Thursday, August 25, 2005

memang "suckKKKKk"

pi interview.. setelah di recommend oleh member aku.. post Technical Support Specialist (Freelancer).. so aku pi sebab atas nama freelancer... yang menaikkan darah lagi.. ada satu soalan... ooo u tiada langsung Diploma ke Degree on IT.. so macam mana u nak convinced kan kami yang u boleh bekerja dengan kami.. So before this u bekerja sebagai apa.. oooo sekadar Helpdesk ajer.... U tiada ker CCNA ker..

dan aku jawab... buat masa ni saya amek CCNA part-time.. dulu saya bekerja sebagai helpdesk .. tapi (sebenarnya saya system administrator tapi saya malu nak letak.. sebab sys.admin tak de gaji sebesar saya.. dalam hati...) bagi tidak nampak kalah.. walaupun helpdesk.. tapi I'm the one who fully in-charge on IT equipment.. dari pasang.. beli... kaw-tim ngan vendor.. dan tak lupa jugak tukang lap...

tapi aku lagi pelik.. kenapa ko x nak bukak aku punyer cert.. pernah dengar tak MCSE... BINGAI punyer orang HR... pergh memang panas betul aku... dan aku tak sabar menunggu 2nd interview... jika soalan tu keluar dari mulut orang technical... nantikan saja.. memang aku dah niat.. aku akan "tiow" gila babi punyer.. dan sikit pun aku tak menyesal jika ko x amek aku bekerja....... sebab aku redha dengan ketentuanNYA..Amin.

*/ sampai ari ni aku x pernah dengar mana-mana kolej.. mana-mana U.. ajar macam mana nak setup server.. even guna Crimping Tool untuk crimp Cat 5e...... jika ada..bagi tau aku.. dan aku cukup berminat.. nak belajar...

No comments: