Monday, September 05, 2005

ari ni bermula keje aku...

jadi support.. pi servis sekolah kat Gombak... ari ni punyer cerita.. memang best..

Aku: Akum, saya dari Time yang nak servis Notebook.
PKHEM: Wsalam.. ooo kul 10 pagi kan..
Aku: yaa yang kul 10 pagi.. aku nenok jam baru kul 9.51 pagi
PKHEM: kejap2 mana cikgu ni.. mana pulak dia letak semua ni..
Aku: ( dalam hati...Ma'ai.. ada beza ker. jam 9.51 pagi dengan 10 pagi.. beza 10 jam ke)
PKHEM: sekejap yaa encik.. saya pegi panggil cikgu yang in-charge
(punyer kelam-kabut... lah....si PKHEM ni...)
Aku: (dalam hati...menyesal x sarapan kat umah.. pasai takut lambat..
menyesal ikut highway... takut lambat...
menyesal aku bayar tol.. kerana takut lambat... dan akhirnya
PKHEM: encik boleh tak datang esok...
Aku: x boleh puan.. task saya untuk ari ni ada sekolah ini...
PKHEM: kalu macam tu boleh tak datang balik kul 1
Aku: kalu macam tu.. saya datang kembali lah...
(dalam hati.. memang menyumpah ler apa lagi.. appoinment dah buat seminggu lebih awal
bukan kul 8 pagi tadi aku call maa.. HAMPEH betul.. cubalah tepati janji sikit... )

*/ kalu macam ni lah MELAYU.. sampai biler pun x leh maju... janji bodoh macam ni pun boleh tak patuhi.. bukan nak ajak pekena teh tarik maa..

1 comment:

Wirawan Terulung said...

nape ko x tempeleng jer cekgu tu?? huhuhu....