Thursday, March 31, 2005

ari aku merdeka.... lagi beberapa jam

tapi aku kena pi lagi sini.....
  • bilik aku x kemas lagi
  • gaji bulan ni x dapat lagi
lama jugak kat sini.... bilik ni aku duduk sejak bulan 7 tahun 2003. sekarang sudah tahun 2005. mulanya tiada PC.. aku terpaksa recycle semua pc yang ada utk assemble pc aku sendirik.. kedekut punyer BOS... tu lah akibat mempunyai bos yang kedekut.. tidak mau amek hati para staff kan dah bankrupt...

semoga menjadi iktibar.. sebab satu ari nanti aku jadi BOS.. tidak kedekut macam mamat ni.

Image hosted by Photobucket.com

*/ mesti semua orang opis nya kemas... tapi bagi aku pulak sapa yang opis nya kemas sentiasa tu... suka curi tulang.. asyik dok kemas opis ajer.. muahahahahahaha falsafah gilak buat saat ini.

Tuesday, March 29, 2005

ini baik punyer ayat kepada sapa yang ada awek.....

Tak perlu mencari teman secantik Balqis, Andai diri tdk sehebat Sulaiman…Mengapa mengharap teman setampan Yusof jika kasih tdk setulus Zulaika,Tak perlu mencari teman seteguh Ibrahim andai tdk sekuat Hajar dan…Mengapa didamba teman hidup sesempurna Muhammad jika ada keburukan pd dirimu….Bimbinglah dirinya dan terimalah kekurangan itu sebagai keunikan dan carilah kebaikan pd dirinya, bersyukurlah dpt ditemukan dgnya dan berdoalah dia menjadi milik kita selamanya …”

*/ aku talak ada awek.. aku simpan dulu ayat ni... nenti aku baca biler ada awek.. kekekeke

Monday, March 28, 2005

ari ni interview yang paling hampeh...

tempat nya kat Taman Cemerlang.. boleh tahan jauh dari umah... kat LRT Taman Melati tu masuk lagi... company Construction... rasa memang pelik... tapi sebab nak guna IT Technician... aku sambar ajer... memandang peluang depan mata...

sampai sana aku di interview oleh sorang macam mamak... tanyer aku pelik2.. tapi lagi pelik biler aku tanyer dia.. aku ada Sijil Microsoft.. apa tu? dia tanyer aku balik... lepas tu mau cover, tanyer aku amek kat mana.... tapi yang paling moskel.. mintak ler resume aku.. barulah tanyer soalan.. ini tanyer soalan berdasarkan application form dia yang tak lengkap...

ok lepas tu tanyer aku berapa mintak.. aku cakap RM 2k.. aku nak letak rendah.. memandangkan resume yang RM 2k tu ajer yang ada malam tadi.. silap betul x beli ink kat PC-Fair... tapi aku letak 'negotiatabel' ... bagi aku talak ada masalah.....

hanya x sampai 3 minit interview aku....... SUCKS.... aku travel punyer jauh ... 31 Km dari umah.. hanya untuk di'interview' selama 3 minit..... then aku pun gerak balik... x sampai selang 1 jam.. member aku call.. sebab post ni pun member recommend kan untuk aku... tanyer aku mintak berapa... aku cakap lah RM 2k... tapi aku letak "negotiatable"... bagi aku tiada masalah jika bos dia paham perkataan tu...

bos dia sound aku melalui member aku... kalu mintak RM 2K ... engko lah salah satu daripada 80,000 yang tiada kerja.... sudah terselah kemangkukkan bos ni.. kalu x puas hati dengan aku.. tepon aku lah... x yah through member... sekarang aku buat keje hanya dengan gaji yang berpatutan... sebabnya
  • maintain semua IT termasuk server dan client.. hanya sorang
  • update e-perolehan hanya aku sorang in-charge
  • buat port-folio dan proposal company untuk masuk tender...
  • dan kadang-kadang sebagai tukang hantar..... mat despatch.
dalam kepala aku hanya terpikirkan no. 1 itu ajer... yang lain punyer skop kerja tidak terlintas pulak.. so salah ker... aku mintak RM 2k as a basic salary..... itu pun boleh runding.. serius.. apsal lah mangkuk sangat bos dia ni.....

*/ dalam hati member aku keje Petronas dapat gaji RM 1,200 sebulan... bukan apa.. lepak sahaja... x masuk lagi tips... tukanf check air ker.. minyak ker.. takkan gaji aku sama macam tukang pam minyak.... kalu macam tu.. baik jadi jurupam minyak...... ok kawan.. nanti kan kehadiran aku di sana... ok.

Sunday, March 27, 2005

bila tidur awal.....

semalam balik keje.. terus usha pc cousin ... pasai dia mau amek dah... seminggu lebih aku test kekekeke
mau tak nya ... spec kalu dengar pun nangis... Display Card PCI-x FX 6600 selamat bukan GT punyer... Pergh...

lepas usha.. tidur dulu... ngantuk maaaa... bangun balik kul 9 lebih macam tu... dan bersiap... pasai sat lagi dia nak mai amek.... sekali boleh tersesat pulak... at last dia duduk depan kepala Singa.. sebab roundabout antara persiaran kewajipan ke port PC yang nak amek tu tutup... muahahahahaha

lepas hantar PC.. terus ke Sekyen 17 pasai mau amek baju yang ditempah... untuk penyokong Selangor.... kasi beli lah kawang2... yang ni limited punyer.. tiada cetakan lebih.. aku berani cakap.. pasai aku yang tempah... masterpiece ada kat aku.. hehehehehe.. tunggu ajer gambo-gambo model yang memperagakan baju tu...

lepas amek baju.. lepak old town pulak.. bagi kat penjual-penjual baju... lepak lagi... sampai kul 1.30 pagi...
balik umah.. usha notebook awek kepada cousin aku... sebab kul 10 pagi Sabtu mesti siap... sekarang dah kat kul 2 pagi..... sekali nenok.. masalah spyware pulak.... ni yang leceh ni....pasai silap2 ari bulan kena format pulak notebook ni...

usha punyer usha... jam dah kul 4.32 pagi dah... asssistant Engineer iaitu Are-peace dah lama hanyut dah... siap panggil aku dengan dengkuran yang mengasyikkan.... akhirnya siap... kat kul 5 pagi.... layan tidur... bangun kul 8.10 pagi.. HAMPEH subuh aku... bersiap untuk menghantar notebook.. dan terus jumpa member.. ada discussion... waaa nak final maa.... terpaksa jadi rajin...

lepas discussion habis kul 1 macam tu.. pi Philleo Damansara... untuk usha PC member.. pasai kena virus pulak.. sekali spyware lagi... hampeh betul.. masalah yang sama... usha punyer usha.. sampai kul 4 petang... balik umah dan bersiap.. untuk jumpa Distributor FTEC.. untuk beli notebook yang murah.... kat Burger King Sri Hartamas. best2 olang belanja... muahahahhaa mau tak bestnya... kekekeke

lepak sampai kul 7... gerak balik umah.. semayang magrib..dan tidur....konon-kononya.. mau bangun kul 9.15 utk main futsall.... sekali kul 1.10 pagi.... macam x percaya... tu pun selamat si are-peace cari.... mau suka ummi aku kalu aku tidur awal macam ni selalu... kekekeke...

lepas terbangun... bukak PC... kasi update blog... takut kena sound dengan "orang BARU" belajar mem"blog"kan diri dengan blogdrive.. kekekeke... are-peace sampai... lepak mamak... apa lagi...macam biasa.. takkan layan tom yam kat restoran mamak.... gilak apa?....

baru balik ni... tunggu Subuh... baru tidur... hehehehehehe

petang esok gegar PWTC.... layan PC Fair... nenok Ah Moi... best2...

Friday, March 25, 2005

malam jumaat... hingga ari ni

balik keje.. tidur... ngantuk maa.. kul 8 bangun... semayang Magrib...
kuar pi Dewan Sivik... ada teater Zeni dari kumpulan Hidayah.. pi pun pasai ada cousin in-charge bahagian stage tu.. x tau lah apa postnya.... start teater.. kul 8.45 macam tu... dewan hambar.. pasai malam pertama....

waa memang bosan... pasai aku bukan orang seni... hampeh punyer jalan teater.. selamat free.. kalu bayar memang aku condemn habis2 kat cousin aku tu... tapi setakat ni memang semua free.. nenok cable lah kawan... kekekekeke

nak rumuskan cerita.. aku pun x tau... tapi satu dialog ajer.. aku ingat... sebab masa tu aku tersedat dari mimpi kut.. muahahahaha

Zeni: Ehran, kenapa ko pilih aku... ko masih teruna..... (senyap seketika.....)
aku kan umpama rumah yang tidak berpintu ( janda)
Ehran: Habis tu, bagaimana dengan rumah-rumah yang tidak berpintu yang lain....
Aku: muahahahahahahhaa

habis kut 11 macam tu.... cabut Sekyen 17 untuk amek sampel baju... Selangor Fan Club... lepas tu lepak Old Town sama kembar 3 lah... sapa lagi... layan mamak sampai kul 1.30 macam tu... gerak balik.. on PC.. untuk habiskan task yang diberi oleh Tuan MAK ITAM...

HDD tuan mak itam adalah dari jenis Seagate capacity 20 GIGA... seagate adalah brand yang paling aku talak suka... untuk pengetahuan korang... pada mulanya aku ingat HDD tu sekadar bad sector ajer... so bagi aku tiada masalah tu macam... aku pasang dan on PC.. sekali BIOS x leh detect pulak... HAMPEH ni HDD.. ni sudah berat... aku pernah dengan orang tukar "circuit" dia.. tapi HDD ni dah ada "knocking" so aku talak berani untuk cari HDD lain yang sama brand untuk tukar circuit... waa ini sudah berat... so aku pernah terbaca ada satu mamat SALEH.. bukan Salleh... tapi MAT SALEH... letak dalam freezer then cuba... so aku pun letak.. apa salahnya.. bukan HDD aku pun... kekekekekeke.. aku pun letak 2 hari... dengan bungkus kertas dan plastik letak sebelah nugget hehehehehe ..... Cerita ini adalah minggu lepas nya...

hasilnya.. HDD tu dapat bernyawa macam baru... tiada knocking.. tapi selama 3 minit ajer... waaa talak sempat aku recover semua file.. hanya dalam C ajer.. rupa-rupanya ada 2 partition... tuan mak itam ni pun talak habaq.... tapi MAMAT SALLEH itu talak tipu waa... disebabkan kegeraman yang tidak melampaui batas.. kali ni aku letak lama sikit.. iaitu 6 hari.. dan baru ON tadi... dan kali ini dapat recover semua... selepas jam 4 pagi... Alhamdullilah.... berjaya...

lepas recover keje mem"burn" pulak semua dalam DVD kononnnya.. sekali DVD-R pulak habih.. terpaksa lah guna CD-R... waa tidur jam 5.10 pagi tu... dan bangun awal sekali.. iaitu 9.00 pagi.. selepas tuan mak itam tanyer kat mana... dah sampai ke Syed.. kekekekeke aku cakap on the way ke tandas.. muahahahaha selamat dia pun belum sampai... apa lagi 2 minit dalam tandas.. 2 minit pakai baju... minit ke-9 dah kat luar dah... meremepit bersama awek... sampai sana.. si tuan mak itam.. tengah baru nak teguk nescafe.. tanyer lama sampai 9.15 katanya.. waa aku 9.27.. ok lah tu.. kekekekek

apa lagi layan roti sardin sama kari kambing dan tak lupa teh tarik gelas besaq.. menjadi kewajipan.. kekekeke.. lepak sampai kul 10.30 macam tu... borak2 benda2 pelik... dan beransur... aku pun nak masuk opis... sekarang opis tu macam bapak aku punyer.. pasai bapak aku talak larang aku mai lambat.... sapa suruh bayar gaji aku lambat... ini lah akibatnya... kekekeke

tengah layan YM ni... kekekeke sambil format PC.. mau buat dual-boot...

*/ Selagi benda tu tidak JAHANAM.. jangan berlagak TAHU.. sebab hanya orang PANDAI sahaja yang tidak pernah rasa bagaimana nikmatnya.. apabila MENJAHAMKAN benda-benda ni... kekekekeke.. jadi lah oang yang TAHU....

Wednesday, March 23, 2005

kerana sekeping kertas tertulisnya Degree...

aku punyer application ditolak mentah2.. HAMPEH sungguh....
kalu ya pun kasi lah panggil dulu.. nenok macam mana...
aku mau Degree... aku mau Degree... aku mau Degree....
rasa macam nak beli ajer Degree mana2...

Dear Mohd :

We have reviewed your application for possible employment with
Star Cruises, “The Leading Cruise Line In Asia-Pacific”.

However, we regret to inform you that your application has not
been successful at this point in time.

Once again, we thank you for your interest inStar Cruises and wish
you all the best in your future endeavours.

Yours faithfully,
Recruitment DepartmentHuman Resources, Star Cruises

Tuesday, March 22, 2005

toche kawang2...

sorry lah x dapat membalas SMS.... pasai x cukup kredit pulak secara tetiba2...

"Semoga Arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman... Amin"

*/ talak tau apa lagi mau tulih... ni ajer kut... buat masa ni...

Monday, March 21, 2005

di ari pengebumian....

selepas menguruskan semua persiapan atuk aku dari SJMC ke Banting.. aku bergegas pack semua barang untuk balik ke Banting. sampai sana kelihatan ada sedara mara tengah baca Yassin dan aku cari port untuk berehat ketika... menungu siang

pak cik aku.. kata nak kebumikan dalam kul 10 pagi.. aku cakap pasai apa awal sangat.. sebab atuk aku dah lama sakit.. takut nanti susah... lepas tu upacara menyediakan tempat mandi, pasang langsir dan timba besar. ini kali pertama aku memandikan mayat bersama-sama sepupu-sepupu yang lain dipantau oleh IMAM...

selepas semua selesai.. upacara mengkafankan Arwah... macam tidak percaya selepas Imam selesai mandi.. beliau guide sedara-mara lain baca doa dan yang supervise masa mengkafankan mayat itu adalah isteri Imam tersebut. setelah semua selesai. para Imam memanggil semua anak Arwah untuk melihat muka arwah buat kali terakhir sebelum disemayangkan.

cuma tersentuh hati.. biler Imam membaca doa.. meminta dikurangkan segala siksaan yang menanti kelak....... diulangnya sampai 3 kali....

setelah sampai turn aku.. aku pun kucup lah arwah buat kali terkahir dan tiada lagi lepas ini. masa tu semua kenangan bersama arwah berlegar dalam kepala... semua mak cik dah menangis dah.. aku pun silap ari bulan ni boleh kuar air mata.. tapi aku tahan.. pasai aku tau arwah pi dalam keadaan orang yang beriman... lagi pun tak perlu kita tangisi. kerana ia menyiksa arwah tu sendiri.....

antara kenangan manis....
  • biler balik ajer Batu Laut... mesti arwah bawak jalan2 ngan kereta Morris Minor nya...
  • masa musim durian... memang best...
  • musim kepah...
  • mandi laut...
  • layan kelapa muda sampai tergolek...
  • dan macam-macam lagi.....
selepas itu... arwah dibawa ke tanah perkuburan.. Sungai Manggis, dan disemadikan disana....

*/ Ya Allah tempatkan Arwah di dalam kelompok orang yang beriman... Amin.

Sunday, March 20, 2005

ari ni atuk aku sudah pi manyahut seruan-NYA...

pagi tadi dalam kul 10 macam tu aku pi hantar member aku.. dan ke Low Yatt untuk beli parts PC sepupu aku.. sampai kat sana.. dapat SMS dari cousin... Atuk aku tenat.. lepas tu aku call sorang lagi cousin tanyer macam mana keadannya... lepas beli barang aku balik...

sampai sana.. nenok atuk aku.. dah dibekalkan dengan bantuan alat pernafasan... aku baca Yassin dulu.. dan berharap supaya jika atuk aku.. hendak pergi.. biarlah dia pergi dengan mudah.. Ya Allah... lepas tu kelihatan semua mak cik aku dan adik aku.. sorang lagi x sampai lagi.. laa. mana pulak si Nor ni... aku call cakap kat Gombak lagi...

apa lagi pi amek adik aku sorang lagi... sorang lagi dalam perjalanan dari Labuan... paling sedih bapak aku pulak masuk wad semalam... pasai Denggi... tidak ler.. ada 2 orang pada satu masa.. di tempat berlainan...

setelah semua orang ada.. kami berkumpul.. baca Yassin ramai2... aku dan sepupu2 yang lain tunggu kat luar.. bagi semua mak cik2 dan sedara-mara yang lain masuk melawat dulu... tepat Jam kul 7 macam tu.. pernafasan atuk aku semakin perlahan. pak cik aku cuba membantu atuk aku mengucap... kelihatan air mata ajer yang meleleh kat atuk aku... aku berharap agar atuk aku dapat sebut Allah sahaja.

lebih kurang sepuluh minit atuk aku bertarung... dan akhirnya atuk aku pergi.. aku seolah-olah macam x percaya yang atuk aku.. sudah pergi. dan kini baru aku tau... maksud sabtu depan ramai orang tak?

*/ adakah ini petanda orang-orang beriman.... beliau tahu bila dia akan pergi... Wallahualam.

Saturday, March 19, 2005

rutin mingguan...

semalam tugas aku menemani atuk aku... memandangkan dia wad lelaki... so lelaki boleh menemaninya pada waktu malam... atuk aku mempunyai 7 anak pompuan dan satu anak lelaki. so tugas ini jatuh kepada cucu lelaki sahaja.

ini kerana minggu lepas atuk aku tiba-tiba ajer sesak nafas... semua berada di hospital.. tiba-tiba atuk aku tersedar dan bertanye.. semua dah makan belum... aku pun naik pelik.. waa macam ni punyer soalan ada ker.. mak cik2 aku semua dah meleleh air mata dah... boleh dia tanyer salah sorang.. minggu depan ramai ke orang?

disebabkan itu.. mesti ada orang teman kan dia sepanjang masa.. belah siang sapa2 pun boleh. dan belah malam mesti ada juga.....aku sampai kat wad kul 9 malam begitu.. nenok atuk aku tengah tidur, tapi kali ni ada benda lain pulak.. najis dia berdarah..

dalam hati.. waa semakin kritikal... kesian atuk aku... hanya ada satu penyakit sahaja.. iaitu "darah pekat" macam x percaya... tiada penyakit lain :-
jantung talak ada
paru2 cun
buah pinggang tiada
kencing manis pun talak ada
darah tinggi pun tak de
dan jenis-jenis penyakit wajib pada ari ni...
setelah aku pastikan semua ok.. aku pun balik... sebab malam tu aku terpaksa gantikan sepupu aku... dan ada pulak member nak mai dari JB malam tu... aku pun gerak dalam kul 11 lebih macam tu...

Friday, March 18, 2005

soalan yang paling sakit ati...

U ada apa?
macam ni ker interviewer.... apa ko x nampak yang depan ni ada apa... kalu boleh aku nak jawab macam ni..... (mentang2 aku talak ada Degree macam orang lain.......talak pandai macam dia... )

Saya mempunyai sebuah perut yang besar... kebesaran nya sukar untuk dijangka tapi u pernah ker....
  • minum air buah sebanyak 5 gelas sekali. di Syed Bistro Kelana Jaya.
  • makan ayam 10 ketul di Chicken Hart, Pyramid
  • layan 35 cucuk sate kajang Haji Shamuri, Awan Besar

adakah ini cukup melayakkan saya untuk dapat jawatan ini?

Thursday, March 17, 2005

apabila hanya pandai......

semua orang mau pandai... tapi bagi aku nak buat apa pandai.. sebab pandai tu hanya duduk pada sekeping kertas... waaa ko ada degree ker kawan... Yes, I'm. I got a degree with 1st class with an honour.... (sungguh sakit ati bila dengar olang cakap macam ni......)

aku x mau pandai... pasal ada apa dengan pandai... supaya orang puji selalu...
"oo mamat tu ker.. dia pandai maa.. double degree tu... " atau pun macam ni... "ko tau tak awek yang baru masuk tu.. ada degree tu beb.. ko jangan main2 dengan dia..."

aku hanya mau TAU... cukuplah sekadar tau... walaupun talak ada degree macam orang lain... at least aku TAU.. pasai apa yang aku TAU ari ni memang banyak membantu daripada aku jadi PANDAI mesti talak TAU...

tapi x semestinya hanya TAU.. x layak untuk kerja ni... Mengot punyer interviewer.... tapi aku x kisah... at least aku TAU daripada orang pandai.. kerana orang PANDAI jarang makan tauhu.

Wednesday, March 16, 2005

ari ni mengajar orang pandai.........

mula2 kasi daftar www.photobucket.com untuk upload gif files.. sekian wasalam... kekeke

Image hosted by Photobucket.com

Tuesday, March 15, 2005

biler kucing mengiau.......

malam tadi aku di hospital... jaga atuk aku kat SJMC... pasai atuk aku nak kata kritikal.. x macam kritikal... tapi doktor mintak sorang jaga setiap malam... tugas2 ni hanya org laki2 sahaja.. pompuan x leh.. pasai wad lelaki...

lepas atuk aku tidur dalam kul 11 macam tu.. apa lagi pekena teh tarik sat.. lepas tu nampak seekor kucing hitam.. dok mengiau-ngiau.. aku rasa lapar kut... dia dok main2 kat kaki cina tu.. at last cina tu pi beli ayam goreng seekor.. waaa tak ku sangka.. ni macam punyer orang pun ada...

*/ pengajaran... apsal lah aku kedekut sangat.. ayam tu berapa sangat.. RM 3 ajer.. takkan x mampu... waaa insaf betul malam tu... lain kali aku belanja ko kucing.. jangan takut... jika panjang umur.... Amin

Monday, March 14, 2005

apabila si Mar dah mula meramal....

aku patut lahir bulan 11... baru genap 9 bulan entah berapa hari... tapi ditakdirkan aku keluar awal dari sepatutnya... hanya 5 bulan sahaja ( sebenarnya x mau susahkan ummi.. dok bawak pi sana.. sini.....kekekeke)

ini ramalannya... untuk Bulan Julai

JULAI
  • Sangat seronok didampingi
  • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki Agak pendiam kecuali diransang
  • Ada harga dan maruah diri
  • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan
  • Mudah dipujuk dan bercakap lurus
  • Sangat menjaga hati orang lain
  • Sangat peramah
  • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya
  • Berjiwa sentimental jarang berdendam mudah memaafkan tapi sukar melupakan tidak suka benda remeh-temeh membimbing cara fizikal dan mental sgt peka, caring dan mengasihi serta penyayang layanan yg serupa dgn semua orang tinggi daya simpati pemerhatian yg tajam suka menilai org lain dgn pemerhatian mudah dan rajin belajar suka munasabah diri suka megenangkan peristiwa atau kawan
yang ni pula Bulan November.. sepatutnya lahir... tapi Tuha Maha Kuasa....

NOVEMBER
  • banyak idea dalam perkara sukar utk dimengertikan atau difahami sikapnya berfikiran kehadapan berfikiran unik dan bijak penuh dgn idea-idea baru yg luarbiasa
  • pemikiran yg tajam daya firasat yg sgt halus dan tinggi bagus utk jadi doktor
  • cermat dan teliti personality dinamik sifat yg berahsia,
  • pandai mencungkil dan mencari rahsia banyak berfikir,
  • kurang bercakap tetapi mesra berani,
  • pemurah setia dan byk kesabaran terlalu degil dan keras hati apabila hendak.
  • Diusahakan sehingga berjaya taksuka marah kecuali digugat mudah ambil berat terhadap orang lain pandai muhasabah diri cara berfikir lain dari org lain
  • otak yg sangat tajam pandai mendorong diri sendiri
  • tidak hargai pujian kekuatan semangat dan daya juang
  • apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya
  • badan yg tough kasih sayang dan emosi yang sangat!
  • mendalam romantik tidak pasti dgn hubungan kasih sayang
  • suka duduk dirumah sangat rajin dan berkemampuan tinggi amanah, jujur setia dan pandai berahsia tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi bercita-cita tinggi perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

*/memandangkan aku lahir x cukup bulan.. so aku amek yang baik2 ajer.. muahahaha

Sunday, March 13, 2005

kelas ali ni maa

dari pagi sampai kul 3 kelas ari ni... itu pun nak buat lagi kelas ganti.. parah2... balik rumah terus mandi.. dan bersiap guna pakai baju yang pi kelas semula.. kekeke. ( mau jimatkan tempoh hayat baju....hehehehe)

pi shah Alam.. cousin aku bertunang... uncle aku cakap lepas zohor dia orang bertunang.. so sekarang kul 4 lebih dah.. so aku mai untuk makan ajer.. muahahaha.. sampai sana.. pelik jugak, apsal semua orang x mau balik ni... aku sampai sana jumpa bapak aku..cakap belum start lagi lah..

waa aku mati2 ingat dah habis dah.. rupanya rombongan lelaki belum sampai.. tugas pertama camera man... semua benda snap.. janji snap.. hancur ke x jadik ke.. x per.. pasai uncle aku sorang lagi guna Handycam..... mak orang.. anak orang.. awek orang... dan semua orang.... aku snap... digital maa.. pedulik apa aku.. janji bukan filem... hehehehe

lepas tu.. masa menyarungkan cincin... boleh pulak masa nak sarung tu.. memory stick penuh.. laa.. tidakkkkk... ni benda yang paling penting.. boleh pulak masa ni memory stick penuh.. aku pun pelik....... apsal dah penuh.. sekali setting tu dia 2048 x 1960..... waa uncle aku ni nak buat banner letak depan umah ker.. bapak besarnya.. waa aku dah miss part paling penting..

terpaksa guna 64 Mb sebagai spare.. memory stick.. kali ni terpaksa import sorang awek jadi mak cik.. untuk sarungkan cincin... terpaksa adakan lakonan semula.. lepas tu acara makan lah..

menu
  • mee bandung kut...
  • roti jala
  • sardine roll.. paling sedap
  • karipap daging ....... kurang sedap.. kekekeke

selepas tu makanlah kek hantaran... Secret Recipe maa.. memang best.. hehehehe sebab free, muahahahaha on the way balik..... ummi call suruh beli sate.. untuk atuk aku.. waa atuk aku tetiba nak makan sate... beli kat Sekyen 16. lepas tu gerak.....

malam ni shift aku jaga atuk aku kat hospital... mau gerak..

*/ selamat bertunang... kepada cousin aku... Nur Farra.

