Friday, June 10, 2005

bermulanya projek Wi-Fi sekolah...

awal pagi aku pi sama ngan bos aku ke Bangi.. jumpa Bos Besar.. untuk tanyer pasal hand-drill untuk tebuk lubang.. sampai sana bos aku cakap.. hand-drill dia hilang pulak.. dah jadi satu hal nak cari hand-drill kat Bangi tu... jalan punyer jalan.. akhirnya jumpa...

lepas sambar hand-drill... kerja menebuk lubang.. dan lay semua cable.. dan aku pun pi potong wire adaptor yang sambung ke Access Point (AP).. pasai power sourcenya jauh.. dan wire adaptor tu pendek.. lepas sambung.. semua pasang.. tetiba2 pulak bau hangit.. waa tidak adaptor terbakar.. so kerja ari ni x boleh siap.. call bendor.. tanyer pasal replacement.. dia kata ada.. mai kedai ni malam..

pi low yatt.. angkat adaptor. kena charge RM35.. tapi paling puas hati... tauke kedai sanggup mai Low Yatt kul 10 malam pasai aku.. hehehehe.. caya lah tauke.. senang2 kita layan kopi....

*/ kadangkala best pulak bangsa asing ni daripada bangsa MELAYU.. entah biler agaknya bangsa MELAYU nak jadi macam bangsa asing...

No comments: