun cakap ler.. then dia mintak maap.. pasai abg kena pi Wisma Consplant punyer branch.. sebab abg duduk kat bahagian SS.. branch ini bagi sapa yang tinggal di USJ ajer.. sejuk sikit.. pasai ada maaf tu... bukak account sebab office ker.. aku cakap.. x delah.. saya bukak ni kerana nak buat pinjaman belajar.. ooo masih belajar.. yaa buat part-time.. waa ni kena panggil adik ni.. ( dalam hati aku.. lain kali nenok lah IC dulu.. muahahahaha)

sampai wisma Consplant.. tunggu aku lagi jadi tunggul... lepas 1 jam jadi tunggul.. pi hantar borang dan selesai sudah satu objektif hidup.. kekekekeke

Wednesday, May 11, 2005

mangkuk punyer BCB....

ari ni pi klang sat.. pasai.. ada hal sikit.. sampai klang ternampak pulak BCB.. waa aku kena bukak account untuk buat loan untuk bayar yuran.. pasai aku dah x larat dah nak bayar... lagi satu dah x keje pulak.. asyik dok mencari.. x jumpa2 jugak...hehehehe..

sampai BCB Jalan Kapar.. amek nombor.. lepas tu tunggu.. ada lah kat 20 minit.. then dia tanyer aku duduk mana.. aku cakap duduk kat Subang.. rasa nak cakap saya duduk atas kerusi.. saya tinggal kat subang.. tapi muka mak cik tu semacam ajer.. ada pulak kena sumpah-seranah aku.. then dia suruh aku buat kat Taipan, USJ. sebabnya.. mesti buka di cawangan yang terdekat.

panas betul hati.. ni mana punyer resolusi... aku pun x tau... sapa yang cadangkan pun boleh tahan jugak MANGKUK...

Monday, May 09, 2005

bisikan ikan kembung.....

waaa masih terngiang2 lagi perbualan 2 mak cik di sebelah aku... sewaktu aku mengecam ikan kembung...

makcik1: waa budak ni pi cari lauk,
makcik2: bagusnya... isteri duduk kat umah.
makcik1: aku dulu baru2 kawin. laki aku ikut aku saja,
sama-sama pi pasar.
makcik2: laki ko lain....
makcik1: habis laki ko mana?
makcik2: laki aku sibok.....
makcik1: laki aku tu malas sikit...
makcik2: bertuah betul dapat laki rajin pi pasar

*/ Hampeh punyer mak cik ni.. kalu yer pun cakap ler kat tempat lain.. siap perli aku lagi tu..kekekeke tapi saya belum kawin lagi lah... tapi kali mak cik ada calon yang sesuai.. ok jugak... (dalam hati aku ajer ni.. hehehehe)

Sunday, May 08, 2005

ikan kembung dan Hari Ibu...

ari ni ari Ibu... nak bawak kuar makan.. bapak aku pulak x dok... nak take away macam KFC.. for sure ummi aku pun dah boring.. end-up.. ummi aku cakap.. ingat nak masak laksa penang... so aku pun pi pasar sorang diri, selalunya.. aku jadi driver ajer.. kekekekeke..

setibanya di pasar... hujan pulak.. waaa. mau parking pun susah... sampai kat tempat beli ikan... ALAMAK mana satu ikan kembung ni... waaa tak de nama pulak kat situ.. yang ada harga.. ada 2 ke 3 orang mak cik sebelah... selamat bukan 'awek'... walau macam mana pun.. reputasi mesti jaga... MACHO KENA CONTROL muahahahaha

so aku pi kat ikan yang aku tau nama.... sebab setakat ini satu jenis ikan ajer aku cukup kenai latarbelakang dia, sampai kan umur pun boleh aku agak.. kekekekekekeke iaitu IKAN JEKET aka CENCARU.. muahahahaha.

Sebab aku pi kat depan ikan tu pretend kunun2 nak beli.. sambil tunggu makcik tu belah... bila dia belah.. aku pun tanyer.. ikan kembung ada.. sudah habislah bos... waaa tepat tekaan aku.. ikan yang aku nampak tadi bukan ikan kembung... kekekekeke

apa lagi ikut gerak hati lah.. cari gerai lain.. then aku nampak satu ikan mata besar... waa inilah ikan kembung.. dan biler aku tanyer.. yaa BETUL... rasa macam nak melompat ajer.. muahahahaha...

*/ Hari Ibu bersama ikan kembung pilihan hati.. kekekeke.. hadiah dari anakmu...... tapi aku x cerita sama ummi aku.. buat malu ajer.. ikan pun x kenai... muahahahaha

Thursday, May 05, 2005

DNS....

sekali dengar macam best.. ni bukan biskut CAP PING-PONG.. aku hanya tau 2 nombor ni ajer.. kekekeke
  • 202.188.0.133
  • 202.188.1.5

yang lain aku tak berapa tau.. tapi ari ni sifu aku ajar macam mana nak setup Internal DNS.. supaya performed lebih cepat.. untuk surfing... seperti biasa.. sudah semestinya LINUX... aku sekarang hanya berminat benda-benda free ni.. baru best... sebab sememang aku x mampu nak beli yang ORI.. hanya IMBI pengubat luka kepada software yang berlesen... kekekekekeke

*/ semoga IMBI sentiasa ada cetak rompak.... long live for all pirater... kekekekekeke

Wednesday, May 04, 2005

tiada apa lagi yang lebih indah.......

selain melihat Liverpool... ke Istanbul... yeeaaahhh

keputusannya....


Image hosted by Photobucket.com

pemusnah impian Chelsea... muahahaha

Image hosted by Photobucket.com
*/ semoga mimpi indah hendaknya...kekekekeke masa tidur....

Monday, May 02, 2005

ari Isnin.....

dimulakan ngan panggilan pukul 1 pagi.. sepupu aku balik dari JB.. setelah berjumpa dengan kekasih hati dia, aku pu pi jemput dengan van.. pasai ada projek HALAL nak buat. Projeknya.. bawak balik katil dari umah sewa beliau.... pasai mamat ni student TTC.. dah habis dah.. so menyewa umah.. nak kena kuar.. tu pasal kena angkut semua barang dulu.. kalu tak.. Deposit umah "BURN" kekekekeke

setelah keje menge"load" selesai.. kami pun bergerak balik... untuk meng"UNLOAD" balik harta karun yang ada. setelah keje memunggah selesai.. kami pun bergerak pulak ke Putrajaya pulak..hantar balik anak orang ni . muahahaha. Mau pening kalu tak sampai umah lagi.. sampai umah dia kul 4 lebih.. macam tu.

lepas tu aku balik sorang diri.. kekeke.. hantar van Auntie aku.. kat PJ.. then naik kuda balik.. sampai umah mandi dulu.. pasal berpeluh angkat katil tu.. dah ler.. umah Flat.. cukup sebulan.. mau berkotak-kotak badan. mau fitness first amek aku freelance trainer. muahahahaha

tidur kul 6 pagi.. kononnya.. kul 6.45 nak bangun.. sedar2 dah kul 8.47 pagi.. waaa baik punyer subuh.. dapat SMS dari ND.. dah kat mana.. waaa aku cakap aku baru bangun.. baru nak mandi.. then aku tanyer balik jumpa kul berapa.. waaa jumpa kul 10.30 kat R&R Nilai... ma'ai... kalu macam ni.. mau kena beli Skyline.. kalu boleh R34.... bilakah?

setalah semua siap...aku bergerak... dan macam biasa isi minyak... then pecut... kali ni bermula ngan 120 km/j. lepas tu naik sikit... dan naik lagi... tapi tak berapa laju cuma 150km/j ada lah sikit2 terbabas ke 160km/j. mana mau nya.. masuk highway dah kul 10.03 macam tu....

paling best sekali... Impreza hitam bagi laluan... muahahahaha.. WRX bagi laluan kat MIVEC unofficial punyer enjin.. muahahahaha.. (dalam hati..... selamat yang bawak Impreza tu tahap pakcik-pakcik... kekekekekke)
lagi 10 km nak sampai Nilai... dapat call dari ketua... kita jumpa kat R&R Seremban pulak... dan akhirnya aku sampai.... Sorry lah ketua... akibatnya.. dapat tugas jadi "Sweeper"

ok masa bergerak.. ada pulak kereta KELISA biru.. suruh aku jalan dulu... waa ni yang moskel.. sejak biler sweeper duduk tengah... setahu aku.. dia duduk belakang sekali.. tapi memandangkan aku pun tak kenai mamat ni.. ikut ajer lah... karang kena marah pulak... akhirnya sampai jugak tol Alor Gajah....

lepas tu lepak dulu... tugas menyemak kehadiran... kekekekeke

dan bergerak lagi... tapi map dalam peta tu memang cun... aku rasa memang patut.. Geografi aku fail.. tapi yang pelik. setelah dikaji.. memang map tu salah... sapa lah lukis map tu.. kekekekeke... Pak Bear... ko kah yang melukisnya... muahahahahhaa

setelah sesat.. akhirnya sampai..... Alhamdullilah.... apa lagi .. makan...yeahh

lepas tu bergambar.... lepas tu balik...ingat nak join KLD.. tapi dia orang tak inform awal2.. so seluar pendek x dok.. lagi pun nak cari masa tu.. waaa susah maa.. dah ler saiz aku ni kecik sangat... kekekekeke mendapat panggilan kena balik awal.. Sorry lah kawang2.. x leh nak join....

masa balik mengantuk giler.... ni mesti kes makan daging... dah ler tu .. nasi pun banyak gilak.. si CIKGU SALINA kasi bubuh... waa tu bab paling lemah... kalu nasi banyak gilak.... berehat sebentar kat Restoran Jejantas.... kasi jamak semua semayang.. dan lepas tu.. kereta di pandu oleh Are-peace.. aku memang x larat dah... sampai umah aku.. kul 7.00 malam...

rasa nak sambung tidur lagi.....

Sunday, May 01, 2005

ari AHAD...

jiran belakang umah aku kawin.... sorrylah mak cik senah.. tak dan nak pi... pasai mau balik kampung.. kekekeke pada hal kampung dekat ajer.. muahahahahaa....

ada kenduri arwah pulak. tu pasal rasa malas nak pi kenduri kawin tu... kekekekeke.. pasai anak dia pun tak tegur aku... emak dia ajer yang rajin... ni petanda kurang bagus.. muahahahahaha..

*/ kalu dah ada kenduri arwah.. apa lagi baca YASSIN dan TAHLIL.

teringat lirik salah satu lagu XPDC.

Lepas mati.. aku hidup... hidup merdeka.....disana.... kita sama-sama sahaja.. aku merdeka... lagi lupa lah... ADA BETUL KER... kalu orang soleh dan beriman patut... aku PARA-PARA.. ada harapan kah.... Wallahulam.