Saturday, April 30, 2005

semalam pi Kelab Century Paradise...

mendapat panggilan dari Razak.. kasi tau.. ada masalah ngan AP yang ari tu pasang.. alamak.. aku pun x de manual pulak.. lupa nak cari...tapi akhirnya.. dapat jua.. selesai masalah... projek pun dah hand-over.. tunggu duit ajer.. yeyeyeyeye dapat duit.. x sabar rasanya...

ari ni pulak pi Cyberjaya.. lupa pulak nama bangunan.. yang penting buat "bridging"..(susah kalu nak cakap kat sini.. kalu nak tau lebih lanjut.. kasi enroll CCNA punyer kelas ok... muahahahaha promot beb... )
sampai ajer.. keje mencari cable... dah jumpa cable.. keje pasang AP.. lepas tu... kasi test.. then pi bangunan lagi satu... pasang satu lagi AP.. mesti ada 2 baru namanya "BRIDGE". setelah selesai... keje menge"test", waa berjaya... best2... hilang penat sekejap...

setelah semua selesai... kami balik.. singgah Serdang Lama.. lepak Sri Utama.. makan tengah hari maa.. lapar gilak... bagus punyer makan.. kul 5 lebih.... Toche BOSS kasi belanja... tapi Telor Bungkus dia x sedap.. jangan order kalu pi sana ok kawang2

*/memang mantap betul data centre dia orang... bile boleh keje macam tu? tapi sebelum keje .. kasi amek gambo dulu... buat berangan-angan ... kekekekeke

Friday, April 29, 2005

jadi driver...

member dapat offer Electrical Engineer... kat Gebeng, Kuantan.. so aku pulak x de keje... kena jadi driver dia.. pasai interview pagi.. so dia kena tidur.. aku kena jaga.. kekekekeke

bertolak kul 3 pagi... dengan kekuatan kereta Wira 1.5 EFI... piping dah tukar lain.. extractor pun sama.. air filter HKS. kali ni nak ikut highway baru.. memandangkan kami pun x tau jalan.. entah mana Gebeng tu pun x tau.. hanya berbekalkan semanagat "jiwa kacau LESS" muahahahaha

highway memang cun... patut orang boleh buat 1 jam ajer dari Kuantan ke KL... memang boleh sangat tekan 150km/j. Jalan yang sunyi.... kena pulak.. Rim 16" dan tayar 185 walaupun rim bukan dari jenama Lenso... tapi memang mantap... steering tak mau gegar... tu pasal rasa nak tekan lagi tu... bukan apa kena perli lagi ada... apsal ko bawak 110km/j pada hal meter dah lebih 150km/j... HAMPEH punyer owner kereta...

sepanjang perjalanan berteman kan MP3 player (pinjam dulu... nak test then baru beli..... muahahahaha) akhirnya sampai jua... masalah baru... MANA PAPAN TANDA GEBENG ni... MANGKUK punyer Majlis Daerah.....

cari Petronas... mintak direction... akhirnya sampai... sekarang usha dimanakah kilangnya... akhirnya jumpa...
satu masalah lagi.. MANA MASJID.. pasai nak tumpang mandi... cari punyer cari.. jumpa jugak... sebuah surau.. depan ada laut.. laut apa entah.. SIGNBOARD pun tak de...

dalam tandas paling best.... aku x pernah lagi nampak signboard seumpama ini.... DAN INI LAH KALI PERTAMA... sungguh sayang tiada gambo pulak.... ia berbunyi macam ni...

SILA BERSIHKAN SISA NAJIS ANDA, JIKA TERDAPAT SISA-SISA NAJIS ANDA, KAMI AJK SURAU AKAN BERSIHKAN DAN KAMI JUGA AKAN MENDOAKAN
KESENGSARAAN ANDA.
mana punyer amalan pulak ni.... mendoakan supaya ditimpa malapetaka.... SUCKKKK!!!!!!!!!
selepas semua siap... ingat nak cari tempat minum.... tak jumpa pulak.. semua tutup.. cari MAMAK pun tak de.. HAMPEHNYA BANDAR NI.... akhirnya.. pergi dulu interview.. dan aku menqada'kan semula tidur yang tak cukup.. pasai aku bawak kereta.. member macam biasa..DIULIT INTAN semasa tidur.. kekekekeke
setelah semua selesai... masa makan... cari punyer cari.. jumpa satu gerai.. nama dia Gerai Nasi Kawah Tok Wan, Best of the best... baik punyer signboard.. apa yang best of the best pun aku tak tau... apa lagi order lah nasi kawah tu... kawah yang aku tau zaman asrama.. nasi kawah lain aku tak tau...
menu dia...
  • Nasi Putih
  • seekor ikan kering
  • acar timun (macam menu kenduri kawin tu)
  • sambal belacan
  • semangkuk kari daging aku rasa...
  • sepinggan tembikai

menu yang sama untuk 2 orang... sekali kami kena RM 26... aku cakap dalam hati.. MA"AI.. mentang2 kami orang luar.. dia punyer cekik... baik aku makan kat Chicken Hut.. baru RM 14.70 sen satu kepala... lepas tu melantak ler sampai terduduk.... atau terbaring.... kekekekeke

lepas makan... dah x tau nak pi mana.. cari bandar macam x rupa bandar.. cantik lagi SS15 kat umah aku tu... kekekeke.. dah jumpa laut.. tak bawak seluar pendek pulak.. (tak tau pulak ada laut kat sini... ) kalu tak dapat. ler mandi-manda ker.. apa lagi mata pun dah mengantuk.. cari masjid.. sekali nenok batu tepi jalan tu... KEMAMAN lagi 27km ajer.. apa lagi layan kemaman lagi best....kekekeke

sampai kemaman perasan... Masjid Geliga, lepak kat situ.. kasi jamak semua semayang... then masa tidur, ingat nak jumpa Kak Tini.. dia balik kampung pulak...so just mintak direction untuk beli keropok lekor yang sedap ajer lah... singgah satu gerai.. jual keropok lekok cap masjid.. apa lagi borong... murah giler... memang mewah betul duduk sini... mewah makan... kekekekeke

sebelum balik.. layan keropok lekor dulu... memang puas makan... rasa ikan.. bukan rasa tepung.... waaa nak pi lagi... mau makan lagi..... makan lagi... dan makan... makan.....

bergerak balik kul 6 macam tu... kali ni mau ikut jalan lama.... saja nak polish my driving skill... HAMPEH betul owner kereta.. pegi balik aku kena bawak... mentang2 aku tengah bercuti entah biler habisnya... jalan lama best.. tapi paling tak best.. ada lori kat depan... itu yang geram tu... banyak pulak roadblock...

akhirnya sampai.. kat Bentong... berhenti sekejap.. mau semayang.... sebelah masjid ada tapak pesta jual segala benda... the best part kat sini.. aku semayang sambil diiringi lagu XPDC... boleh pulak ada karaoke.. nak marah pun x leh.. tapi kenapa speaker tu dihala ke masjid... pandai jugak orang BENTONG ni...

entah apa cerita semayang ari tu... rasa dalam hati nak menyumpah ajer.. yang tukang nyanyi dah ler nyanyi tak habis.. main ikut suka hati dia ajer.. lagi sedap aku nyanyi dalam tandas.. muahahahhahaha

sambung kembali.. perjalanan.... akhirnya sampai... kul 11.35 malam macam tu.... Alhamdullilah... XPDC untuk satu hari .. dari kul 3 pagi... apa citer.. LIVERPOOL.... ada menang ker....

Wednesday, April 27, 2005

ari ni exam... CCNA1

Alhamdulilah.. aku LULUS.... terima kasih kepada kawan yang meracun aku suruh amek.. tapi dia dah gugur awal-awal dah... sedih betul.. ramai member aku tarik sama.. tapi semua ada komitmen pulak.... kalu tak boleh lulus sama-sama.....

x sabar nak sambung CCNA2 pulak... hehehehe..

kepada sapa yang mau amek course ni... dijalankan di UiTM, Shah Alam, bertempat di Fakulti Kejuruteraan Elektrik, seminggu SEKALI... dari kul 6-10 malam.. selama setahun.. 4 semester.. SEBULAN=RM 200. kemudahan adalah lengkap.. kerana UiTM adalah Cisco Regional Academy Center bagi MALAYSIA.

sila hubungi:-

Ruhani Ab Rahman
Fakulti Kejuruteraan Elektrik
Universiti Teknologi Mara
40450 Shah Alam
Tel: 03 55435084/6007
Hp: 012 6092001
email: [email protected]

Tuesday, April 26, 2005

aku langgar anjing... atau anjing sengaja cari penyakit..

lepas lepak mamak.. kat Sekyen 17 Pj aku pun balik... on the way balik aku perasan seekor anjing.. kelajuan masa tu 70km/j... tiba-tiba anjing tu boleh melintas.. waaa.. aku tak sempat nak elak.. aku terlangar kaki dia.. selamat kaki dia.. kalu kepala dia... mau mati maa

hanya jeritan batin dan zahir anjing kendengaran.....

kalu ko baca blog ni anjing pasai apa aku tidak patah balik....
  • dari jauh macam rupa ko ni anjing jalanan... tiada bertuan.. besar pulak tu... buatnya aku patah balik... ko gigit aku... mau kena kuarantin aku malam ni kat hospital
  • kalu aku patah balik.. mau ko panggil member2 ko.. mau jadi aqiqah aku malam tu....
  • kalu tidak aqiqah pun.. mau aku kena sergah tuan punyer anjing serta parang kontot... ooo tidak ler
  • bukan x mau mengelak maaa..ko lintas jalan pun.. main terjah ajer.. jika aku elak.. mau aku cium 'divider', malam tadi... jika aku elak ke tengah... mau kena sebat dengan kereta.. ( ko perasan kan driver yang MANGKUK kat belakang aku tu.. punyer lah rapat dok cucuk aku...)

disini ingin aku katakan... sorry lah anjing ok.. aku terlanggar kaki ko.. aku rasa dalam seminggu.. boleh sembuh... jangan risau... sikit ajer kan... itu pun aku dah cuba sedaya-upaya mengelak tu..... ok... esok aku exam maa.. kasi tulun doakan.....

Monday, April 25, 2005

jumpa sifu...

tadi lepak kat Restoran Hidayah Tom Yam.. sapa budak Ampang tau ler ni tempat.. semata-mata nak jumpa SIFU waa... memang mantap ini mamat.. kekekeke.. silap.. BELIAU.. hehehehe.. untuk buat kelas LPI stand for Linux Professional Institute... ni Professional Certificate jugak...

bincang pasai kelas.. masa... dan macam mana.... mintak2 dapat lah sijil ini... memang tengah demand giler sekarang.. kalu company ni tu x nenok benda lain... kalua ada bunyi DEGREE susah ler bagi aku...

tapi aku lepas ni kalu dah ada sijil macam ni... aku x mau keje dah... mau BUKAK IT Solution sendirik... amek staff pun yang ada professional certificate. segala degree.. diploma IT.. kasi simpan ok.. kat syarikat saya tiada istilah degree holder.. u tau buat u duduk kat sini.. u talak tau buat.. cukup bulan kasi angkat kaki..kekekekeke(berangan-angan dulu.. muahahahaha...)

Sunday, April 24, 2005

jumpa ngan pakar PHP...

lepak kat burger king... menghabiskan menu yang terakhir.. iaitu.. Black Pepper.. kekekeke
pasai aku belum pernah order menatang ni... sambil tunggu kehadiran En. Rossi... sampai pulak awal
kekekekeke

lepas pembahagian kerja.. aku berharap.. agar dapat projek ni.. buat online result... untuk satu kolej... KOLEJ RAHSIA.. kekekeke. karang cakap.. ada pulak yang mau join sekali.. macam mana waa mau hidup.. kalu semua mau join sekali.. kekekeke.. sampai member kepada pakar PHP pun mau FAEDAH jugak.. kekekeke

lepas makan .. balik... sebab bapak aku belum beli lagi share kat BURGER KING.. kekekeke

*/ ini semalam punyer cerita... hehehehehe

Saturday, April 23, 2005

ari sabtu....

mau merdeka.. tapi ada lagi seksaan menanti...... rabu ni...
kasi settle semua PC client yang hantar repair.. x der lah banyak
dua bijik CPU.. satu notebook.... best betul.. dapat duit....

malam minggu.. x tau nak buat.. apa.. mau layan futsall..
talak ada duit... sebab duit nak main futsall dah pi tempat lain .. muahahahaha

Friday, April 22, 2005

satu petang yang aku hangin...

tengah melepak kat masjid.. sambil menunggu orang kurang sikit.. baru nak belah... ada orang sapa... bagi salam.. di Masjid Ar-Rahman...

orang: Assalamulaikum
aku: Wasalamulaikum
orang: saya tak de duit .. nak makan.
aku: yaa... aku pun tengah blur.. sat lagi ada paper.
orang: saya tak de duit ni.... tak de duit nak makan.
aku: (lihat semua sudut.... elok... tiada kurang nya)..
(dalam hati kasi... mau kena test mamat ni)
saya pun x de duit nak makan....
orang: terus belah... tanpa menoleh lagi..
aku: baru test... dah belah.. x mau pulak cakap..
ke bagi salam ker.. salam ke sebelum belah.
(aku pun tengah lapar... kalu cakap.. x per lah
...atau bagi salam sebelum belah.... nak aku
belanja makan, apa lah sangat nasi campur...
paling kuat RM 8 pun.. itu pun kalu dia
bela hantu raya.... kekekekek)

*/ pengajarannya... aku dapat lihat.. bahawa sesungguhnya manusia tu suka menyalahkan takdir... boleh mati ke jika tiada duit.... sungguh BUDUH...... semoga aku x masuk kalangan orang macam ni.... walaupun tengah x de keje... hehehehehehe

Thursday, April 21, 2005

kepada member-member yang mengambil kelas CCNA

ccna class completion
if you cannot complete the class on time, we can put you either to Fail status or Incomplete. If you decide to continue with the program but unable to complete chapter exams/skills based and final exam, we can put you as Incomplete and enroll you in a new ccna1 class. please let us know a.s.a.p. if you decide to quit, then we will put you as Fail and remove your account from Academy.
From: Ruhani Ab Rahman
Sent: 12/04/2005 11:03 AM

*/ waa kawang2.. kasi call itu puan... kasi cakap sama dia.. ko x boleh follow kelas ni kerana mempunyai komitmen tersendiri... Ok.

Wednesday, April 20, 2005

ari ni exam aku bagi Skill Based utk CCNA 1...

memang aku x prepare apa.. sebab trainer aku cakap.. hanya crimp cable dan guna tester check balik cable tu.. so aku pun memang x tau nak baca apa... takkan nak crimp cable pun hafal teori kut.. muahahahahhaa

biler sampai sana.. sekali ada soalan pulak... kira Subnet Address.. HAMPEH punyer trainer.. cakap tak serupa bikin.. aku pulak keras sekejap... dah ler x baca... boleh pulak lupa bagaimana nak kira... tapi akhirnya aku jawab jugak... tapi sememangnya salah lah gamaknya... tapi selamat dapat 72%... ( lulus sedikit ajer... below 70% GAGAL......)

Alhamdulilah... walaupun tidak studi...aku risau jugak..selamat skill based x masuk dalam exam bagi CCNA 1....
yeyeyeye... perfect crimp.... trainer x puas hati ngan aku punyer crimp.... apsal kemas sangat... muahahahaha..
( ni tengah riak dan takbur ni.. kekekekeke)....

*/ menunggu minggu depan pulak... risau aku..... online exam... ramai telah gagal.....takkan aku pun nak gagal sama... tidak.... aku mau result with perfect score... above 85% dapat surat tahniah dari Cisco.... itu yang aku mau.... aku mauuuuuuuuuuuu.... Insya Allah... Amin.

Tuesday, April 19, 2005

ari paling sibok....

pagi tadi gerak ke USJ 11... hantar satu PC client... lepas tu gerak ke Clickers, Kelana JAYA.. utnuk dengar talk pasai macam mana nak jadi Reseller bagi Streamyx... hehehehe.. ini pun Uncle aku suruh pi.. x tau apasal.... aku pun pi.. dan aku adalah orang yang terkahir sampai... sebab uncle aku cakap dia mula kul 11 pagi.. aku pun sampai kul 11 pagi lah.... rupanya kul 11 pagi tu masa tamatnya....

orang tanyer satu soalan... tapi aku tibai 4 soalan.. pasai aku orang yang terakhir sampai... kekekekek mau angin mamat tu.. muahahahha.. sebenarnya banyak lagi aku nak tanyer.. tapi mamat tu belah cepat sangat... x per lah.. kalu x mau layan aku.. akan aku pi Faratech tu sendiri... muahahahaha.. jumpa kat sana... kekekeke

lepas habis.. talk... gerak taman melawati.. sambung projek usahasama.. berharap ari ni boleh hand-over tu projek.. dan dapat upah... sekali x siap jugak.. pasai silap MANAGER kelab tu... apa punyer menggong.. dah daftar streamyx.. lepas tu pi terminate.. bile kita tanyer.. semua dah ada.. tinggal on ajer.. KAMBING betul....

ok projek tertangguh.... Bos aku suruh tunda dulu... ok.. BOS... balik lepak lagi melawati.. pekena mee goreng mamak... lepas tu.. gerak pi Gombak.. jumpa adik aku kejap.. tanyer apa khabar.. muahahaha.. lepas tu lepak kat Restoran HAJI TAPAH.. taman ibukota... lepak ngan System Administrator.. Cempaka Holding.. memang mantap ni mamat.... cayalah... tengah amek MCSE 2003... mantap2... satu ari nanti aku pun nak jugak certifiacate ni.... tengah tunggu bantuan sapa2 ajer.. heheheheh.. x cukup duit maa...

*/ ok mau tidur.. selesai sudah cerita ari selasa.....

Monday, April 18, 2005

ari ni projek usahasama ngan WAK DIN..

pagi tadi ada Ujian Bertulis... aku ingat Asas IT.. sekali SQL pulak... selamat boleh jawab sikit.. tapi paling sedih bahagian B.. kena buat coding... dalam ASP.. lepas tu buat satu interface dalam bentuk web based.. untuk query database yang diberi....

sungguh sedih.. Bahagian B aku x tau apa nak buat... nak mula pun x tau macam mana... apa lagi sessi menghentam, guna VB... aku test buat layout dulu.... asyik x jadi.. dulu aku tau VB ni.. asyik buat projek member2.. maklum lah simple project dia orang... tapi kali ni memang aku tak tau apa-apa pun... lagi pun aku tak tau nak studi apa...

akhirnya... aku hantar layout ajer.. x sempat nak buat apa..... maklum aku bukan developer maaa.. aku hanya tukang lap kibod.....

sebelah petang.. projek usahasama berjalan.... sampai ukur semua benda... kasi angkat barang... terus pasang.. buat wiring... bagi Cat 5 dan untuk AP... kat Kelab Century Paradise... projek tamat kul 7 lebih... lepas tu bos belanja makan... kekekekeke.. Toche WAK.

ok mau tidur.. aku dah penat gilak..... kul 12 ni ada member nak jumpa pulak... nenok PC dia.. ok jugak.. aku tengah x de keje... boleh jugak asas skill baiki PC-PC ni... maklumlah aku tengah belajar ni...

*/ berharap aku dapat bangun kul 12 malam ni.. untuk pi ke Bandar Manjalara

Sunday, April 17, 2005

selesai fasa 2 bagi seksaan exam....

menunggu siksaan yang ketiga... jumaat depan... habis exam... kepala pun tak betul... malam minggu... apa lagi plan ngan are-peace... pi melaka... sebab sepatutnya aku join sama.. tapi ada exam... target aku makan BBQ ikan...

bertolak kul 7 malam... setelah macam2 masalah... akhirnya dapat jua selesai... sampai sana kul 8.31 macam tu... jumpa sama Pak Let.. dan Kak G... macam biasa.. kasi kaw-tim sama tuan camp.. mana tau.. kalu aku nak pi sorang2.. muahahahaha..

melayan ikan bakar... takut jugak nenok ikan tu... punyer besar... makan pun apa lagi.. kalu ada T-Rex sebelah.. T-Rex tu pun boleh tabik spring... muahahahaha.. lepas tu join aktiviti dia orang... ada show pulak... kasi layan lah... JIWA KACAU lah katakan....

nak balik... tayar pulak tersangkut dalam lubang... kena pulak musim hujan... memang cantik... peserta Jiwa Kental lah menjadi mangsa... toche semua.... akan ku kenang budi semua kerana belum tukar tayar lagi.. kekeke


ini lah lubang yang makan tayar kereta aku... kekekekek.. sungguh kijam ni lubang....muahahahaha

setelah kereta berjaya... amek lah gambo sebagai bukti.. dah sampai... hehehehehe


aku di tepi "main entrance"..... amacam cantik tak signboard..KAWASAN LARANGAN MEROKOK tu.. kekekeke

ok mau lepak... ada member ajak bermuzakarah pulak kul 3.00 pagi ni... jom mamak...

*/ banyak pengajaranya.... jika nak balik salam semua orang... kalu tak kereta korang masuk lubang.. pesan Wak Din... kekekeke... amanat PRESIDEN tu... jangan dibuat main... muahahaha. tapi buat-buat lupa tidak mengapa... muahahahahaha

Friday, April 15, 2005

ari ni member2 aku konvo...

waa budak2 pandai konvo... aku pun pi lah.. takkan tak mau pi kut... karang apa pulak dia orang kata... siap jemput guna tepon lagi.. kekekeke.. selamat x de kad jemputan... sampai sana.. x tau mana pulak nak park kuda racing aku ni... tanyer dia orang ... dia orang pun x tau.. bagus2 punyer member..

aku pun park lah kat tempat kakitangan... aku kan baik orang nya.. kekekeke..

menunggu konvo dia orang habis.. satu penyeksaan... apa lagi.. kalu aku kat sana sorang2.. aku pulak pi sorang2.. aku kan dalam bercuti lagi.... CUTI REHAT entah biler tamatnya... sampai sana baru aku perasan.. orang pi konvo semua segak2 belaka.. sampai atuk yang duduk sebelah aku tu.. pun pakai baju batik... aku pakai t-shirt.. jeans dah lusuh sikit... sandal buruk... waaa terhina sat diri....tapi member punyer pasal... TERPAKSALAH... sebab aku tiada baju batik....(sebenarnya ada.. saja malas.. padan muka aku....)

1 jam lebih aku menunggu.. dia orang kuar dari dewan.. lepas tu sessi bergambar pulak... aku jadi cameraman.
macam biasa.. sebab tiada kaitan pun.. kekekeke.. kalu ada kamera digital sendiri.. boleh kaya aku tadi.. kekekeke.. lepas tu balik umah.. semayang maa...

berharap malam ni boleh baca semua untuk esok.... Insya Allah... boleh buat esok..Amin.

