Saturday, September 10, 2005

biler letak gaji besaq?

aku kena smash ngan member... ma'ai e1... tamak giler lu... mintak rm1,500 dah ler... lu giler apa?
aku bukan tamak. tapi aku dah puas dah ngan gaji sikit... rasa memang x berbaloi kalu dengan keje aku selama hampir 2 tahun jadi system administrator.. dimana dalam resume aku letak post aku sebagai helpdesk ajer.. sebab gaji yang aku dapat x macam system admin punyer gaji...

lagi satu bukan saja2 aku mintak gaji besar... sebab aku dah buat plan dah.. tahun depan ingat mau angkat umah... umur dah tua dah... at least aku mesti dah beli umah dah... janji bukan umah setinggan... umah flat kalu cun pun aku angkat... sampai biler nak duduk umah emak bapak.. nanti kalu kawin senang... so sememangnya aku perlu gaji besar...

perancangan aku dengan RM 2,500
  • kereta at least RM 450 sebulan
  • belajar aku yang akan habih hujung tahun depan RM 500 sebulan
  • CCNA yang tak habih lagi RM 200 sebulan
  • rumah yang bakal dibeli... RM 200 sebulan selama 20 tahun mungkin
  • kalu boleh mau beli insuran... RM 150 sebulan
TOTAL RM 1,500 sebulan yang perlu dibelanja setiap bulan...

*/ salahkah aku mintak RM 2,500 sebulan... kalu ditolak ngan bakal perbelanjaan dan sedia ada tinggal berapa lah. ... x masuk lagi saving.. takkan nak kahwin pi BANK Rakyat.. apply personal loan maa

No comments: