Thursday, July 21, 2005

bila garage terbuka.....

Alkisah ada seorang lelaki yang berusia lewat
50an dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat
yang besar di KL ... Pada suatu hari tu...
Boss ni memanggil la dia punya seketeri masuk
ke ofisnya... seperti biasa seketerinya pun
masukla...

Bos: Tolong buatkan saya
surat untuk kita punya
client...
Si Boss ni pun mula la cakap dia punya
mukadimahnya... biasa la Boss... malas nak
tulis... cakap punya cakap... Boss ni pun bangun
... dan berjalan-jalan pusing-pusing meja sambil
tangan masuk dalam poket seluar...10 minit
kemudian acara mengarang ayat pun habis...
si seketeri pun mula bersuara...
Seketeri : Boss... pagi tadi kan... masa
saya nak datang ke Ofis... saya nampak pintu
garage boss terbuka...
Boss : (Dalam keadaan kelam kabut) ye ke...
tak apa, nanti saya call rumah... terima
kasih...
Si seketeri pun blah balik ke meja dia... dan
si Boss pun call rumah dia tanya wife dia...
Boss : Yang... tolong tengokkan garage rumah
kita... pintu dia terbuka la...
Bini : Tak la bang... baru tadi saya tengok
... mana ada terbuka...
Boss :  Iye... terbuka... cuba pergi tengok
semula.
Bini : Tidakkkkk, tertutup... saya tahu la
bang...
Boss : Pergi la tengok... kalau tak terbuka
macam mana orang boleh nampak?????
Bini : Okay la... okay la...
Setelah setengah jam kemudian... masa Boss ni
tengah relek-relek... baru dia perasan yang
zip seluar dia terbuka..(dah memang perangai
dia tak suka pakai underware) maka nampaklah...
mengelabahlah
si Boss ni memikirkan mana macam nak cover
malu kat seketeri dia tu... dan petang yang
sama juga...
Boss : Errr... tadi pagi masa you nampak
garage I terbuka...ada tak you nampak BMW
kat dalam tu?
Seketeri : Tak... yang I nampak cuma ada
'Mini Cooper' dengan dua tayar depannya
pancit!!!!!...
*/ entah macam mana rupa mini cooper
tayar pancit ni.. kekekekeke...

5 comments:

areyoung said...

18 SG!! ;P

Ezwan Emary said...

erkk...mesti huduh!nyeh nyeh

kurekure said...

hahahaha cam ampesh!

ND said...

muahahahah...dah lama tak baca citer nih...dah bertahun-tahun lamanya..hehe

konon kete BMW..rupanya mini cooper...nasib baik tak kancil!..hahahahahh

Op said...

hahahahahabaekkk punya