*/ langkah pertama tidur... berharap malam ni dapat baca dengan jayanya... hehehehehe

Thursday, April 14, 2005

ari ni aku ada interview...

aku bangun lambat... rasa macam dah bangun... sekali nenok jam 8.04 minit... kalu ada duit.. ingat nak pasang amplifier kat alarm clock.. kasi bergegar ngan katil2 sekali... muahahahahhaa

kali ni daripada jobstreet... post IT Assistant... kat Puchong... nama kilang.. Artwright Steelcase... aku sampai kul 8.56... memang mantap... selamat kuda racing.. kekekeke... ole MAT RX-Z... hanya untuk mamat Z ajer.. motor lain.. suruh orang lain OLE..... hehehehehe

sampai sana macam biasa....
  • isi application form
  • ada IQ test
  • ada Math test
  • ada IT based test..

terkejut jugak.. ingat kilang ni cikai-cikai punyer.. sekali test macam nak mintak keje kat IBM ajer.. hehehehe sapa mamat IBM sini.... muahahahahaha habis semua test dah kul 10.17 pagi dah... start kena interview kul 10.30 pagi macam tu....

antara soalan yang mencuit hati...

  • do u know how to crimp a cable?
  • what is different between straight and cross?
  • what is proxy? dll lagi soalan berkaitan networking and server.

kalu soalan2 ni.. aku x dapat jawab... mau aku kena sunat ngan Cisco Trainer aku...kekekeke.. Alhamdullilah aku berjaya jawab semua... cuma aku berharap.. kilang ni bukan lah macam MELAYU... yang hanya nak amek pekerja.. mesti ada degree.. ada master.. ada double diploma... tapi hanya aku ada perut ajer... Amin.

*/ baru balik ni.... kekekeke..

Wednesday, April 13, 2005

ari ni skill based CCNA 1 ver 3.1.

sepatutnya ari ni ada... aku sampai awal.. pasal kalu boleh nak practise dulu... risau maa... RM 600 tu bagi satu semester.... kalu boleh mesti lulus... waa talak mampu nak repeat... pasai waa tiada sugar-mummy mau support... kekekekek... alangkah bestnya kalu ada olang support... hehhehehehe... sugar-cane mummy pun boleh... hehehehehe

sekali sampai disana... trainer pulak ada kursus... terpaksa post-pone.. waaa... angin satu badan aku kejap.. semua perancangan lari...aku plan minggu ni... minggu depan prepare utk online exam... by the end of this month.. habis semua....CCNA 1.. prepare untuk CCNA 2.

aku gerak awal.... balik dengan tanpa arah.. teringat pulak member cakap... KFC baru ni best maaa.. tanpa pikir banyak.. layan KFC kat Summit lah... kat sikit ngan umah aku... lepas order Dinner Plate.. aku makan.. waa baru aku perasan.. aku makan sorang2... orang lain semua berteman... waaa... belah lah semua orang... aku tengah lapar ni... peduli apa aku.... lantak ler.. janji kenyang..

habis makan... awal lagi ni...layan movie ok jugak... waa apa lagi.. citer HITCH.. hehehehehe. cerita ni memang best..... no comment... baik 10 kali nenok cerita ni dari nenok Puteri Gunung Ledang... kekekekekeke

*/ cerita ini dicadangkan supaya membawa kekasih hati anda sekali bawa menonton... kekekekeke.. recommended by me..... muahahahhaha

Tuesday, April 12, 2005

saki-baki merdeka masih ada.....

pi opis sat... amek semua harta karun aku... bos pulak tetiba baik sangat.... aku pun pelik... tu ada lah benda yang suruh aku buat... aku boleh mai untuk tulun... tapi boleh tak aku mintak RM 100 sehari... kalu tiada jumlah banyak tu... lupakan sahaja... ok BOS. pasai mod aku sekarang adalah DAJAL BAIK... kekekekeke

petang ni ada interview lagi... Streamyx Installer.... reseller lain pulak panggil... aku memang suka pi interview.. muahahahaha... (patut lah hobi ke 17 aku... I like to attend interview... or been interviewed.... muahahahahha)
selamat dekat.... Taman Melati ajer....

ok gerak ke Wisma Telekom.. pasai ada perbincangan untuk paper kedua ni... Fardu Kifayah... hehehehe

Monday, April 11, 2005

masih dalam mood merdeka....

aku baru satu habis satu paper... tapi merdeka macam habis SPM... muahahahaha.. kalu merdeka mesti kena ingat macam mana.... seharian bersama awek diatas katil.... AWEK"PELUK".... keekeke

petang tadi pi interview.. kat BANGI.. jadi Streamyx Installer... sebab aku bari jadi ajen... belum lagi installer...

esok baru bukak buku.... paper kedua menanti......ari sabtu.... lama lagi.... hehehehehehhe (Ifrit UTAMA yang cakap ni...

Sunday, April 10, 2005

selesai sudah satu.... tinggal 2 lagi menanti.

waa bangun pagi... tapi terlewat jugak...pi periksa..malas nak bawak buku.. lagi takut baca buku pada masa ni.

habis exam kul 11.40 pagi... terasa lega satu beban sudah hilang... tinggal Cisco pulak menanti ari rabu ni.

tengah hari.. layan Burger King Bangsar... semata mau makan Broiler BK.. dapat voucher tiket wayang free.
tambah burger Big Fishtank... sebijik. total 2 burger.

lepas tu pi library.... buat discussion untuk paper ari sabtu pulak.

lepas library.. lepak mamak...mata mengantuk...

gerak pi midvalley... mau layan citer Samara... heheheehe lepas tension.

lepak lagi Burger King... kali ni nak makan burger yang jarang order... hehehehe... French Chicken. hehehehe
lepas tu layan sembang x ingat... sampai kul 9.15 macam tu... lepak kat Pet World sat... sambil tunggu show 9.45 malam... kekekekeke

jom layan citer EuroTrip.. ni kat umah daa... kekekeke


*/ memang bahagia hidup dengan makan.... kekekekeke

Saturday, April 09, 2005

persiapan terkakhir...

esok aku ada exam..... waaa rasa macam sedia.... tapi macam x sedia.... sekejap sedia... sekejap tak...takutnya.
sebelum apa2 benda terjadi... baik pi library...tanyer tips.

Friday, April 08, 2005

belum lagi buat keje dah dapat duit...

best betul.. bila member bagi upah... belum buat keje dah dapat duit... sebanyak RM 20. terasa sedih betul..
RM 20 untuk dari Subang Jaya ke Kg. Bharu... naik motor ok kut. tapi masalah 2T aku Semi-Synthetic.. dah hampir RM 20.

pagi tadi member call... tanyer dah siap ker... aku cakap baru nak gerak.. kali ni malas naik motor.. pi ngan kereta.. pasai nak amek benda. Bila sampai tempat dituju... sejauh 13km dari umah, orang yang dicari belum masuk keje lagi... ma'ai.

jam dah kul 10.17 pagi dah... x masuk lagi ke puan ni. itu pun aku bawak keta slow... saja ajer kuar lambat.. dah memang agak dah. sampai sana.. aku tanyer pasal multifunction printer tu... ada sorang staff, jawab dah OK dah.
punyer lah panas hati... kalu dah ok... apsal tak tipon... MANGKUK BETUL.

lepas tu, aku tanyer.. apa masalahnya?

Staff: masa pasang ari tu fax line x dialihkan ke multifunction printer?
aku: oooo itu ajer ker.
staff: itu ajer.. sekarang dah ok.
aku: kalu macam tu, saya balik dululah.
staff: x mau nenok dulu ker.
aku: boleh jugak....
staff: kenapa ada status power save ni?
aku: biasa tu en.... dia standby mode.

ma'ai... macam ni punyer orang pun ada ker... sampai khiamat pun takkan kuar faksnya.. kalu fax line tu x sambung... pandainya technician disana... x mau amek aku kah?

*/ akhir kata.... RM 20 dibagi kepada 2 benda.... RM 10 minyak keta.. RM 10 makan nasi ngan cousin di restoran mamak.

Thursday, April 07, 2005

mendapat projek...

ari ni ada member call mintak tulun nenokkan multifunction printer... kat Kg. Bharu... waa kepala aku masih pening...Timenet punyer broadband masih menjadi misteri... pasai Support dia pun boleh tahan pandai.. aku pun x paham apa yang jawapan dia bagi... lain aku tanyer.. lain dia jawab... tu susah jugak kalu belajar pandai2.. tapi masa implement memang hancus....

tadi pi melantit bersama kawang2...layan jugak... French Fries ngan Blackpepper sauce... Ole Syed.

Wednesday, April 06, 2005

ari ini patutnya...dapat duit....tapi

pagi2 dapat SMS.. waa kawan.. x leh connectlah.. oo tidakkk.. kalu macam ni masalah ni. aku cuba cari member lain yang tau.. tapi semua hampeh macam aku jugak.. x pernah buat.. maka aku terpaksa tunggu malam ni pasai aku ada kelas Cisco.. boleh jumpa ngan budak TimeNet, mintak2 dapat solution.

pasai kalu dapat solution.. baru aku kenakan charge.. kalu tidak ia free, nak buat apa aku charge. kalu charge jugak.. itu buang tebiat namanya... kekekeke

ari ni aku lepak library.. sambil usha source2 yang menarik.. selamat jumpa member.. dapat jugak ilmu pasai assembly language ni...
  • soalan macam ni... C=A+B
  • solution, mov ax, A
  • then, add ax, B
  • after that, mov bc, ax
senang ajer... 5 markah pulak tu... hehehehe.. Ok mau gerak Shah Alam

Tuesday, April 05, 2005

sepatutnya pi library...

ada member pulak call... opis dia kat Philleo Damansara.. waa best ni, boleh dapat duit maa.. problemnya tetiba PC dia tak de internet connection.

aku sampai sana.. sekali guna timenet broadband, waa ni yang moskel. pasai modem tiada interface x macam ADSL modem yang biasa aku configure. ada interface, dimana kita boleh do the configuration setting,

setelah dok nenok2.. dah ler tiada pengalaman pasai time net.. akhirnya aku berjaya.. dalam hati.. waa ni best dapat duit. dia tanyer berapa mau charge.. aku cakap nanti dulu.. kasi test sampai esok.. kalu boleh, tiada masalah aku mai sekali bawak resit servis.

yeyeyeye dapat duit... aku tidak berasa rugi walaupun terpaksa lepak kat opis dia dari tengah ari sampai ke petang... janji dapat ilmu dan dapat duit. Amin.

x sabar nak menunggu esok.....

Monday, April 04, 2005

usha semua jawatan yang ada............

ari ini x tak tau apa nak bikin... so keje dok membrowse semua jawatan yang ada.. kasi apply.. so itu ajer bikin dan layan DVD lagi.. hehehe selamat nak kena sewa itu DVD.. asyik jadi tukang nenok ajer.. kekekeke

esok mau pi library kasi usha member2, mana tau ada soalan bocor ker.. soalan nyaris2 bocor ker.. hehehehe.

ok mau layan DVD... Into the Sun pulak......

Sunday, April 03, 2005

ari ahad.

ingat nak qada semua tidur yang tak cukup selama 1 tahun lebih bekerja di sebuah multimedia production house yang tidak terkemuka...tapi x leh pulak... end-up.. pi jumpa member tanyer tips.. kan nak exam ni.. kekeke

selamat ada lah tips2 yang best...kalu tak keras semua benda masa exam. kalu dah keras apa mau bikin maa.. fail lah itu paper.. kekekeke

petang layan lagi cerita Dodgeball pulak.. kekeke.. dah macam pesta layan DVD pulak.. satu ari satu DVD.. semua member punyer.. kekekeke.. harap aku nak beli entah biler lah.. ni tengah angin lagi ni.. gaji bulan 3 tak dapat lagi...


mau azab kalu dapat awek macam ni.... hehehehe

nampak gaya ari ni tiada mamak.. tapi mau tidur.. ngantuk gilak....jom tidur.

Saturday, April 02, 2005

ari sabtu...

lepak umah.. semalam layan citer the girl next door.. memang best kalu dapat jiran ada awek cun pulak tu... sebelah umah aku memang kosong.. mintak2 ada lah awek cun pindah.. kekekeke.... lain benda aku buat tak de kut.. selain dari bersama bantal dan tilam.. muahahahaha...


cun sungguh awek ni... hehehehe

pi Kelab Century Paradise bersama Wak Din.. pasai ada buat usahasama.. mau setup Wi-Fi kat kelab tu.. lepak bersama wak din sampai ke tengah ari, lepas tu pi discussion.

malam tadi buat tak tau ajer lah... hehehehehe. jom mamak..

Friday, April 01, 2005

bangun lambat..

merdeka punyer pasal... semalam last keje.. bos cakap suru datang ari ni.. tarik balik semua Cat 6 yang pernah aku lay dulu... dalam ati aku... kalu gaji aku dah dapat ari ni.. aku sanggup.. kalu tidak lupakan sahaja... sebab hati aku dah ter'enable' ... tiada belas kasihan lagi...

dah ler tak dapat gaji... gaji bulan sudah baru dapat minggu lepas... itu pun boleh pulak bayar 2 kali.. bulan ni entah biler dapat... aku pun x pasti... dia ingat aku buat cabling tu macam citer Harry Potter apa? aku buat 2 orang masa tu.. dengan sorang mamat.. dia adalah Internship dat MDC... sekarang dah dapat PTD.. tengah lepak kat Kementerian apa entah.

aku beli cable tu kat Imbi... lepas tu aku lay start kul 11 lebih macam tu ... sampai lah ke Subuh.. aku sampai umah kat 5.40 pagi... semalam dia suruh aku tarik balik... Sorry lah kawan.. Lu sendirik bikinlah.. muahahahaha.. aku yang sungguh kijam terhadap boss sendirik... sebab semalam ko boss.. ari ni ko bukan... aku pedulik apa... muahahahahaha ( gelak setan....)

akibat dari tension pasal gaji x dapat lagi.. pampasan lupakan sahaja... dapat tiket free.. layan semalam kat Summit... hehehehehe caya lah kawan.. lain kali ak tiket lagi ok...

*/ lepas ni pi opis kejap... hantar resume.. mau keje.. mau hidup.. mau makan.. dan mau kawin maa.. :-P