Sunday, May 08, 2005

ikan kembung dan Hari Ibu...

ari ni ari Ibu... nak bawak kuar makan.. bapak aku pulak x dok... nak take away macam KFC.. for sure ummi aku pun dah boring.. end-up.. ummi aku cakap.. ingat nak masak laksa penang... so aku pun pi pasar sorang diri, selalunya.. aku jadi driver ajer.. kekekekeke..

setibanya di pasar... hujan pulak.. waaa. mau parking pun susah... sampai kat tempat beli ikan... ALAMAK mana satu ikan kembung ni... waaa tak de nama pulak kat situ.. yang ada harga.. ada 2 ke 3 orang mak cik sebelah... selamat bukan 'awek'... walau macam mana pun.. reputasi mesti jaga... MACHO KENA CONTROL muahahahaha

so aku pi kat ikan yang aku tau nama.... sebab setakat ini satu jenis ikan ajer aku cukup kenai latarbelakang dia, sampai kan umur pun boleh aku agak.. kekekekekekeke iaitu IKAN JEKET aka CENCARU.. muahahahaha.

Sebab aku pi kat depan ikan tu pretend kunun2 nak beli.. sambil tunggu makcik tu belah... bila dia belah.. aku pun tanyer.. ikan kembung ada.. sudah habislah bos... waaa tepat tekaan aku.. ikan yang aku nampak tadi bukan ikan kembung... kekekekeke

apa lagi ikut gerak hati lah.. cari gerai lain.. then aku nampak satu ikan mata besar... waa inilah ikan kembung.. dan biler aku tanyer.. yaa BETUL... rasa macam nak melompat ajer.. muahahahaha...

*/ Hari Ibu bersama ikan kembung pilihan hati.. kekekeke.. hadiah dari anakmu...... tapi aku x cerita sama ummi aku.. buat malu ajer.. ikan pun x kenai... muahahahaha

3 comments:

Op said...

bagus anak mak ni. errr lain kali lantit kau bawak la laksa tu sekali. nak rasa.

akutertekan said...

ko nak aku bagi tau mak kau tak? kalau tanak belanje teh tarik kamees. muahahaha!

nina said...

jangan makan ikan kembung nanti perut kembung mengelembung...hehehee