Sunday, May 22, 2005

meter minyak atau fuel gauge

aku ada member dimana sifat motornya.. mempunyai meter minyak yang aneh... bila jarum minyak menunjukkan E bermakna ENOUGH atau PENUH... dan F bermaksud FINISH atau HABIH... akibat daripada itu aku sering kali mengikut propanganda beliau...

satu hari.. aku kena pi jumpa member pasai mau beli gadget untuk Mac... aku pun gerak menggunakan motor adik aku... meter minyak sikit lagi E.. so aku teringat propaganda ENCIK ENOUGH tu.. so aku nekad.. (dalam hati banyak lagi minyak ni... hehehehe. sangkak baik maa) tanpa usul periksa.. start motor dan jalan... sampai ajer kat bawah "flyover" untuk ke Bukit Damansara.. motor aku tiba2 mati...

waaa tidak ler.. cara mati kurang baik... lepas park aku check minyak kering... dalam hati aku.. HAMPEH punyer tukang buat propanganda ni.. kalu ada kat sebelah aku.. rasa nak gigit ajer perut dia... sambil menanti teksi... x de pulak.. nak call teksi.. aku mana ada simpan.. mau call member ..semua keje.. takkan nak kuar.. semata2 nak tulun beli minyak untuk seringgit ke 2 ringgit...

aku call member.. dia cakap dia meeting.. waa tunggu lagi sejam.. waa memang aku jadi model bersama motor dibawah flyover tu..sambil disaksikan.. oleh pemandu-pemandu kereta mewah.... sekali aku teringat Lenz.. yang kerj kat Philleo.. aku pun call.. selamat dia tulun.... Toche kawan..... jasamu akan ku kenang... sekali lagi toche..

*/ motor yang aneh tu tidak digunakan lagi oleh mamat tu.. sebab mamat tu dah gedik2 dah.. nak jadi mat scoot.. muahahahaha... Mat Scoot yang gedik2... kekekekeke

No comments: