Friday, August 26, 2005

pi bukit beruntung..

jumpa member.. dia mintak tulun nak setup network.. so aku bagi ler consultation.. tapi x jadi buat.. sebab dia nak cepat.. esok pulak aku ada keje lain.. so dapat ler upah consultation.. waa best2.. kalu macam ni punyer Melayu, best jugak.. bagi consultation ajer dapat upah.. hehehe.. walaupun x banyak...

kadang2 pelik jugak.. kenapa lah company kat Malaysia ni.. nak cari orang yang ada degree ada diploma.. tadi aku bagi consultation.. x de pun... aku nenok buku IT yang ada tulih lambang UTM ker.. UiTM ker.. mana ada ajar ni semua... kalu ikut hati rasa nak keje luar negara ajer.. senang sikit.. masyarakat yang x pandang kepada sehelai kertas AZIMAT....

*/ menanti minggu depan.. x sabarnya nak pi 2nd interview...akan ku ingat pesan bapak aku.. supaya demand sikit.. kita bukan dok tepi jalan sebagai pengemis.. we are technical person... we learned from practical and our experienced .. so don't be their lembu...

1 comment:

Anonymous said...

Poetic security and the power of blogs
Security: Roger Grimes says he'll let his IT dollars vote for or against security providers.
Hey, you have a great blog here!
I have a homemade guinea pig cages site. It pretty much covers homemade guinea pig cages related stuff.