Saturday, March 12, 2005

hari Sabtu.........

misi assemble PC cousin.. budget Rm 3K..
pi siapkan assignment........
pi siapkan pc si husin....
dan prepare Ujian esok..

akhirnya..
bangun lambat.........
assignment siap...
ATM maybank pulak buat hal...
x leh nak kuar duit.. asyik offline ajer...
tukar plan... escort cousin pi P.dickson..
pasai member bertunang....
pi 2 kereta..... aku jadik driver..
bawak keta dah macam setan dah...
mau tak.. nak sampai sebelum kul 4..
kul 3 ada kat sungai besi lagi...

dalam perjalanan... dapat call dari ummi.. Atuk aku tgh tenat.. waa tidak ler.. takkan aku nak balik.. camner nak balik.. aku pun tumpang orang ni... silap betul x beli kereta semalam ( macam ada duit...........) waa sampai sana.. jumpa member... makan dan cabut balik... kali ni ikut Sepang pulak.. waaa jalan dia memang nak membunuh punyer.. tapi best betul layan lap.. dan apa tah lagi biler member yang dok cucuk tinggal bertiang-tiang ke belakang.. muahahahhaa.. ( tgh dok riak ni........) nak dijadikan lepas hantar sorang member.. aku sesat kat mana entah... (padan muka.. riak lagi....hehehehe)

sampai hospital kul 8 macam tu... pasai hujan.. pulak.. takut nak bawak laju... tayar kereta bukan Bridgestone.. hehehehe.. sampai sahaja.. pi hospital.. atuk aku stabil.. Alhamdullilah........

Friday, March 11, 2005

ni baru tukang PAIP.....

*/ dalam hati tertanya... dimanakah sekolah awek tu dulu.... pernah pi sekolah ke? untuk awek tu..

Thursday, March 10, 2005

tukang paip....

ari ni pi interview... dapat panggilan telefon.. kelmarin... kat Glenmarie.. dalam hati sudah bagut.. dekat ngan umah.. senang nak balik.... senang nak pi.. x kena tol ( kalu dah ada kete sendirik... buat masa ni.. memang x pernah kena pun..... sebab tunggang kuda ajer...)

sampai sana awal 10 minit... pasai bukan orang Melayu.. x de lah JANJI MELAYU... dok tengah isi application form tu.. di sapa oleh sorang candidate jugak.. Johan.. budak Pinang... apa lagi layan sembang ler... aku siap tanyer.. apa post sebenarnya kita mintak ni... ( bagus betul aku.. mana aku ingat apa yang aku apply.......... hehehehe)

lepas tu dipanggil.. sementara tunggu PA Bos yang cun tu kaw-tim ngan bos dia.. ada satu awek keluar entah dari mana.... lepas tu buat muka terkejut... dia masuk bilik... then cakap ngan staff dia, ingatkan TUKANG PAIP............. ( kalu ya pun nak mengata.. jangan ler bagi aku dengar...... )

dalam hati aku HAMPEH betul.... mentang2 ler seluar aku bukan dari seluar slack yang kilat2 hanya cotton pants sahaja... digelar tukang paip.... ada ker tukang paip berkemeja siap ber'tie'
mai opis orang? atau pun nak aku servis PAIP dia..

harapan interview sukar nak cakap.... run interview selama 2 bulan... untuk cari seorang SYSTEM ENGINEER.... waaa... mintak2 adalah sedikit sinar untuk aku.. AMIN.

Wednesday, March 09, 2005

ni baru betul2 rapla....

  • hujung bulan ni aku berhenti..bukan mintak berhenti.. tapi diberhentikan.. company bankrupt, tiada pampasan... pasai gaji pun belum tentu dapat... entah biler aku x pasti
  • bulan depan start final exam pulak... 4, 16 dan 22.....
  • bulan yang sama ada Cisco punyer exam CCNA1..... 13 dan 20
  • kedua-dua exam ni aku belum bayar....
  • gaji bulan lepas belum dapat sepenuhnya... Alhamdullilah.. baru dapat separuh.
*/ rapla ni bahasa orang Utara... maksud PENING.. MENGONG.. dan sewaktu dengannya.. hehehehehe... tapi bukan JIWA KACAU.. kekekekeeke

Tuesday, March 08, 2005

minggu ni kepala waa rapla jingga betul...

ingat hantar minggu depan .. x sangka pulak minggu ni.... waaa assign. baru nak mula.. mau tak rapla.. tapi saja tangguh2.. bagi nampak thrill sikit.. muahahahhaa.. tapi mula belum lagi kekekeke

*/puncanya satu ajer.... mau tau tak.... PASAI APA GAJI X KUAR LAGI BOSSSS... waa manyak pening maa...

Saturday, March 05, 2005

waaa semalam yang indah....

sepupuiku... are-peace telah bermurah hati... mau open table.. sate kajang... buat rekod... sapa makan yang paling banyak..... hehehehehe. semalam makan tgh hari aku adalah maggi Tom Yam.. semata-mata kerana mau perut kosong... hehehee

balik umah... sepupu aku memang sudah ada kat umah aku... mengadu kelaparan yaa amat sangat.. aku pun lapar,
apa lagi pi carik roti kononnya.. tengah carik-carik.. jumpa member lama... tanya aku.. apa bikin.. aku cakap bakal bukak ladang angggur.. ko mau jadi aku punyer investor ker.. hehehe.. dia offer aku jadi supervisor kedai roti... waa kedai roti.. macam best... makan lagi.... tapi dari IT ke ROTI.. macam ada bau-bau bacang... TIDAKKKKK.

balik umah tunggu lagi sepupu yang lain sampai... Idogh dan Ijam.. x dapat pi.... pasai ada hal..... so kami berempat.. pi sana.... sampai olang banyak ramai.... kena Q pulak nak duduk.. dapat ajer duduk.. apa lagi.. order..... semua sate yang ada.. kecuali hati.. paling best sate ikan... hehehehe... akhirnya dapat jugak memecahkan rekod peribadi...39 cucuk...

keputusan :-
  • Abg Dee = 21 cucuk... masih mencabar... tapi tewas.. (tengah riak ni...hehehe)
  • Ajin = 18 cucuk.. kalah awal.....
  • Are-peace = 30 cucuk.... muahahaa 9 tiang tinggal....
  • waa = 39 cucuk....makan asap ler korang... kekeke 2T waa semi-synthetic maa kekeke

lepas ni kena buat YOGA perut kut.. ada cabaran 52 cucuk..... ok sat lagi mau ke hospital.. nenok atuk sat... sebelum melantit...

Friday, March 04, 2005

bila bos pelik.....

ari ni aku pi UPM.. sebab ada jawtan kosong... berpandukan arah yang diberii oleh Lan.. aku sampai dengan selamat... tapi selamatler.. itu staff kasi usha borang yang aku isi... sekali salah daa... HAMPEH punyer LAN.. kekekekeke... ini borang pegawai ni... awak salah isi bolang ( dalam hati... x layak ke aku jadi pegawai....)

lepas selesai... balik.. sampai opis awal kul 9 macam tu...bos pun tanyer.. apsal awal...waa ini ihklas ker.. atau perli.. aku jawab saja mai awal.. jumpa kawan (dalam hati.. aku nak cabut awal ari ni... muaahahahaha)

apa lagi buat ler keje aku... sebenarnya assignment nak hantar esok.. talak siap lagi.. semua berpunca dari GAJI,
selamat hutang semua dah settle... baru rasa lega.. ari ni aku jadi student di masa opis hour.... hehehehe.. setelah semua siap.... masa binding... hampeh punyer machine.... boleh pulak dia bind tiada lubang... PANAS hati betul, selamat 7 helai.... terpaksa print sekali lagik....

jam dah kul 5.15.. masa untuk cabut...pasai aku mai kul 9... sepatutnya 9.30... awal 30 minit.. kena balik awal 30 minit.. baru adil namanya.. kekekeke... ok mau semayang dan cabut...
.

Thursday, March 03, 2005

selamat ali jadi kepada blog waaa...

mula-mula tulis blog... rasa macam pelik ajer.. itu pun kena racun ngan member... tapi akhirnya member tu jadik malas tulis blog.. pasai rajin dia sudah pi kat aku... muahahaahaa

apa yang aku dapat tulis blog ni....

  • jumpa Basri... orang pertama..
  • dibelanja oleh Encik OP... kekekeke...
  • buat rekod 35 cucuk sate Hj. Shamuri....
  • walid kena tinggal... pasai sedikit salah paham...
  • lepak kat port yang paling lambat dapat order (port serdang yg hampeh)
  • tukang tempah baju GMI... dan jadi tukang bayar... sikalang jadi CETI..
  • jadi tukang penghidup api.... BBQ poolside party.. untuk GMIan.
  • jadi dugong mengusha duging setiap minggu... hehehehe
  • dan macam-macam lagilah.... entah apa lagi....

Wednesday, March 02, 2005

ari ni mai lambat..........

kepala pening...
assignment x siap...
gaji x dapat...
company mau bankrupt....
semua ni punca nya BOSS...

sebab?
BOSS x mau bagi tau 2 bulan lebih awal...
BOSS suka simpan gaji pekerja
BOSS beli kereta baru...
BOSS kedekut mau increment..

as a result,
AKU jadi BOSS....
AKU mai lambat..
muahahahahahahahaha

*/ baru sampai opis ni... kekekekeke