Saturday, June 11, 2005

hari ni hari weblog sedunia...

sepatutnya aku pi.. tapi projek semalam masih x siap.. perlu disambung sehingga siap.. so aku cuba siap secepat yang mungkin.. lepas semua sudah dipasang.. bermula lah bab configuration, selalunya aku yang buat.. tapi kali ni bos pulak yang buat.. sebab dia dah nenok interface tu.. aku belum lagi nenok..

setelah bos mencuba sambil disaksikan oleh Pengetua, Guru Kanan.. boleh pulak x boleh masuk interface AP.. waa yang paling aku geram tu.. boleh pulak bos mengeluh.. seolah2.. macam kali pertama pulak configure AP ni... dan paling rasa nak gigit.. aku tanyer dia .. ada test ke masuk? dia kata dia test ON ajer.. HAMPEH betul.

macam biasa.. aku macai pulak yang dikerah untuk menyambung task yang diberi.. macam biasa aku akan bukak manual dulu.. dan ikut segala steps yang diberi.. biar nampak bodoh tapi berjaya.. janji aku berjaya masuk interface... then configure sedikit-sebanyak..kalu nak tulih kat sini parah lah aku.. kekekekeke

lepas tu pasang modem.. then bilik pentadbiran dan bilik guru.. terus menjadi medan Wi-Fi... waa best betul cikgu ari ni.. duduk dalam tandas pun ada signal.. best woooo.. sambil termenung.. layan YM.. kekekeke

balik dah kul 5.38 ptg macam tu aku balik... sekali bos berhenti tepi jalan .. layan durian... pekena 8 bijik makan 2 orang.. maklum lah belum makan... ingat nak enjut lagi.. tapi mak cik yang jual durian tu ... x berapa pandai pilih.. aku suka yang pahit ajer.. ni dia bagi yang lemak2.. waa..cepat lah aku muak.....

balik dah kul 6 lebih.. sorry lah kawang2.. x leh nak join itu program... pasai sekarang ni aku tiada pekerjaan.. kalu dulu.. rasa boleh ajer.. tapi sekarang ni susah sikit.. pasai kalu aku pi program tu.. tiada lah upah kerja ... macam mana?

*/ ari ni punyer tips.. jangan mengeluh jika gagal.. pasai kawan aku adalah kegagalan... hehehehe

No comments: